İdlib’de 33 askerimiz şehit oldu

Hatay Valisi Rahmi Doğan: İdlib’de rejim kuvvetleri tarafından TSK unsurları hava saldırısına uğramıştır. Bu saldırı sonucu şehit olan askerlerimizin sayısı 33’e yükseldi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan: 9 Mehmetçiğimiz şehit oldu

Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın açıklamaları şöyle:

• İdlib’de rejim kuvvetleri tarafından TSK unsurları hava saldırısına uğramıştır.


• Şehit sayısı 33’e yükseldi.

• Ağır yaralılarımız var, yaralılarımızı Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye aldık.

• Hastanelerimizde yaralılarımız için herhangi bir kan ihtiyacı yoktur.

Saldırının rejim güçlerince yapıldığını belirten Doğan, şunları kaydetti:

SON DAKİKA GELİŞMELERİ:

• Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Ankara’da bir acil güvenlik toplantısı yapıldı.

• CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP MYK’sını acil olarak topladı.

• MHP lideri Devlet Bahçeli kurmaylarıyla toplantı yaptı.

• İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüştü.

• Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri ile telefonda görüştü.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Hatay Valimizden gelen acı haberle yüreğimiz dağlandı. Şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Allah Mehmetçiğimizi korusun.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Türk Milleti’nin başı sağ olsun! Rusya destekli rejim güçlerinin Suriye, İdlib’deki vatan evlatlarımıza saldırısında #ŞehitlerimizVar. Vatan için Şehadete eren kahramanlarımıza Cenabıhak’tan rahmet diliyorum. Allah, ruhlarını şad, mekânlarını cennet eylesin.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Kahraman askerlerimizin kanı yerde bırakılmayacak. Faaliyetimiz bayrağımıza uzanan eller kırılana dek sürecektir. Rejime misliyle mukabele edilmesi kararlaştırılmıştır.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: NATO’yu istişareye çağırıyoruz. Bu sadece Türkiye’ye yapılmamıştır, uluslararası topluma yapılan bir saldırıdır. Topyekün bir tepki gösterilmesi gerekiyor. Bu saldırı aynı zamanda NATO’ya da yapılmıştır. NATO’nun Türkiye’nin yanında olması gerekiyor. NATO’dan bundan sonra somut adımlar bekliyoruz.

CHP, Meclis’i kapalı toplantıya çağırdı


CHP sözcüsü Faik Öztrak: İdlib’de durum endişe verici. Çok sayıda şehitlerimizin ve yaralılarımızın olduğu anlaşılmaktadır. MYK toplantımız Genel Başkanımızın başkanlığında devam ediyor. Onlarca şehidimiz varken TBMM’nin sessiz kalmamasını bekliyoruz. TBMM’yi yarın kapalı toplantıya çağırıyoruz.

Gündem Haberleri


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.