Halbuki AKP yeşili sever!

Kaz Dağları’nda binlerce ağaç kesildi. Buna rağmen AKP iktidarı hiçbir şey olmamışcasına yoluna devam ediyor. AKP yeşili sevmez denir ancak iktidar oldukça yeşili seven bir partidir!..

Halbuki AKP yeşili sever!

Yıllar önceydi…

Bugünkü AKP’nin üst noktasındaki yetkililer o zamanki Fazilet Partililer ‘Üçüncü köprünün (Yavuz Sultan Selim Köprüsü) yapılması İstanbul’a ihanet olur’ demişlerdi. Bu körünün yapılmasının nedenini ranta, talana neden olacağı belirtiliyordu İslamcı Faziletçiler tarafından…


Diğer İslamcı fraksiyona yakın bir isim olan Turgut Özal, televizyonlardaki açık oturumlarda Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü yapacaklarını söyleyip diğer devlete ait yapıları “satarız efendim” diyerek özelleştirme ve serbest ekonominin güçlü şekilde alt yapısını oluşturdu.

Şimdi de Özal’ın partisi ANAP’ın devamı niteliğini taşıyan AKP de aynı yolu tercih ediyor. Bu ülke topraklarından gelip geçmiş bir Kemal Unakıtan vardı. Hatırlanacağı üzere oğlu için bir gecede kanun değiştiren muhterem zat!

Ne demişti bu beyefendi: “Babalar gibi satarız!” Helal olsun sattı da!

Sonra ne oldu peki? Özelleştirmelerle elinde üretime dair yapı kalmayınca kısacası cepten yiyince hazıra dağ dayanmaz misali, elbirliği ile AKP iktidarı ülke ekonomisini batık bir noktaya taşıdı. Bu özelleştirmelerden AKP iktidarı milyarlarca dolar elde etti!

Bir de denir ki AKP yeşili sevmez! Hayır, oldukça sever! Sevmediği doğanın yeşilidir!


Bakın, İstanbul’da 1999 depremi yaşandığında o gün uzmanlar ’30 yıl içerisinde 7.0 civarında yeni bir depreme hazırlık yapılması gerekir’ dedi. AKP iktidarı da 2002 yılında bu ülkeyi devraldı. Deprem için hazırlık yapıldı mı?

Hayır tabi ki!

Yapmadığı gibi İstanbul’da deprem olması durumunda toplanma yeri olarak kullanılacak olan yeşil alanlar AVM, otel vb. şeylerin yapılması için mütahitlere teslim edildi ve bu alanların 4’te 3’ü AKP iktidarı tarafından inşaat kodamanlarına verildi. İnşaat ekonomisine yatırım yapıldı ve bugünkü ekonomik krizin yani ülkenin ekonomik çöküşüne giden yolun ilk kazmasını vurmuş oldular.

Şimdi yine cennet köşesi olan Kaz Dağları‘nı altın madencilerine açtılar. İddiaya göre Kanadalı şirket buradan 4 milyar gelir elde edecek. Türkiye ise 160 milyon dolar elde edecek!

Yeşili seven (!) AKP iktidarı nasıl oldu da bu kadar yeşil ile yetindi! Anlaşılan o ki, ülke tam manasıyla ekonomik olarak çöküntüde ki AKP iktidarı bu kadar yeşil ile yetindi!

Kaz Dağları olayı AKP için ne ilktir (AKP ile devam edilirse) ne de son olacaktır! Çünkü AKP iktidarı daha önce de Bodrum’da çıkan yangın sonrası, o yanan yeri iskana açarak yeşillendirmek yerine inşaatlandırdı!

Daha sonra 2017 yılında ise Sürmene’de yangın çıkmış ve dönemin Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu (bu zat profesör) ‘Sürmene’de 1 metrekare dahi inşaata izin verilmeyecek’ demiş ancak ardından o yanan bölgeye villalar dikilmişti!


AKP yeşili sever ama doğanın yeşilini asla!..

Yeşille kandır, yeşili kes ve yeşili cebine doldur!


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…