Elazığ halkı Suriyelilerden şikayetçi: Bütün çadırları kaptılar!

Elazığ depreminin ardından bölgeye çadır ve erzak yardımı devam ederken bölgeden dikkat çeken haberler gelmeye başladı. Vatandaşlar bölgeye giden yardımların çoğunu Suriyelilerin aldığını, çadırların yüzde 50’sinde Suriyelilerin kaldığını belirtiyor.

Elazığ halkı Suriyelilerden şikayetçi: Fırsatçılar yağma yaptı!

Depremin vurduğu Elazığ’da son belirlemelere göre 41 vatandaşımız hayatını kaybederken, bölgeye gönderilen erzak ve çadırlar ise tartışmalara neden oldu.


YouTuber Ruhi Çenet, Elazığ’da meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremin ardından bölgeye giderek yaşananları yerinde gördü.

Öyle ki gönderilen erzaklar, ‘tanık’ ayrımı yapıldığı iddia edilirken, bazı kişilerin ihtiyacından fazla yardım aldığı ifade edildi.

“Suriyeli kenti oluştu”

Öte yandan bölgede oluşturulan çadır kentlerde kalan Suriyelilerin çoğunlukta olmasının ise vatandaşlarda rahatsızlığa neden olduğu görüldü. Çadırların yüzde 50’sinden fazlasını Suriyelilerin ele geçirdiği ve çoğu Suriyelinin de depremzede olmadığı iddia edildi.

Konuya ilişkin konuşan bir vatandaş ise “Suriye kenti oluştu. Nereden geldiler ithal mi geldiler? Elazığ’daydılar da biz mi görmedik? Tamamen yardım eşyalarını alanlar Suriyeli. Mantar gibi her taraftan bittiler. Bakın burada iki üç sıra tamamen Suriyeli” ifadelerini kullandı.


Diğer yandan Anka Haber Ajansı (ANKA) da akşam saatlerinde çadırların olduğu Sürsürü Mahallesi bölgesinde vatandaşların dertlerini haberleştirdi.

Birçok vatandaş Elazığ halkı olmalarına rağmen çadır ve erzakların Suriyeliler tarafından alındığını; kendilerinin soğukta dışarıda kaldığını, kumanya veya battaniye hiçbir yardım yapılmadığını belirtiyorlar.

KRT TV – ANKA muhabiri dışarıda kalan ve hiçbir yardımın kendilerine ulaşmadığını belirten Elazığlı vatandaşların sorunlarını haber yaptı. Suriyelilerin bütün çadırları aldığını, birçok Elazığlı vatandaşın çadır alamadığını ve geceyi soğukta dışarıda geçirmek zorunda kaldığını belirtiyorlar.

Çadırlara Suriyeliler yerleşti!

Özellikle Twitter üzerinden yayınlanan videolarda konuşan Elazığ halkının isyanı sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Depremden sonra kalacak yerleri olmayan, evleri tamamen yıkılan ya da büyük hasar gören binalara giremeyen kişiler için kurulan çadırlara Suriyelilerin akın ettiğini aktaran halk, yardımlardan da faydalanamadıklarını ve yardımlar dağıtılırken izdiham olduğunu söylediler.

Nargile keyfi yaptı!

deprem çadırında nargile keyfi yapan suriyeli


Sosyal medyada paylaşılan başka bir video ise büyük yankı uyandırdı. Suriyeli olduğu belirtilen bir kişinin kurulan çadırlardan birinde nargile keyfi yaptığı anlar kameralara yansıdı. Halk isyan ederken ve yardımlara ulaşamazken, buna bir çözüm bulunması gerektiğini kaydettiler.


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.