Balayı turları: Yeni evlenen çiftlerin favori destinasyonları

Balayı turları: Yeni evlenen çiftlerin favori destinasyonları… Eşsiz kumsallar, hindistancevizi ağaçları, leziz yemekler ve cennette hissettiren tropikal iklimiyle Hint Okyanusu adaları, büyüleyici doğası, renkli kültürü ve zengin tatlarıyla gizemli ve egzotik Uzak Doğu, masmavi gökyüzü, tüm yıl sıcak havası, muhteşem denizi, yıl boyu bitmeyen eğlencesi ve alışveriş cenneti olan Dubai size hayallerinizdeki balayını yaşatabilir.

Balayı turları: Yeni evlenen çiftlerin favori destinasyonları
Balayı turları: Yeni evlenen çiftlerin favori destinasyonları (Foto: Seyşeller)

Düğün stresini atmak ve unutulmaz anılar yaşamak isteyen ve romantik bir balayı hayali kuranlar için yaz-kış fark etmeksizin işte en gözde balayı destinasyonları;

Hint Okyanusunun İncisi: Maldivler

Balayı, evlilik yıl dönümü kutlaması veya sadece aşk tazelemek için akla gelen dünyaca ünlü en romantik destinasyon kuşkusuz Maldivler. “Cennet Adalar” olarak tabir edilen, Hint Okyanusu’nda 1200 takım adadan oluşan Maldivler ‘de yılın her günü tropikal bir iklim hâkim. Hava sıcaklığı yıl boyunca ortalama 25-30 derece arasında seyrediyor. Başkent Male Adası’ndan bölgedeki tüm konaklama tesislerine ulaşım, sürat motoru ve deniz uçaklarıyla sağlanıyor. Bu cennet adalar, Hint ve Uzakdoğu mutfağından farklı lezzetleri tadabileceğiniz yerel mutfağıyla birlikte, uluslararası marka otellerin kendi tesislerinde dünya mutfağından lezzetler sunuyor.


balayı maldivler
Balayı turları: Maldivler

Maldivler’de yapılacak turistik aktiviteler yoktur, bunun yerine; spa, tekne turu, dalış turu gibi keyfi aktivitelere bütçenizi ayırabilir ve %100 dinlenmiş şekilde evinize dönüş yapabilirsiniz.

Maldiv Adaları’na ulaşım Emirates Havayolu ile Dubai aktarmalı uçuşlar ile gerçekleşiyor.Economy Class biletler vergiler dahil gidiş dönüş 873 Dolar, Business Class biletler ise 3.609 Dolar’dan başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor.

Huzur ve Doğanın Merkezi: Seyşeller

seyşeller
Balayı turları: Seyşeller

115 adadan oluşan bir takımada olan Seyşeller, Hint Okyanusu’nun Doğu Afrika’ya yakın olan kısmında yer alıyor. Çok zengin doğası ve el değmemiş plajları ile Seyşeller, huzur ve doğayla iç içe bir tatil için ideal bir destinasyon olarak çiftlerin tercihi oluyor. Biraz tembellik etmek ya da su sporlarıyla uğraşmak isteyenlere Seyşeller unutulmaz olanaklar sunuyor.

Beau Vallon ve Anse Major bölgeleri arasındaki bir buçuk saatlik yol boyunca el değmemiş bir plaj bulunuyor.Büyüleyici bir atmosfere sahip olan bu bölge, yürüyüş yolundaki manzarası ile nefes kesiyor. Doğal güzelliklere ek olarak, Victoria bölgesinde bulunan ve tamamen aşk teması üzerine kurulu olan “Lovenut”, “Tequila Boom” ve “Katiolio” gece kulüpleri de herkesten uzak bir şekilde aşklarını yaşamak isteyen çiftler için birer çekim noktası haline geliyor.

