Lezzet tutkunları için Türkiye’nin gurme turları

Yemek için yollara dökülenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Gurme turları ya da lezzet turu adı altında özel turlar dahi düzenleniyor. İşte Türkiye’de bu konuda en çok tercih edilen şehirler…

Lezzet tutkunları için Türkiye nin gurme turları lezzet turu
Lezzet tutkunları için Türkiye’nin gurme turları

Gaziantep

Gaziantep’e sabah erken uçağıyla gidip akşam dönen, günübirlik yemek için gidenlerin sayısı oldukça fazla. Şehirde kebaptan lahmacuna, baklavadan çorba çeşitlerine kadar çok lezzetli yemekler var. Organik baharat, salça alışverişi yapmak isteyenler de Bakırcılar Çarşısı’nı tercih ediyor. Gaziantep, lezzet tutkunları için ilk sırada yer alıyor. Üstelik sonbaharda uçak bileti fiyatları da uygun.

Adana

Kebap festivalinin bile düzenlendiği Adana’da tatmanız gereken muhteşem lezzetler var. Kebap, şırdan dolması, şalgam, bici bici tatlısı, cezerye ve daha birçok lezzeti yerinden tatmak isteyenler 1-2 günlük Adana turu yapıyor. Bunların dışında ülkemizde Bursa, Konya, Bolu, İzmir gibi şehirler için de gurme turları düzenleniyor.


Hatay: Mezeleri, Tepsi kebabı, kaytaz böreği, künefe

hatay tepsi kebabı
Hatay tepsi kebabı

Mutfağıyla ünlü bir başka şehrimiz de Hatay. Tarihi dokusu ve gezilecek yerleriyle kısa süreli keşif gezisi yapmak isteyenler için bu şehir şahane bir seçenek. Medeniyetler şehri Hatay’da tepsi kebabı, kaytaz böreği, künefe, firik pilavı, kömbe gibi lezzetler mutlaka tadılmalı. Tarihi cami ve kiliseleri, mozaik müzesi ve Arsuz görülmesi gereken yerler arasında.

Kars: Kaz eti ve meşhur Kars kaşarı

kars turları gezi seyahat tatil
Kars turları

Son yıllarda özellikle Doğu Ekspresi tren yolculuğu ile adından çokça söz ettiren Kars mutfağıyla da dikkat çekiyor. Tabi ki en çok karşımıza çıkan iki lezzet: Kars kaşarı ve kaz eti. Kars’ta Türkiye’nin en lezzetli kaşarlarını yiyebilirsiniz. Süt ürünleri, özellikle de kaşar peynirinin birçok çeşidi hem lezzetli hem de ucuz. Kaz etiyle yapılan yöresel yemekleri oldukça ünlü. Ani Harabeleri, Çıldır Gölü, Kars Kalesi gibi yerler ise mutlaka görülmesi gereken gezilecek yerler arasında.


Edirne: Tava ciğeri, peynir tatlısı, Kavala kurabiyesi

Hafta sonu turlarının son yıllardaki popüler şehri Edirne’ye sadece ciğer yemek için bile gidenler var. Edirne’de ciğerin yanı sıra köfte, peynir tatlısı, kavala kurabiyesi ve badem ezmesi de yenir. Edirne otobüsle İstanbul’a 2-3 saat uzaklıkta.

edirne tava ciğeri
Edirne tava ciğeri – Türkiye’nin gurme turları

Mardin

Mutfağıyla ünlü bir başka şehrimiz de Mardin. Kaburga dolması, soğanlı Mardin kebabı, kiliçe, içli köfte, cevizli börek, kuru patlıcan dolması ve daha birçok lezzetli yemekler yiyebileceğiniz Mardin’de, kahvenizi mutlaka şahane manzaraları olan taş konaklarda için.

Mardin gurme turları
Mardin gurme turları – Liste enuygun.com tarafından hazırlandı.

İstanbul: Her yöremizden lezzetler


Aslında yurdumuza özgü tüm yemekleri bulup en lezzetlilerini yiyebileceğiniz şehir İstanbul. İstanbul’da her yöresel mutfağa ait yemekler yapan lokantalar var. Boğaz hattında balıkçılar, Siirt ve yöresi için Fatih Kadınlar Pazarı, Aksaray’daki kebapçılar ve daha birçok yer. Ancak ille de İstanbul’a özgü lezzetler ararsanız Vefa’da boza, Kanlıca’da yoğurt, Bebek ya da Sirkeci’de badem ezmesi ya da birbirinden lezzetli lokumlardan tadabilirsiniz.

Gurmeleri yollara düşüren, lezzet düşkünlerinin sevdiği ülkeler listesi


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.