Nagehan Alçı ile Süleyman Soylu tartışması

Habertürk’teki canlı yayına telefonla bağlanan Süleyman Soylu, Nagehan Alçı’nın kendisinin ‘sandığı küçümsediği’ne yönelik sözlerinin haksızlık olduğunu söyledi. Soylu’nun “İmamoğlu ile ilgili değerlendirme yapmak Nagehan hanımın sınırları dışındaysa ben o sınırlara nasıl uymam gerekiyorsa uyayım” sözleri dikkat çekti. Nagehan Alçı, Süleyman Soylu’ya yönelik; “Söylemlerinizin sağdan biraz aşırı sağa kaydığını görüyorum” ifadesini kullandı.

Nagehan Alçı’nın kendisi hakkında yaptığı üslup eleştirilerine Süleyman Soylu, Habertürk’teki Türkiye’nin Nabzı programına telefonla bağlanarak yanıt verdi. Alçı’nın Soylu’nun sandığı küçümsediği yorumuna yanıt veren Soylu “Bu bana haksızlıktır” açıklamasını yaptı.

Süleyman Soylu şöyle konuştu:


— Dün seçim bitmiştir. Ben şuna çok üzülürüm. Yaklaşık 50 gün İstanbul’da sokak sokak gezdik. Ömrümüz milletin ayağına gitmekle geçti. Nagehan hanım diyor ki “Sandığı küçümsemek” diyor. Birçok meselede kendisini doğru bilgilendirmeye çalıştım. Söylediğim cümle şu; Seçim sonuçlarıyla ilgili soru sorduklarında çok net şunu ifade ettim; 31 Mart sonrasında anti demokrasiyle suçlayanlar dün akşam çığlık atıyorlardı. Bazen kazanmak kaybetmektir. Bazen de kaybetmek kazanmaktır. Biz dünyayı yıkmıyoruz. Aramızdaki temel fark bu. 31 Mart’taki seçimlerde diktatörsünüz değerlendirmesi yapıldı. Sonra seçim yenilendi ve yeni bir sonuç çıktı. 31 Mart’ta söylenenlerin haksızlık olduğunu ifade ediyorum. Hukuka uyanlarla uymayanlar arasında fark olduğunu ifade ediyorum. Böyle bir şey söylemekten edep ederim.

“Sandığı küçümsemek sözü bana haksızlıktır.”

— Vali için söylenmemesi gereken bir ifadeyi ortaya koydu. Bu legalleşen bir hal aldı. Buradan sonra doktora şiddet kadına şiddet gibi meselelerde önümüzde bizim uğraşacağımız ana alanlardan oldu dedim. Eğer İstanbul’da böyle bir değerlendirme olmuş. Ama bir taraftan da valiye sözlü şiddet içeren bir sonuç var. Nagehan hanımın sandığı küçümsemek ifadesinin yanlış olduğunu, 31 Mart’ta haksızlık yapıldığının Türkiye tarafından görüldüğünün altını çizdim. Sandığı küçümsemek sözü bana haksızlıktır.

Nagehan Alçı’dan Süleyman Soylu’ya: Söylemlerinizin sağdan biraz aşırı sağa kaydığını görüyorum

Nagehan Alçı’nın araya girerek yaptığı açıklamaya ise Soylu; “Eleştiri hakkınızı Soylu’nun sözü doğru değildir deseydiniz olurdu. Dediniz ki Soylu sandığı küçümsüyor” yanıtını verdi.

Alçı’nın “Son birkaç ayki söylemlerinin sağdan biraz aşırı sağa kaydığını görüyorum” ifadesine Soylu, “Kendime ait bir siyasal pozisyon tutmam söz konusu değildir. Partinin politikası çerçevesinde yer alırım” şeklinde yanıt verdi.


Doktorlara, kadınlara şiddet ifadesi

Soylu, gazetecilere yaptığı açıklamada İstanbul’daki seçim sonuçlarıyla ilgili “Bizim biraz işimiz zorlaşacak. İşimiz şundan zorlaşacak, İstanbul’un, valiye ‘it’ diyen bir belediye başkanı oldu. Doktorlara şiddet, kadınlara şiddet… İnşallah bizim işimizi zorlaştırmaz” demişti.

Soylu bu sözleriyle ilgili olarak “İstanbul halkı kararını vermiş, başımızın üstüne ama bir taraftan da valiye sözlü şiddet içeren bir sonuç var. Ve bu sonuçla alakalı da, ha bundan sonra demek ki doktorlara şiddet, kadına şiddet konusunda da bizim biraz daha işimiz zorlaşıyor diyorum” dedi.

Süleyman Soylu: Dokunulmazlığı varsa bilelim

Soylu “Valiyi korumak da benim temel görevimdir. Neticede böyle bir kişi de İBB Başkanı seçilmiştir diye bir eleştiride bulunmak… Böyle bir dokunulmazlık varsa bunu bilelim de öyle söyleyelim” diye konuştu.

Nagehan Alçı’nın “eleştiri hakkımı kullandım” demesi üzerine Soylu, “Süleyman Soylu burada sandığı küçümsüyor dediniz, ben sandığı küçümsemem. Sandıkla beraber burada olan bir siyasi partinin mensubuyum. Ben bunu kabul etmem. Sizin yaptığınız haksız bir isnattır ve ben bu isnada karşı kendi hakkımı burada muhafaza ettim” dedi.

Partimin politikaları…

Alçı’nın Soylu’nun söylemlerinin son birkaç ayda “sağdan aşırı sağa kaydığı” yönündeki sözleri üzerine ise Soylu şunları söyledi:


“Benim kendime ait bir siyasi pozisyon tutmam sözkonusu değildir, partimin politikaları ve siyasal çerçevesi dışına çıkabilme hakkına da sahip değilim. Eğer PKK’ya karşı söylediklerimi ifade ediyorsanız terörle mücadele eden insanların ve bu konuda üzerinde vazife olan insanların birtakım haklı değerlendirmeleri yapmaları vatandaşın takdiridir.”

Süleyman Soylu ne demişti?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.