İdlib’de 4 şehit verdiğimiz saldırı sonrası Rusya ile tansiyon artıyor!

Suriye’nin İdlib kentinde rejim unsurlarının saldırısı sonucu 4 askerimiz şehit oldu, 9 askerimiz yaralandı. Rusya Savunma Bakanlığı, Türkiye’nin İdlib’deki operasyonları nedeniyle Rusya’yı uyarmadığı ve bu sebeple Türk askerlerinin rejim güçlerinin saldırısına hedef oldukları öne sürüldü. Erdoğan’dan açıklama: 30-35 civarında Suriyeli etkisiz hale getirildi. Bu alçak saldırı ile bizi sınayanlar hata yaptıklarını anlayacaklar.

İdlib 4 şehit verdiğimiz saldırı sonrası Rusya ile tansiyon artıyor!

Suriye’nin İdlib kentinde rejim güçlerinin saldırısı sonrası 4 Türk askeri şehit olurken, 1’i ağır olmak üzere 9 askerimiz ise yaralandı.

Hain saldırının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye bu saldırıların cevabını misliyle vermiş durumda. Fırtına obüsleriyle belirlenen noktalara vuruşlar devam ediyor. 30-35 civarında Suriyeli etkisiz hale getirildi. Ülkemizin, milletimizin ve İdlibli kardeşlerimizin güvenliğini temini için yürüttüğümüz operasyonlarımızı sürdürmekte kararlıyız. Bu alçak saldırı ile bizi sınayanlar hata taptıklarını anlayacaklar” ifadelerini kullandı.


Konuşmasında Rusya’ya da mesaj gönderen Erdoğan, “Rus yetkili makamlarına da ‘Burada muhatabımız siz değilsiniz, tamamıyla rejimdir, bizim önümüzü kesme gibi bir durum da söz konusu olmasın.’ mesajı verildi. Çünkü burada biz şehit verirken, bunlara karşı sessiz kalmamız mümkün değil” dedi.

Rus Savunma Bakanlığı: Türkiye İdlib’deki operasyonları konusunda Rusya’yı uyarmadı

Erdoğan’ın sözlerinin ardından Rusya’dan da saldırıyla ilgili ilk açıklama geldi. Reuters‘ın aktardığı habere göre Rus Savunma Bakanlığı flaş bir iddiada bulundu. Türkiye’nin İdlib’deki operasyonları nedeniyle Rusya’yı uyarmadığı öne sürülen açıklamada, rejim güçlerinin bu nedenle Türk askerlerini hedef aldığı belirtildi.

Öte yandan bakanlığın açıklamasında Türk savaş uçaklarının Suriye sınırını ihlal etmediği ve rejim güçlerine herhangi bir saldırı olmadığı vurgulandı.

Erdoğan: 30-35 civarında Suriyeli etkisiz hale getirildi. Bu alçak saldırı ile bizi sınayanlar hata yaptıklarını anlayacaklar

Ukrayna ziyareti öncesi açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib’deki saldırıya Türkiye’nin misliyle cevap verdiğini, vermeye de devam ettiğini dile getirdi. Tespit edilen bölgeye 122 obüs, 100 havan atışı yapıldığını ve 30-35 civarında rejim askerinin öldürüldüğünü kaydeden Erdoğan, “Bu alçak saldırı ile bizi sınayanlar hata yaptıklarını anlayacaklar” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanı’nda açıklama yaptı.

İdlib’de Suriye rejimi tarafından gerçekleştirilen ve 4 askerin şehit, 1’i ağır 9 askerin ise yaralanmasına neden olan saldırıya değinen Erdoğan, “Türkiye bu saldırıların cevabını misliyle vermiş durumda. Vermeye de devam ediyor. Gerek fırtına obüsleriyle gerekse F-16’larımızla belirlenen noktalara vuruşlar devam ediyor. Ülkemizin, milletimizin ve İdlibli kardeşlerimizin güvenliğini temini için yürüttüğümüz operasyonlarımızı sürdürmekte kararlıyız. Bu alçak saldırı ile bizi sınayanlar hata taptıklarını anlayacaklar” dedi.

Rusya’ya ‘muhatabımız siz değilsiniz’ mesajı

Yeni bir harekat olacak mı?” sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan şu yanıtı verdi


* Harekat zaten devam ediyor. Tespit edilen 40’a yakın nokta operasyon hedefleri arasında. Bunun hesabını sormaya devam edeceğiz. Uçaklarımız, toplarımız, obüslerimiz arazide. 30-35 civarında Suriyeli etkisiz hale getirildi. Fakat noktayı koymak yok, aynı şekilde operasyon devam ediyor.

* Rus yetkili makamlarına da ‘Burada muhatabımız siz değilsiniz, tamamıyla rejimdir, bizim önümüzü kesme gibi bir durum da söz konusu olmasın.’ mesajı verildi. Çünkü burada biz şehit verirken, bunlara karşı sessiz kalmamız mümkün değil.

* Bunun hesabını sormaya devam edeceğiz. Şu anda F16’larımız da dahil olmak üzere fırtına obüslerimiz, toplarımız hepsi arazide MİT’in belirlemiş olduğu noktaları tamamen atış altında tutuyor. İdlib’de 46 hedefe 122 fırtına obüsü, 100 havan mühimmatıyla atış yapılmıştır.

VIDEO – Erdoğan’dan İdlib açıklamaları

“İstediğimiz neticeyi alamazsak ben devreye girerim”

Erdoğan, “Bu hadisenin ardından bir diplomatik girişim olacak mı? Rusya’yla bir görüşmeniz oldu mu veya görüşme planlanıyor mu?” sorularını, şöyle yanıtladı:

* Bu konuyla ilgili olarak da Dışişleri Bakanımız olsun MİT Başkanımız olsun Savunma Bakanımız olsun muhataplarıyla görüşme kanallarını şu anda aralıyorlar. Dışişleri Bakanımız zaten dün veya evvelsi gün bir görüşme yapmıştı.

* Ama bu arada çok daha önemlisi, bu süreçte eğer istediğimiz neticeyi alamazsak, tabii ki ben de muhatabımla görüşmek suretiyle burada artık işin ciddiyetini kendilerine özellikle ifade edeceğim. Ancak arazide gerek Rus gerekse bizim generallerimiz var. Generallerimiz sık sık görüşmeleri yapıyorlar ve yaptılar. Bu görüşmelere dayalı olarak da operasyonlarımızı sürdürüyoruz.

Şehitlerin naaşları Hatay’a getirildi

İdlib’de şehit olan dört askerin cenazesi Hatay’a getirildi. Hatay Devlet Hastanesi morguna konulan şehit cenazeleri buradaki işlemlerinin ardından düzenlenecek törenle memleketlerine gönderilecek.


Şehit olan dört askerin silah arkadaşlarının ise morg önünde bekledikleri gözlendi. Aynı saldırıda yaralanan askerlerin ise Hatay Devlet Hastanesi’ndeki tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.

VIDEO – TSK’nın rejim güçlerini vurduğu anlar

Ukrayna Büyükelçisi: Türkiye ordumuzun ihtiyaçları için 200 milyon TL verecek


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.