Emine Bulut: Ölmek istemiyorum!

Emine Bulut. İsmi tanıdık gelmeyebilir. Aslına bakarsanız kocası tarafından küçücük kızının yanında katledilmeseydi, büyük ihtimalle bize de tanıdık gelmeyecekti…

Emine Bulut: Ölmek İstemiyorum!

Tatil nasıl gidiyor? Afiyettesinizdir inşallah. Bu sene tatilde nerelerdesiniz? Malum sayınız oldukça fazla o yüzden takip etmesi zor oluyor. Umarım İzmir’e gideniniz olmamıştır. Bir yandan is kokusu, bir yandan yanan hayvanların kokusu tatiliniz bozulsun istemem! Biliyorum hâlâ tatildesiniz, epey de sürecek tatiliniz, sosyal medyadan gündemden uzaksınızdır büyük ihtimalle ama bir kadından bahsetmek isterim.

Emine Bulut

İsim tanıdık gelmeyebilir. Aslına bakarsanız kocası tarafından küçücük kızının yanında katledilmeseydi, büyük ihtimalle bize de tanıdık gelmeyecekti. Emine Bulut, 38 yaşındaydı katledildiğinde! 43 yaşındaki eski koca Fedai Baran tarafından bıçaklanarak öldürüldü. 10 yaşındaki kızının yanında “Ölmek istemiyorum” diye bağırırken, kızının “Anne lütfen ölme” feryadı arşı alayı salladı. Size ulaştı mı bu feryat?


Bu haykırıştan sonra rahatça devam edebilecek misiniz tatile? Rahatça sarılıp koklayabilecek misiniz yavrunuzu? Farkındasınız değil mi İstanbul Sözleşmesi uygulansaydı, cezalar caydırıcı olsaydı, torba torba çıkardığınız yasalarda kadına dokunanın adalet cezasını verir deseydiniz bugün o kız çocuğu “Anne ölme” diye ağlamayacaktı!

Kaç kadın öldürüldü biliyor musunuz? Sadece Temmuz ayında 31 kadın! 2019’un ilk 6 ayında 214 kadın! Kaçı hakkıyla cezasını aldı peki?

kadın cinayetleri temmuz ayında erkekler tarafından 31 kadın öldürüldü
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu 2019 Temmuz raporu: Temmuz ayında erkekler tarafından 31 kadın öldürüldü.

Bir bir aramıza dönmediler mi tekrar? Verilen her kararda “Kadını öldürürsen öldür, bulunur bir indirim” imasında bulunulmadı mı? Çıkan her kararda kadına şiddetin önü açılmadı mı?


Verilen mesaj hep aynıdır: “Kadın olunca, ölünce bile suçlu sen olursun! Ölmek için hep zorlayan kadındır! Boşanmasa öldürülmezdi! Yemek yapsaydı, dışarı çıkmasaydı, çalışmak istemeseydi, o kıyafeti giymeseydi, erkeklik gururuna laf etmeseydi, ya da erkek bu kadar sevmeseydi yaşayabilirdi!” Bunları dinledik mahkeme tutanaklarında indirim adı altında. Şimdi tekrar dönün bakın Emine’ye, tekrar dinleyin bu haykırışı bu haykırışı bu acıyı durdurmak elinizde yaşamak istiyoruz çok mu?

Emine Bulut cinayeti hakkında Bakanlıktan açıklama


Elif Aver
Elif Aver; 1987 yılında İstanbul'da doğdu. Cumhuriyet Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği bölümünden 2010 yılında mezun oldu. Özel sektörde mesleğini yapmakta, ayrıca TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi yönetim kurulu üyesi. Yazmak, çizmek ve okumak çocukluğundan beri en büyük tutkusu. Ondan sebep söz yitene kalem bitene kadar yazanlardan.