Seyşeller’in tüm adaları rüya plajları içinde barındırıyor olsa da en büyük adası Mahe’nin bakir kumsallarında güneşlenmeden, dünyaca ünlü plajları Grand Anse, Anse Coco ve La Digue’de plaj keyfi yapmadan dönülmemeli. Seyşeller Creole mutfağı açısından çok zengin. Balık, deniz ürünleri ve pilav buranın başlıca yemeklerini oluşturuyor. Özellikle de mürekkepbalığı, köpekbalığı, ahtapot gibi farklı tatların cenneti olan Seyşeller’de Fransız, Afrika ve Hint mutfağının etkileri de görülüyor.

Seyşeller’e en uygun uçuş Emirates Havayolu ile yapılıyor. Emirates ile Economy Class biletler vergiler dahil gidiş dönüş 746 Dolar, Business Class biletler ise 3.193 Dolar’dan başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor. Ayrıca, Türkiye’ye vize uygulamayan Seyşeller’e ulaştıktan sonra havaalanı ile konaklama yapacağınız yer arasındaki ulaşım, lüks konusunda oldukça ileri gitmeyi seven Seyşeller otelleri tarafından ayarlanan tekne ve helikopterler ile sağlanıyor.

Zengin kültürü ile Mauritius Adası

Mauritius Adası balayı turları
Balayı turları: Mauritius Adası

Hint Okyanusu’nda bulunan ve bir diğer popüler lokasyon olan Seyşeller’e komşu olan Mauritius Adası, yaklaşık 1.200.000 kişilik nüfusu ile uzun yıllar boyunca turizm dışındaki sektörlerle varlığını sürdürmüş ve 1968 yılından itibaren ciddi bir turizm atılımı yaparak günümüzde önemli bir balayı ve tatil destinasyonu haline gelmiş.

Ada, tropikal bir iklime sahip olmakla birlikte, güneydoğu yönünden sürekli esen rüzgârlar sayesinde ılıman bir havaya sahip. Deniz sevenler için ideal sıcaklık ve derinlikteki kumsalları, tropik meyveleri ve şeker kamışından yapılan taze içkileri ve oldukça yoğun yaşanan gece hayatı ile Mauritius, genç ve dinamik çiftler için ideal tatil adresi olma özelliği taşıyor. Grand Bay adı verilen bölge, restoran bar ve diskoları ile ziyaret etmeye değer bir alan olarak göze çarpıyor. Ayrıca Pereybere bölgesinde alışveriş imkânları, Balaclava bölgesinde ise gezilebilecek tarihi ve kültürel öğeler de bulunuyor.

Yıl boyunca hafif tropikal bir iklim yaşayan Mauritius, tropikal fırtınaların yoğun olarak yaşandığı Kasım ile Nisan ayları arasındaki dönem haricinde tüm yıl tatil ve balayı planı için tercih edilebiliyor.

Restoran ve barlarda yemek kalitesinin çok yüksek olduğu Mauritius, kendine özgü yemekleri ile dikkat çekiyor. Acı sos ile servis yapılan camarons (tatlı su karidesi), creole usulu balık, şili soslu taze ananas ve değişik baharatlarla sunulan pilav tadılması gereken yemeklerin başında geliyor.

Türkiye’den Mauritius’a ulaşım, Emirates ile Dubai aktarmalı olarak gerçekleşiyor.Emirates ile Economy Class biletler vergiler dahil gidiş dönüş 932 Dolar, Business Class biletler 3.648 Dolar’dan başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor.

Hem düğün hem balayı için: Dubai

Hem düğün hem balayı için: Dubai
Balayı turları: Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri

Standartlara takılmak istemeyen gelinlerin yeni tercihi ise doğası, mimarisi, hoş iklimi ve muhteşem organizasyonları ile Dubai…

Dubai, çok farklı ve çok yönlü bir şehir olması nedeniyle son yıllarda düğün ve balayı destinasyonu için arayışa giren çiftler tarafından fazlasıyla tercih ediliyor. Üstelik yaz düğünü yapmak isteyenler için Dubai’de her mevsimin yaz olduğunu da hatırlatmak gerek. Tercihinize bağlı olarak, masmavi denizin kıyısında, uçsuz bucaksız çölde, yüksek bir binanın çatısında ya da bir teknede hayalinizdeki düğünü gerçekleştirebilirsiniz. Bu muhteşem şehirde gerçekleşen düğün sonrası, balayı için alternatif düşünmenize bile gerek yok aradığınız her şey Dubai’de var…

