Kızılay yardım parasıyla 10 adet 4×4 jip satın aldı!

Kızılay yönetimi, Dünya Gıda Programı tarafından “yabancılara yardım” amacıyla gönderilen 3 milyon 700 bin TL ile 10 adet 4×4 jeep aldı. Alım gerekçesinde, “Kırsal alanlara kolay erişimi sağlayacak türde arazi araçlarının satın alınması uygun görüldü” denildi.

Kızılay yardım parasıyla 10 adet 4x4 jip satın aldı

Yolsuzluk iddiaları ve uçuk maaş zamlarıyla en son AKP’li akraba atamalarıyla gündeme gelen Kızılay’ın yabancılara yardım amacıyla gönderilen para ile lüks araçlar aldığı ortaya çıktı.

Yabancılara Yönelik Sosyal Uyuma Yardım (SUY) Programı Projesi kapsamında Kızılay’a gönderilen 3 milyon 700 bin TL ile ikisi ultra lüks olmak üzere toplam 10 adet 4×4 jeep alındığı belirlendi.


Cumhuriyet‘in haberine göre, paranın Dünya Gıda Programı (WFP) tarafından “mağdur durumda olan yabancıların temel ihtiyaçlarını onurlu bir şekilde karşılamalarına destek sağlanması” amacıyla gönderildiği öğrenildi.

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık başkanlığında 21 Mayıs 2018 tarihinde toplanan yönetim kurulunda “acil alımlar” yöntemiyle yardım için gönderilen para araç alımına kullanıldı. Yönetim Kurulu kararında acele alımın “WFP ile yürütülen SUY (Sosyal Uyum Yardımı) projesine ait ESSN-1 bütçesinden karşılanabilmesi ve ESSN- 1 bütçesi için kalan sürenin kısıtlı olması” nedenleri ile yapıldığı belirtilerek paranın iade edilmemesi için lüks araç alımı yapıldığı anlaşıldı.


Yardım paraları lüks araçlara harcanmış

Yönetim Kurulu kararında, lüks araçlarla kırsal alanlara kolay erişim sağlanacağı belirtilerek “Dünya Gıda Programı (WFP) ile yapılan 2018 yılı bütçe görüşmeleri neticesinde; proje kapsamında kullanılmak üzere yaklaşık 3 milyon 700 bin TL’lik araç alımı için bütçe ayrılmıştır. 2018 SUY projesi faaliyetleri kapsamında bahsi geçen faaliyetler için kullanılacak ve kırsal alanlara kolay erişimi sağlayacak türde 4×4 arazi araçlarının satın alınması uygun görülmüştür” denildi.

4 ay beklemek istemişler

Kararda “marka modelin de hem Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) kataloglarında da yer alan hem de Birleşmiş Milletler’in dünya çapında satın alım sözleşmesinin bulunduğu Toyota marka Land Cruiser/Nissan 4×4 olması uygun görülmüştür” ifadeleri de dikkat çekti.

Pazarlığa davet edilen Toyan Otomotiv ile Gülan Otomotiv’in istenilen araçları en erken dört ay sonra teslim edebileceklerini belirtmeleri üzerine; araçların başka bir firmadan “acele” alındığı öğrenildi.


Proje kapsamında gönderilen para ile alınan araçlardan ikisinin 2017 model “Model Land Cruiser Prado” olduğu öğrenildi. Alınan diğer sekiz aracın ise 2017 model “FORD EDGE” olduğu bildirildi.

CHP’li Doğan Subaşı: İBB’de Binali Yıldırım’ın kaç akrabası çalışıyor?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.