Ekrem İmamoğlu: Çamlıca Camii açılışına davet edilmedim

Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla resmi açılışı yapılacak olan Çamlıca Camii’ne davet edilmediğini söyledi.

Ekrem İmamoğlu: Çamlıca Camii açılışına davet edilmedim
Ekrem İmamoğlu: Çamlıca Camii açılışına davet edilmedim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan toplantı için Ankara’da bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ekrem İmamoğlu: Çamlıca Camii açılışına davet edilmedim

Çamlıca Camii’nin açılışı için davet almadığını belirten İmamoğlu, “Önemli bir açılış, sayın Cumhurbaşkanı’nın da katılacağı. Ben bir davet almadım. Davet alsam, programımını ona göre düzenlerdim” dedi.


Şu an sadece YSK’yı takip ediyorum

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin seçimlerin tekrarlarlanması çağrısına ilişkin bir soruya karşılık “Ben YSK’yı takip ediyorum şu an sadece” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, YSK’nin seçimle ilgili son kararı söyleyeceğini vurgulayarak, “Biz yapılmış seçimin üzerine asla başka bir yorum düşünmüyoruz” dedi.

YSK’nın seçimlerin yenilenmesi kararı vermesi durumunda ne yapacağına yönelik bir soruyu İmamoğlu, “Biz yapılmış seçimin üzerine asla başka bir yorum düşünmüyoruz” diye yanıtladı.

Metro gelirlerine el konulacağı iddiası

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, metro gelirlerine el konulacağı iddialarıyla ilgili olarak, “Seçimden önce ve seçimden sonra diye bakıyoruz. İzliyoruz, hukuksal süreçleri var. İnceliyoruz, fikrimizi beyan edeceğiz. Farklı duyumlarımız var. KHK şeklinde… Alınan karar hiç de adil bir karar olarak gözükmüyor” açıklamasında bulundu.

İmamoğlu, sandık kurulu üyelerinin ifadeye çağrılması konusundaki soruyu ise şöyle yanıtladı:


— Hukuki süreç… YSK son sözü söylecek kurum. Son söz çok önemli, Türkiye demokrasi için önemli. Ağır bir yükleri var. Bu yükün artık hafifletilmesi için milletin beklentisini ortaya koyması gerekiyor. Sandık kurulları konusu. Şu an yapılan şey, kendilerini sorgulamaları gibi bir şey oluyor. Çok tedbirli, temkinli izliyoruz. Bunca yıldır verdiği demokrasi mücadelesine katkı sunan, seçimlerin yine en sağlıklı bir şekilde yapıldığı bu ülkede ‘kazanan koltuğuna oturuyor’ hissinin sağlamlaştığı bir karar vereceklerdir. Umuyorum ve bekliyorum.

Kılıçdaroğlu: YSK içinde AKP ile işbirliği yapıp ortak kumpas mı kuruluyor


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.