İstanbul Üniversitesi öğrencilerinden yemek boykotu

3 buçuk liraya yedikleri yemeğin ücreti 18 buçuk liraya çıkarılan İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin eylemi sürüyor. Öğrenciler, zamların geri çekilmemesi durumunda 17 Şubat’ta okulu boykota gideceklerini duyurdu.

İstanbul Üniversitesi öğrencilerinden yemek boykotu

İstanbul Üniversitesi öğrencilerinden yemek boykotu…

İstanbul Üniversitesi yemekhanesinde, 3 buçukar liraya sabah, öğle ve akşam olmak üzere günde 3 öğün yenilebiliyordu. Ancak üniversite yönetimi bu uygulamaya 1 Ocak itibariyle son verdi.


Artık öğrenciler 3 buçuk liraya sadece bir öğün yemek yiyebilecek, ikinci öğün için ise 18 lira 50 kuruş yani 15 lira fazla ödemek zorunda kalacaklar. Bu da aylık 450 liraya tekabül ediyor.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) öğrencileri, yemekhanelerinde yapılan düzenlemelere tepki gösterdi.

Üniversite yönetimi 2 Ocak’tan itibaren yemekhanelerde kahvaltı verilmeyeceği duyurulurken, öğrencilerin 3 öğün indirimli yemek hakkı tek öğüne indirildi. Okuldan yapılan duyuruda “Tüm yemekhanelerimizde kahvaltı hizmeti verilmeyecektir” diye belirtilmişti.


Basın açıklamasının ardından dışarıda ve içeride bulunan öğrenciler dilekçe vermek için kampüs alanına yöneldi. Bu sırada dışarıdaki öğrenciler, özel güvenlik görevlilerince tarihi kapının kapatılmasıyla içeri giremedi. Öğrenciler,okula alınmaları yönünde slogan atarak, kapının üstünden içeri girmeye çalıştı. Polis ekipleri, yaşanan olaya müdahale ederek öğrencileri kapı önünden uzaklaştırdı.

Mağduriyetin giderilmesini istiyoruz

İstanbul Üniversitesi Öğrenci Konseyi üyeleri ve öğrenciler, Beyazıt Merkez Kampüsü’nde bir araya gelerek tarihi kapı önüne yürüdü. Konsey Başkanı Emir Alp Turgut, burada yaptığı açıklamada, yemek tarifesinin tek öğüne düşürülmesi ve ikinci yemek ücretinin 18 liraya çıkarılmasının kendilerini üzdüğünü belirtti.

Bu durumun tüm öğrencileri olumsuz etkilediğini ifade eden Turgut, mağduriyetin giderilmesini istediklerini söyledi.

Onlar bugünümüz ve geleceğimiz


Eğitim Sen Eş Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, Twitter hesabından yaptığı açıklama ile İÜ öğrencilerine destek verdi. Aydoğan, “Kamusal eğitim hakları, yemek hakları için mücadele eden #MüşteriDeğilÖğrenciyiz diyen, #İÜYemeğimeDokunma sesini yükselten gençlere saldırılıyor. Onlar bugünümüz, geleceğimiz! Öğrencilerimize hayalleri kadar büyük bir gelecek bırakma mücadelesidir, mücadelemiz! Öğrencime dokunma!” ifadelerini kullandı. (AA/DHA)

Diyanet 2020 takvimi için 9 milyon 800 bin lira harcamış!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.