Ekrem İmamoğlu ile Rizeli kadın arasındaki diyalog

Ekrem İmamoğlu, Bahçelievler ilçesi Şirinevler semt pazarında vatandaşların ve esnafın yoğun ilgisi ve sevgi gösterileriyle karşılandı. Rizeli bir kadının sevgisi görülmeye değerdi.

İmamoğlu Şirinevler halk pazarında “Her şey çok güzel olacak” sloganları eşliğinde vatandaşlarla buluştu. Vatandaşlar seçilmiş başkana yoğun ilgi gösterirken, bir selfie çektirmek için adeta birbiriyle yarıştı.

İmamoğlu’nun halk pazarında yaşadığı samimi diyaloglar:

Pazarcı: Harbiden senin yüzünde nur var, dürüst bir adamsın inadına İmamoğlu.


Pazarda alışveriş yapan kadın: “Maaşla yaşıyorum, lütfen (tezgahtaki fiyatları göstererek) bu memlekete sahip çık.”

Bir kadın: Bir fotoğraf çekilelim kurban olayım.

Bir genç: Beylikdüzü’nde iftara gelmiştiniz. Yediğiniz içtiğiniz her şeyin helali hoş olsun.

ekrem imamoğlu şirinevler semt halk pazarı bahçelievler

“Göndermem seni”

Bir kadın: Bir tane fotoğraf çekileceğim, göndermem seni. Gece gündüz dua ediyorum sana, yolun açık olsun.

Elini sıktığı bir pazarcı İmamoğlu’nun elini bırakmadan: Allah inşallah haksızlığı kabul etmeyecek, şuna oy buna oy yok, İmamoğlu’nun dürüstlüğü kazandı.

Yaşlı bir teyze kalabalığı yararak İmamoğlu’na yaklaşıp: ‘Süper çaldınız vallahi’ (gülerek) İmamoğlu da cevabı yapıştırıyor: Gönülleri çaldık.


ekrem imamoğlu esnaf pazar

Yer: Şirinevler semt pazarı

Tezgahlar kurulmuş, vatandaş cebindeki para ile eve en fazla nasıl yiyecek götürürüm derdinde. Ansızın bir şey oluyor, ortalık karışıyor. Ekrem İmamoğlu, pazara giriyor. Önce selamlaşmalar, ardından izdiham başlıyor.

Sarılanlar, öpenler, öpmelere doyamayanlar, başı kapalısı, açığı, pazarcısı, alışveriş yapanı herkes koşuyor. Pazarda ortak bir ruh hali var. Bu hal, “Bizimki geldi” hali. Herkes teklifsiz…

Sanki oğlu gelmiş, kızı gelmiş. Sarılıyor, konuşuyor, cep telefonu ile fotoğraf çekiyor, yaşlı bir kadın, elindeki telefonu İmamoğlu’na uzatıp, “Yeğenim burada, şuna her şey çok güzel olacak deyiver” diyor.

“Çok güzel olacak her şey deyiver”

İmamoğlu’na yaklaşan bir teyze elindeki telefonu İmamoğlu’na uzatarak: Çok güzel olacak her şey deyiver diyor. İmamoğlu telefondaki vatandaşa ‘Her şey çok güzel olacak, öpüyorum seni’ diyor.

Elindeki bir küçük poşet içindeki ürünü gösteren teyze, “Ha bu kaç para…. Yazık günah değil mi?” diye İmamoğlu’na dert yanıyor.

Ekrem İmamoğlu, kendisine selam veren bir vatandaşa, “Sağ ol abicim” diye yanıt veriyor.


Kaynak: SÖZCÜ

Akşener: Damat bakan bize hala masal anlatıyor, Berat harikalar diyarında


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.