Mansur Yavaş paylaştığı video ile Sinan Aygün’ün iftirasını ortaya çıkardı!

Sinan Aygün hakkında suç duyurusunda bulunan Mansur Yavaş, Twitter hesabından Aygün’ün görüntülerini paylaşarak “Hakikat, yalana, iftiraya ve harama işte böyle diz çöktürür… Doğrular ise sadece Hakkın önünde eğilirler.” ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş, Sinan Aygün videosu ile rüşvet iddiasını çürüttü!

Mansur Yavaş, Sinan Aygün hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na “Terörizmin finansmanı hakkındaki kanuna muhalefet ve terör örgütüne yardım etmek” suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu.

Mansur Yavaş, Twitter’dan paylaştığı Sinan Aygün’ün bir video görüntüsünde, Aygün’ün kendisi hakkındaki rüşvet iddialarını, yine Aygün’ün kendi sözleriyle çürütmüş oldu.


İşte Mansur Yavaş’ın o video paylaşımı:

Sinan Aygün’ün mal varlığına tedbir talebi

Dilekçede Aygün hakkında kamu davası açılması talep edildi. “Soruşturma sonucunun etkilenmemesi üzere Aygün’ün terörizm finansmanında kullandığı değerlendirilen mal varlığı üzerinde tedbir alınmasını da talep ediyoruz” denildi.

Aygün, Yavaş ve CHP’li üç belediye meclis üyesi hakkında, TOGO Kuleleri olarak adlandırılan inşaatın 16 Aralık’ta mühürlenmesinin ardından suç duyurusunda bulunmuş ve bazı iddialar  ortaya atmıştı.

Sinan Aygün; Mansur Yavaş ve ekibinin, TMMOB lehine çıkan mahkeme kararını bir üst mahkemeye taşımak karşılığında kendisinden 25 milyon TL rüşvet istediğini, bu parayı vermeyince inşaatının kaçak muamelesi gördüğünü öne sürmüştü.

Mansur Yavaş iddialara yanıt verdi

Mansur Yavaş ise, Sinan Aygün’den 25 milyon lira istediği yönündeki iddialara TELE 1’de verdiği yanıtta şunları söylemişti :

“Sinan Aygün’e verilen inşaat izninin değişmesiyle yeni ekler yapmasına, yeni kazanımlar yapmasına olanak sağlanıyor. 30 bin metrekare olması gereken yer 120 bin metrekareye çıkıyor. 95 bin fazlayı 7 bin ila 10 bin arası çarparsanız kazanılan rant ortaya çıkar.


Bu yapılan yer için (Eskişehir Yolu üzerinde ODTÜ’nün karşısındaki TOGO inşaatı) okul yapılmamış, hastane yok. Bir konuşmada ‘okul ne kadara olur’ diyorlar. 1-2 milyon mu diye soruyorlar. Karşıdaki kişi ‘Olur mu 25 milyon falandır’ diyor. 25 milyon işi oradan çıkıyor. Savcıya verilen dilekçede benden para istediler demiş. Rüşvet dememiş. Okul yap demek para istemek midir? Üstelik beni de görmemiş. Olayla alakam bile yok. Bir kumpasın peşindeler, seçim öncesi yaşadık bunları. Parsel parsel Ankara’yı satanların hepsinden hesap soracağım.”

Deniz Zeyrek: Sinan Aygün’ün kuleleri kanuna aykırı yapılmış. Bütün projeler şüphe altında!

Olayın detaylarını bugünkü köşesinden aktaran SÖZCÜ yazarı Deniz Zeyrek, “Bundan sonra doğru olan, Mansur Yavaş’ın, dava konusu kulelerin sahibi eski bir CHP milletvekili olduğu halde mahkeme kararını uygulamasıdır.” dedi.

“10 katına çıkan rant”

— 2016’daki söz konusu imar değişikliğiyle, ilk planda 12 bin metrekare alanda 18 bin metrekare olan inşaat izni, sadece kot üstünde 25 bin metrekareye çıkarılmış oldu.  Dumlupınar Bulvarı (Eskişehir Yolu) ile Anadolu Bulvarı arasındaki kot farkı ile kot altına sınırsız inşaat avantajı sayesinde kulelerin altına bir alışveriş merkezi planlandı. Böylece başlangıçta 18 bin metrekare olan inşaat izni, 2017’de fiili olarak 120 bin metrekare’ye çıktı.

“Kararı sakla, bina tamamlanınca yok hükmünde olsun”

— Bu tür emsal değişikliklerinde hemen harekete geçen Mimarlar Odası (Bir kez daha teşekkürü hak ettiler), bu konuyu da mahkemeye taşıdı. İlgili dava, ilk derece mahkemesinde “iptal” yönünde sonuçlandıktan sonra istinaf mahkemesine taşındı ve orada da karar 11 Nisan 2019 günü “plan ve ruhsat iptali” yönünde onandı. O tarihte inşaat yüzde 30 oranında tamamlanmıştı.

— Anlayacağınız Aygün mührü kaldırtmak için son barutunu kullanırken, Yavaş’ı rahatsız etmekle birlikte kendisini de ayağından vurmuş oldu. Zira Aygün’ün bu adımı geçmişteki bütün projelerinin aynı yolla tamamlandığı şüphesini de ortaya çıkardı.

— Ayrıca belediye meclis üyeleri Aygün’ün iddia ettiği suçu işlese dahi, bu durum o kulelerin kanuna aykırı yapıldığı gerçeğini değiştirmeyecek. Bu gerçek de bu saatten sonra Yavaş’a tek seçenek bırakacak: O kuleleri yasaya uygun hale getirmek!

“Ankara’yı FETÖ’ye parsel parsel peşkeş çekenler…”


Geçtiğimiz gün Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; Sinan Aygün’ün 570 milyon liralık haksız menfaat elde ettiği belirtilerek; “Tüyü bitmemiş yetimin malını korumak ve haksız kazançlara engel olmak asli görevimizdir. Ankara’yı FETÖ’ye parsel parsel peşkeş çekenlere, onların işbirlikçilerine ve yargı kararlarını iftirayla bastırma hırsı güdenlere karşı asla geri adım atılmayacaktır.” ifadelerini kullanılmıştı.

Olayın perde arkası: Mansur Yavaş’tan Sinan Aygün açıklaması: Ankara’yı satanlardan hesap soracağım


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.