Beach Waterpark

Yıl boyunca Dubai plajlarından eksik olmayan güneşin altında tembellik yapıp bronzlaşmak ya da yüzüp, eğlenmek için Beach Waterpark’ta gününüzü geçirebilirsiniz. Çevreyi keşfetmek için kısa bir şehir turu yaptıktan sonra Dubai’nin en modern yerlerine ve körfez stili hayatın hala görünür olduğu eski şehre ziyaret gerçekleştirip eski ve yeni Dubai’yi keşfederek gezinizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Dubai’de yer alan geleneksel çarşı ve pazarlarda alışveriş yapabileceğiniz gibi büyük alışveriş merkezlerinde de alışveriş yapabilirsiniz. Özellikle Dubai’nin dört bir yanında yer alan birbirinden güzel ve büyük alışveriş merkezleri, alışveriş sevenleri dünyaca ünlü markalar ile buluşturuyor.

Her yaş grubuna ve eğlence seven çiftlere, birbirinden farklı etkinlik alternatifleri sunan Dubai, balayı destinasyonları arasında ön planda yer alıyor. Farklı kültürlerden kozmopolit bir topluma ev sahipliği yapan Dubai, zengin mutfağa sahip restoranları ve fantastik gece hayatı ile farklı zevklere hitap ediyor. Dubai’de muhteşem bir düğüne ek olarak, yıl boyunca su parkları, akvaryum ve alışveriş merkezleri gibi cazibe merkezlerinde balayı keyfini çıkarmak da mümkün.


Ayrıca, Dubai’nin dev bir AVM gibi olan havalimanı, sunduğu imkânlarıyla alışveriş severlere büyük avantaj sağlıyor.

Türkiye’den Dubai’ye ulaşım, İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanlarından haftada toplam 18 uçuş ile gerçekleştiriyor. Emirates ile Economy Class biletler vergiler dâhil gidiş dönüş 555 Dolar’dan, Business Class biletler ise 2.196 Dolar’dan başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor.

Egzotik bir yolculuk için: Bangkok

Egzotik bir yolculuk için: Bangkok
Balayı turları: Bangkok, Tayland

Doğunun geleneksel yaşamı ile Batı modernizminin bir arada kaynaştığı Tayland’ın başkenti Bangkok; her köşe başında karşınıza çıkan tapınakları ve son yıllarda hızla yükselen gökdelenleri, iş merkezleri, şık otelleri, dünya markalarına ev sahipliği yapan lüks alışveriş merkezleri ile balayı arayışında olanları yeni alternatif sunuyor.

Ruhu dinlendiren ve bedeni tazeleyen masajları, sükûnete ve huzura davet eden felsefesi ile insanda farklı boyutlar açan şehirde, Budizm inancının yansımaları, yemekler, kültür ve mimari de fazlasıyla ön plana çıkıyor.

Bangkok’ta görülecek yerler listesinin olmazsa olmazları, şehrin en ünlü simgelerinden biri olan büyüleyici Büyük Saray, dünyaca ünlü Yüzen Pazar, Tarih meraklıları için Çin Mahallesi ve alışveriş cenneti Khao San Yolu.

Bangkok’un hemen her köşesinde geleneksel Thai masajı yapılan salonlar bulmak mümkün. Bangkok’un aktif yaşamından yorulduğunuz zaman, ayrıca lüks otellerde bulunan spalarda rahatlayabilir ve negatif enerjinizi atabilirsiniz.

Türkiye’den Bangkok’a ulaşım, Emirates ile Dubai aktarmalı olarak gerçekleşiyor. Emirates ile Economy Class biletler vergiler dâhil gidiş dönüş 564 Dolar, Business Class biletler ise 2.910 Dolar’dan başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor.

