Murat Boz, Ekrem İmamoğlu’na 100 bin TL bağış yaptı

Murat Boz, Ekrem İmamoğlu’nun seçim kapmanyası için 100 bin TL bağış yaptı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, şarkıcı Murat Boz’un isteği üzerine açıklama yapıldığını belirtti.

Murat Boz, Ekrem İmamoğlu seçim kampanyası 100 bin TL bağışladı
Murat Boz, Ekrem İmamoğlu’nun seçim kampanyası için 100 bin TL bağışladı.

Şarkıcı Murat Boz, 23 Haziran’da tekrar edilecek İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimi için Ekrem İmamoğlu’nun seçim kampanyasına 100 bin TL’lik bağış yaptı.

Sözcü’den Özlem Gürses’e konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Murat Boz tarafındna yapılan bağışının neden açıklandığı ile ilgili soruya; “Murat Boz’un kendi onayı ile paylaşıldı o bilgi. Hep de böyle olacak” yanıtını verdi.


54 bin TL üzerini annesi adına bağışladı

Öte yandan, Boz’un partiye 100 bin TL’lik bağış yaptığı iddialarının ardından yeni bir tartışma daha alevlenmiş, yasalar gereği, bir kişinin bir siyasi partiye 1 yıl içinde en fazla 54 bin 566 TL bağışlayabildiği konuşulmuştu.

CHP İdari ve Mali İşler Başkan Yardımcısı Erol Bektaş, Independent Türkçe’ye yaptığı açıklamada bu tartışmayla ilgili “O ünlü sanatçımıza, 100 bin TL’yi iade ettik. 54 bin 566 lirayı tekrar yatırdı, geri kalanı ise annesi adına bağışladı” demişti. Yenilenen seçimde siyasi partiler Hazine yardımı alamıyor.

“Bağış parasını şeffaf bir süreç olarak yöneteceğiz”

Canan Kaftancıoğlu ayrıca, “İlk gün 5 milyon TL gibi bir rakam toplandı. Kampanya bittiğinde şeffaf bir süreç olarak yöneteceğiz” dedi.

Ekrem İmamoğlu’na bağış kampanyası büyümeye devam ediyor

CHP, Ekrem İmamoğlu’nun başkan seçildiği ve YSK tarafından iptal edilen İstanbul seçimlerinde yeni kampanya döneminde kullanılmak üzere 9 Mayıs’ta bağış kampanyası başlatmıştı. Kampanya kapsamında vatandaşlar en az 20’şer lira bağış yapmaya çağırıldı. Dileyen vatandaşlar kişi başına 54 bin 566 liraya kadar bağışta bulunabilecekler.


Ekrem İmamoğlu seçim kampanyasına bağış için hesap numaraları:

Bağış yaparken alıcı hanesine “Cumhuriyet Halk Partisi” açıklama kısmına da “Bağış” yazılması ve bağışçının TC numarasının da belirtilmesi gerekiyor.

ekrem imamoğlu bağış hesap numaraları

CHP Genel Merkezi tarafından başlatılan ve “Desteğinizle her şey çok güzel olacak” sloganı ile başlatılan Ekrem İmamoğlu kampanyasının duyurusunda;

“YSK’nın aldığı akıl ve hukuk dışı kararla İstanbul’da 23 Haziran 2019 Pazar günü yeniden seçime gidiyoruz. Seçmen iradesine yönelik bu büyük haksızlığın başka bir boyutu daha var. 23 Haziran seçiminde partiler hazine yardımı alamayacak. İktidar partisi için bunun hiç önemi yok. Ama gücünü halktan alanlar için ciddi bir engel. Bu durumun farkında olan binlerce vatandaşımız, İmamoğlu Seçim Kampanyası’na bağışta bulunmak istediklerini ısrarla belirtiyor. Her birine yürekten teşekkür ediyoruz. Bu sıcak dostluk ve dayanışma talepleri doğrultusunda kampanya için banka hesap numaraları belirlenmiş ve bağış süreci başlatılmıştır. Yapılacak bağışın hiç kimse için yük olmamasını diliyoruz. Kişi başı 20 TL (yirmi Türk Lirası) tutarında bir bağış tüm gönülleri fethetmeye yetecektir. #HerŞeyÇokGüzelOlacak” denildi.

TC numarası ve CHP yazılması zorunlu

Kampanyayı duyuran CHP Parti Meclisi Üyesi Bülent Kuşoğlu Bağış yapılırken mutlaka bağışcının kendi TC numarasını da belirtmesi, aksi takdirde paranın İmamoğlu yerine Hazine’ye aktarılacağı da bildirildi. Ayrıca CHP tarafından, bağışta bulunanların alıcı ismine ‘Ekrem İmamoğlu’ değil, ‘Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ yazmaları gerektiği, bazı bankaların alıcı ismi nedeniyle gönderilen paraları iade ettiği ifade edildi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak da “Bazı bankalar gönderilen bağışlarla ilgili olarak alıcı kısmına Sayın Ekrem İmamoğlu’nun ismi yazıldığı için bunu iade ediyorlarmış. Hesaplar CHP Genel Merkezi’ne ait olduğundan alıcı ismi olarak CHP Genel Merkezi yazılırsa bu tür sıkıntılar önlenmiş olacak.” dedi.

“65 Liraya kızıma çanta aldım, üstünü gönderiyorum”

ekrem imamoğlu bağış 65 Liraya kızıma çanta aldım, üstünü gönderiyorum

Vatandaşları, kampanyaya destek olmaya çağıran CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da İl Başkanlığına mektup ile gönderilen bağış parasını sosyal medya hesabından paylaşmıştı.


Canan Kaftancıoğlu‘nun “İşte bu emek, inanç, kararlılık ve dayanışmayla…” notuyla paylaştığı bağış mektubundan “Merhaba canan başkanım. Ben 31 Mart seçimlerinde Şişli Kurtuluş bölgesinde partimizin sandık görevlisiydim. Bugün seçim harcırahımı aldım 115 TL. 65 TL’siyle kızıma okul çantası aldım. 50 TL’sini de size gönderiyorum. Haziran seçimleri için Ekrem başkanımın kampanyasında kullanın. Başkanıma selam söyleyin kusuruma bakmasın. Olsaydı fazla gönderirdim. Ailece kalbimizle yüreğimizle sizinle beraberiz. Hepinize saygı ve hürmetlerimi sunarım” yazdığı görüldü.

İstanbul seçim anketi: 23 Haziran (Konsensus Araştırma)


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.