Emre’ye nasıl kıydınız?

Emre, 26 yaşındaydı. 9 yaşından 17 yaşına kadar bir yakınının cinsel istismarına maruz kalıyor. 9 yaşından beri! Kimseciklere anlatamıyor derdini. Artık aramızda değil Emre!

Emre'ye nasıl kıydınız?

Bu kez çok isteyip de yazamadıklarım için yazmak istedim. Ne çok isterdim, umudu anlatabilmeyi, sevgiden bahsedebilmeyi. Bir çift gözdeki parıltıyı görebilmek için yanıp tutuşmanın ne kadar muhteşem olduğunu, yüzünde beliren o dünyanın en güzel ve en istemsiz gülümsemesini, başta esen kavak yellerini, yüreğin o en güzel çarpışını ve daha nicelerini anlatabilmeyi ne çok isterdim. Ama olmuyor eksik geliyor, noksan geliyor daha da acısı utanıyor insan. bu utanç yürekten değil elbet. Utanıyor insan, tam en büyük coşkuyla yüreğini anlatacağı sırada göz göze geldi gözü yaşlı insanlardan. Çocuklarını, annelerini kaybedenlerden…

Emre’ye nasıl kıydınız?

Bu kez yüreğimde güzel olan ne varsa anlatayım istedim. Öyle başladım yazmaya sonra bir es verdim. Bir başlık çıktı karşıma “#EmreyeNasılKıydınız” diye başlayan. Paylaşımla beraber bir fotoğraf koymuşlar. Bakar mısınız şu fotoğrafa; pırıl pırıl bir delikanlı.


Kim der ki dünyanın yükü sırtında? Kim der ki bu hayattan 26 yaşında vazgeçecek kadar nefret etmiş? Emre, 26 yaşında. 9 yaşından 17 yaşına kadar bir yakınının cinsel istismarına maruz kalıyor. 9 yaşından beri! Kimseciklere anlatamıyor derdini. Sanki kendi utancıymış gibi utandı belki de. Belki de diyorum çünkü artık aramızda değil Emre!

Askerde arkadaşlarının el şakası sonucu sinir krizi geçirip, hastaneye kaldırıldığında ailesi öğreniyor ve aile anında şikayetçi oluyor. Bir de destek almaya başlıyorlar ama 50 gün boyunca tek bir şey dahi yapılmıyor.

29 Nisan 2019’da evinin 15. katından atlayıp intihar edince, yapılmayanlar ortaya çıkıp süreç hızlanıyor. 50 gün boyunca umursanmayan dosya umursanır oluyor. Umursamak da ne umursamak; şüpheli önce tutuklanıyor, sonra 8 Ağustos’ta serbest bırakılıyor.


Şimdi soruyorum size, tüm vicdan sahiplerine: Emre intihar mı etti yoksa bu saçma sapan işleyiş Emre’nin canını mı aldı?

Şimdi ne yaparsınız gelir Emre? Ne yaparsanız huzur bulur aile?

Emre için zamanında yapamadıklarınızı en azından öldükten sonra yapın!


En azından başka bir Emre kurtulsun!

Şule Çet davasında sanıktan bu kadarına da pes dedirtecek sözler: Siz de kızınıza sahip çıksaydınız


Elif Aver
Elif Aver; 1987 yılında İstanbul'da doğdu. Cumhuriyet Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği bölümünden 2010 yılında mezun oldu. Özel sektörde mesleğini yapmakta, ayrıca TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi yönetim kurulu üyesi. Yazmak, çizmek ve okumak çocukluğundan beri en büyük tutkusu. Ondan sebep söz yitene kalem bitene kadar yazanlardan.