Soyunma odasında skandal görüntüler: Kayseri Meysuspor antrenörü Halit Kurt genç futbolcularını böyle dövdü!

Kayseri 1. Amatör Küme ekiplerinden Kayseri Meysuspor antrenörü Halit Kurt, soyunma odasında genç futbolculara şiddet uyguladı ve hakaretler savurdu. Sosyal medyada büyük yankı uyandıran ve tepki çeken görüntülerin ardından Türkiye Futbol Federasyonu harekete geçti.

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, sosyal medyada gündem olan bu görüntüleri suç unsuru delil olarak görerek Kayseri Meysuspor antrenörü Halit Kurt hakkında detaylı bir soruşturma başlattı. Yapılacak detaylı inceleme sonrasında Kurt’un disiplin kuruluna sevk edilmesi ve yaptırım uygulanması bekleniyor.

TFF tarafından detaylı bir rapor hazırlanacak

TFF Hukuk Müşavirliği’nin başlattığı soruşturma için detaylı bir rapor hazırlanacak. Bu raporda, öncelikle olayın nerede ve ne zaman gerçekleştiğine bakılacak. Ardından herhangi bir şikayet olup olmadığı araştırılacak.


Antrenörün lisansının tescilli olup olmadığı incelenecek. Daha sonra maçın ‘amatör küme maçı mı, özel maç mı’ olduğuna bakılacak. Maç amatör küme maçı ise Amatör Futbol Disiplin Kurulu’na; özel maç ise İl Disiplin Kurulu’na sevk edilecek.

kayseri meysuspor antrenörü halit kurt genç futbolcuları dövdü tokat

Yapılacak sevk sonrasında ise kulüpten ekstra bilgi alınacak. Futbolcuların görüşüne başvurulduktan sonra antrenörün savunması istenecek. Yapılan bu işlemlerin ardından karar verilecek.


3 yıl sonra ortaya çıktı Türkiye ayağa kalktı
Soyunma odasındaki şiddetin görüntüleri, 3 yıl sonra ortaya çıktı. Takımdaki bir futbolcu tarafından çekildiği tahmin edilen görüntü, sosyal medyada yayımlandı. Görüntüyü izleyenler, halen görevde olduğu öğrenilen teknik direktör Kurt’a büyük tepki gösterdi.

Genç futbolcuları döven Halit Kurt’tan ilginç savunma: Sadist, psikopat ruhlu bir insan değilim

3 yıl sonra ortaya çıkan skandal görüntüler hakkında konuşan, Halit Kurt, “Futbolcularını döven teknik direktör Halit Kurt, “25 yıllık antrenörüm. Başladığım heyecanla bu işi sürdürmeye devam ediyorum. UEFA B Lisansına sahibim. Bütün oyuncularım benim çocuğum gibi. Severim de döverim de. 3 yıl öncesine ait bir video. O gün kadroda olmayan bir arkadaşımız görüntüleri çekiyor. Nasıl olduysa şuanda yayılması sıkıntı oldu. Yoksa bütün oyuncularım bana destek veriyor ve arkamda. Şu anda eski oyuncularım bile arkandayız, iyi ki bizi dövdünüz diyor. Art niyetli, sadist, psikopat ruhlu bir insan değilim.” şeklinde konuştu.

“Asla kabul edemeyiz”

Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Musa Soykarcı, “Olay üç yıl önce yaşanmış. Her ne zaman yaşanırsa yaşansın böyle bir olayı kınıyoruz. Futbolculara yapılan bu davranışı asla kabul edemeyiz. Federasyon olarak detaylı açıklama yapacağız” dedi.

Bakan Kasapoğlu bilgi aldı


Öte yandan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici’yi arayarak, bilgi aldığı öğrenildi. Karşılaşmayı Meysuspor’un 5-3 kazandığı bildirildi.

AKP’li vekil öne geçmek için CHP’li Aydın Belediye Başkanı Çerçioğlu’nu itti


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.