Şule Çet davasında sanıktan bu kadarına da pes dedirtecek sözler: Siz de kızınıza sahip çıksaydınız

22 yaşındaki Şule’nin cansız bedeni 4 Haziran 2018’de bir plazanın önünde bulundu. İntihar dediler ve buna inandırmaya çalıştılar. Şule Çet davasında yargılanan sanıktan, bu kadarına da pes dedirtecek sözler: “Siz de kızınıza sahip çıksaydınız.”

Şule Çet davasında sanıktan pes dedirtecek sözler: Siz de kızınıza sahip çıksaydınız

Kadınlar sokakta öldürüldü. Sokakta tacize uğradı. Sokakta tecavüze uğradı. Sokakta dayak yedi. Kadınlar iş yerinde öldürüldü. İş yerinde tacize uğradı. İş yerinde tecavüze uğradı. İş yerinde dövüldü. Kadınlar okulda öldürüldü. Okulda tacize uğradı. Okulda tecavüze uğradı. Okulda dövüldü. Kadınlar evde öldürüldü! Evde tacize uğradı! Evde tecavüze uğradı! Evde dövüldü.

Kadınlar, erkeklerle aynı yaşta reşit oldu. Aynı yaşta aynı hukuki haklara sahip oldu ama sosyal hayat, kadını hep  geriye attı! Kadın sahip çıkılması gerekendi. Kadın namusun göstergesiydi. Kadın, başına ne gelirse gelsin kendi yüzünden gelendi. Tacizi, tecavüzü, dayağı hatta ölümü hak edendi (!)


Acımasız mı geldi?

Eğer gerçek olmasaydı gencecik bir kızın ölümünden gözaltında olan sanık “Siz de kızınıza sahip çıksaydınız.” pişkinliğin de olamazdı!

Eğer tüm bunlar gerçekten çok uzak olsaydı insanlar kamuoyu oluşturmaya çalışmazdı.

Eğer tüm bunlar gerçek olmasaydı, “toplum vicdanı” sesini adaletin temsilcisine duyurmak için kendini parçalamazdı.

Eğer tüm bunlar gerçek olmasaydı, bir takım elbise, bir canın önüne geçmezdi.

Eğer tüm bunlar gerçek olmasaydı, ölen konuşamaz zaten diye ölen yargılanmazdı!

Tüm bunlar gerçek olmasaydı sanıklar dururken, ölen yargılanmazdı!


Tüm bunlar gerçek olmasaydı ölenin kaçta öldürüldüğü, saat kaçta nerede olduğu, üzerinde hangi kıyafetin olduğu, alkol kullanıp kullanmadığı sorgulanmazdı!

Eğer tüm bunlar gerçek olmasaydı Şule bugün hayatta olurdu!

Şule Çet davası

Bu sözleri aklınıza kazıyın hakimler savcılar, avukatlar, yasa koyucular, vicdan sahibi insanlar… Bir insanın ölümünden yargılanan sanık, “Siz de kızınıza sahip çıksaydınız!” dedi.

Şule’nin cansız bedeni 4 Haziran 2018’de bir plazanın önünde bulundu. İntihar dediler buna inandırmaya çalıştılar. Ailesinin ve kadın derneklerinin desteğiyle kamuoyu oluşturuldu. Bu sayede sanıklar tutuklandı. Dün de davası vardı Şule’nin.

Değişen pek bir şey olmadı yine! Şule yok artık! 22 yaşında gencecik bir kadın artık hayatta değil ve sanık Şule’nin plazadan kendi boyundan yüksekte bir camdan, önce iz kalmasın diye parmak izlerini silerek atladığına inanmamızı istiyor.

Yine aynı sanık hiç utanmadan diyor ki: “Siz de kızınıza sahip çıksaydınız.”

Şule, 22 yaşındaydı. Reşit bir kadındı ve kimsenin sahip çıkmasına ihtiyacı yoktu. Ama hayatın sizin gibi insanlardan izole edilmeye ihtiyacı var!


İnsanlar; katiller, tecavüzcüler, tacizciler, namussuzlar olduğu için izole olmayacak bu hayattan! Adalet sizi ya ıslah edecek ya da izole edecek ve bu dünyada güzel insanlar korkmadan, utanmadan, tedirgin olmadan yaşayacak. O gün gelene kadar sesimiz hep en üst perdeden çıkacak #ŞuleÇetİçinAdalet

Meclis’te bir kez olsun bizim için kalkamaz mıydı elleriniz?


Elif Aver
Elif Aver; 1987 yılında İstanbul'da doğdu. Cumhuriyet Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği bölümünden 2010 yılında mezun oldu. Özel sektörde mesleğini yapmakta, ayrıca TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi yönetim kurulu üyesi. Yazmak, çizmek ve okumak çocukluğundan beri en büyük tutkusu. Ondan sebep söz yitene kalem bitene kadar yazanlardan.