ÖSO yanlısı cihatçılar sınır kapımıza saldırdılar, Erdoğan posteri yaktılar

30 Ağustos Zafer Bayramımızda Suriye sınırında ÖSO ve Nusra yanlısı olduğu belirtilen cihatçı gruplar Erdoğan posteri yakarak ve tekbir getirerek sınır kapımızı yıkıyor, Türkiye’ye girmeye çalışıyorlar!

Hatay sınırında bulunan Bab’ül-Hava sınır kapısının önünde bir araya gelen ÖSO yanlısı gruplar toplu halde sınırı geçmeye çalıştı, engelleme nedeniyle ‘Hain Türk ordusu’ sloganları attılar. Kapıya yüklenilmesi sonrası sınır kapısı yıkılırken, Mehmetçik gaz bombasıyla müdahale başladı, havaya ateş açtı.

Hatay sınırında bulunan Bab’ül-Hava sınır kapısının Suriye tarafında yüzlerce kişi “Hain, Türk ordusu hain” sloganı attı, sınır kapısını yıktı.


ÖSO ve Nusra yanlısı olduğu belirtilen cihatçı gruplar tekbir getirerek toplu halde sınır kapımıza saldırarak yıktılar!

ÖSO ve Nusra yanlısı olduğu belirtilen cihatçı gruplar tekbir getirerek toplu halde sınır kapımıza saldırdılar!

TSK sınır birlikleri, tekbir getiren ve kapıya yüklenen grupları, gaz bombası ve TOMA ile dağıtmaya çalıştı.

Sınır kapısının yıkılması ile birlikte, TSK sınır muhafızlarının müdahalesi başladı.

Gazeteci Ali Örnek Twitter hesabından İdlib-Türkiye sınırında yaşananın bir mülteci akını olmadığını, ÖSO’nun kontrolündeki kamplardan gelen mültecilerin protestosu olduğunu yazdı. Buna göre “Suriyeli muhalif aktivistler”in çağrıcısı olduğu eylemin adı ise “Milyonlar Türk sınırını deliyor”.

türk ordusuna hain sloganları atıp erdoğan posteri yakıldı

Erdoğan “bize doğru geliyorlar” dedi… Sınırda “Hain Türkiye” sloganları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İdlib’de 60 bin civarında insan öldürüldü. Bunun dışında iki katı göç var. Bunlar tabii kuzeyi zorluyorlar, bize doğru geliyorlar. Bu konuda bizim müteyakkız, tedbirli olmamız lazım. Biz de bütün tedbirlerimizi şu anda almış durumdayız” dedi. Öte yandan, Suriyelilerin, Erdoğan’ı hedef aldığı görüldü.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazını Ulus’taki Melike Hatun Camii’nde kıldı. Namazın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, İdlib’deki son durumu değerlendirdi.

Erdoğan, özellikle İdlib ile ilgili gelişmelerde istedikleri noktada olmadıklarını ifade ederek, “600 bin civarında insan öldürüldü. Bunun dışında iki katı göç var. Bunlar tabii kuzeyi zorluyorlar, bize doğru geliyorlar. Bu konuda bizim müteyakkız, tedbirli olmamız lazım. Biz de bütün tedbirlerimizi şu anda almış durumdayız. Zaten televizyonlarda izlediğiniz gibi bütün personel, zırhlı taşıyıcılarımızdan, tanklarımıza varıncaya kadar hepsi orada. 12 gözlem kulemiz her an şu anda teyakkuz halinde” dedi.

Sınır kapımıza saldırdılar

Öte yandan, Erdoğan “tedbirlerimizi almış durumdayız” derken, İdlib’de toplanan ve ağırlığını cihatçıların oluşturduğu binlerce kişi, “Hain Türkiye” sloganlarıyla sınıra yürüdü.

Cilvegözü Sınırı’nın karşısındaki Bab’ül Hava Sınır Kapısı önünde toplanan Suriyelilerin, kapıyı tekmelediği ve yıktığı belirtildi. Suriyelilere, TOMA ile müdahalede bulunulurken, Türk güvenlik güçleri havaya ateş açarak kalabalığı dağıtmaya çalıştı.

Ağırlığını cihatçıların oluşturduğu Suriyeliler, sınırın açılmasını ya da Rusya’nın saldırılarını durdurmasını talep ediyor.


Öte yandan, cihatçıların, tekbirler getirerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldıkları görüldü. Cihatçıların, Erdoğan’ın posterini yakması tepki çekti.

Batman’da bir genç 27 kez bıçaklandı; polis müdahale etmedi!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.