Lüks ve Huzurun başkenti: Singapur

Lüks ve Huzurun başkenti: Singapur
Balayı turları: Singapur

Sahip olduğu yüz ölçümü ile dünyanın en küçük devletlerinden biri olan Singapur; gökdelenlerin gölgesindeki renkli sokakları, sıcak insanları, hoşgörü ve huzurun hâkim olduğu ortamıyla düğün stresini atmak isteyenlere sakin bir tatil sunuyor.

Singapur’da gezi listenizin en üst sıralarında yer alması gereken yerler; şehrin simgeleri olan Merlion Heykeli, Marina Bay Sands Oteli ve otelin seyir terası olan SkyPark olmalı. Ayrıca, Gardens by the Bay parkı, pek çok eğlence merkezinden oluşan Sentosa Adası, Chinatown, Buddha Tooth Relic Temple and Museum, Orchard Road, Singapur Botanik ve Orkide Bahçesi, Singapore Flyer, Universal Studios Singapore ve Little India görmeniz gereken önemli noktalardan.

Muhteşem bir kelebek parkına ev sahipliği yapan Sentosa Adası, tam bir eğlence merkezidir. Palawan, Siloso ve Tanjong plajları, adanın dolup taşan noktalarındandır.

Singapur, huzurlu şehir ortamını geleneksel masajı ile tamamlayarak turistlerin fazlaca ilgilisini çekiyor. Vücuttaki yorgunluğu almak ve günlük stresten kurtulmak için dizayn edilen masaj, vücut enerjisinin yeniden dengelenmesine yardımcı oluyor.

Türkiye’den Singapur’a ulaşım, Emirates ile Dubai aktarmalı olarak gerçekleşiyor. Emirates ile Economy Class biletler vergiler dâhil gidiş dönüş 740 Dolar, Business Class biletler ise 2.506 Dolar’dan başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor.

Yeşile ve maviye doymak için: Kuala Lumpur

Yeşile ve maviye doymak için: Kuala Lumpur
Balayı turları: Kuala Lumpur, Malezya

Malezya’nın Başkenti Kuala Lumpur, renkli kültürlerin bir arada yaşadığı, pırıltılı gökdelenler, gösterişli alışveriş merkezleri; Çin ve Hint Mahalleleri, camiler ve yemyeşil parkları, yemekleri, kocaman ağaçları ile etkileyici bir karaktere sahip. Ayrıca, dünyanın en iyi alışveriş şehirlerinden biri olarak da adından sıklıkla söz ettiriyor. Kültür gezilerinden hoşlanan çiftlerin tercihi Kuala Lumpur, aynı zamanda mistik havası ile de ilgi çekiyor.

Dünyanın en iyi 100 plajı içerisine girmiş, birbirinden güzel plajlarda, balayı tatilinizi yaşayabilirsiniz. 1.000’den fazla adası bulunan Malezya’da sahilde masaj terapilerinden doğal güzellik gezilerine kadar her çeşit hizmeti bulmak mümkün.

Dünya’nın en yeşil, en konforlu şehirlerinden olan Kuala Lumpur’da gezilecek ve görülecek pek çok nokta var. Şehirde görülebilecek yerlerin başında bir zamanlar dünyanın en yüksek binası olarak kayıtlara geçen Petronas Twin Towers geliyor.

Ayrıca, Malezya’nın hem yönetim hem turizm merkezi olan Putra Jaya, Seri Perdana, Putra Camii, Dar’ül Ehsan Sarayı, Putra, Saujana ve Gemilang Köprüleri; Chinatown ve Hinduların kutsal ibadet merkezi sayılan Batu Caves de görülmeye değer. Malezya dans gösterisi, Kuala Lumpur’a kadar gidip kaçırılmaması gereken bir gösteri. Aynı zamanda açık büfeden tüm Malezya mutfağını deneyebilirsiniz.


Türkiye’den Kuala Lumpur’a ulaşım, Emirates ile Dubai aktarmalı olarak gerçekleşiyor. Emirates ile Economy Class biletler vergiler dâhil gidiş dönüş 585 Dolar, Business Class biletler ise 3.215 Dolar’dan başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor.

Balayı tatilinde yeni trend: Balayı Villaları


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.