Kuran yarışmasında birinci olan Fatih Akçay eşine şiddetten yargılanıyor!

TRT’de yayınlanan Kuran’ı Güzel Okuma Yarışması’nda birinci olan Fatih Akçay (24), eşine şiddetten yargılanıyor. Evliliğinin ikinci ayında darp edildiğini açıklayan Funda Akçay, “Ağzıma bez tıkayıp nefesim kesilene kadar şiddet uyguladı. Ben imamım kimse size inanmaz, herkes bana inanır dedi. Bu adam hala görev yapıyor.” diyerek tepki gösterdi.

trt Kuran yarışmasında birinci olan Fatih Akçay eşine şiddetten yargılanıyor!
VIDEO AŞAĞIDA

TRT’de Kuran yarışmasında birinci olan Fatih Akçay eşine şiddetten yargılanıyor!

Funda Akçay, Güneşli köyü imam hatibi olan eşi Fatih Akçay ile 1 yıl önce evlendi. Funda Akçay, henüz 5 aylık evli oldukları sırada 24 Ekim 2019 günü kendisini darp ettiği iddiasıyla jandarma karakoluna giderek şikayetçi oldu.


Eşinin şikayeti üzerine gözaltına alınan Fatih Akçay, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Cumhuriyet Savcısı’nın yürüttüğü soruşturma sonrasında Fatih Akçay hakkında ‘eşi kasten yaralama’ suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ereğli Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Fatih Akçay, eşiyle aralarında sadece itişme olduğunu söyleyerek suçlamaları kabul etmedi.

Vücudundaki morlukları gösterdi

funda akçay

Funda Akçay eşinin ağzını bezle kapatarak kendisini darp ettiğini anlattı. Funda Akçay, mahkemeye eşinin kendisini darp ettikten sonra vücudunda oluştuğunu ileri sürdüğü morlukları gösteren fotoğrafları da mahkemeye delil olarak sundu. Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

İmam hatip Fatih Akçay, TRT ekranlarında yayınlanan Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda geçen haftaki bölümde birinci oldu. Eşini darp ettiği iddiasıyla  yargılanan Fatih Akçay’ın programa çıkarılması Zonguldak’ta tepki çekti.


Funda Akçay 1 yıl önce evlendiği Fatih Akçay’ın evliliğinin ikinci ayında şiddet uygulamaya başladığını dile getirerek yaşadıklarını anlattı:

“Ben imamım, herkes bana inanır”

“1 yıl önce evlendim. Evliliğimin ikinci ayında bana şiddet uygulamaya başladı. Kafa atmalar, ağzımı bezle kapatıp bayılana kadar şiddet uygulamalar. Gerekli fotoğraflar da elimde mevcut. İlk başta ablamla enişteme söyledim onlar uyardı ama o hiçbir şeyden korkmadığını iddia etti. “Ben imamım kimse size inanmaz, herkes bana inanır” diye konuştu.

Babası da imam hatip

En sonunda babamın haberi oldu. Babam onun babasıyla görüştü. Babası da İmam Hatiptir aynı şekilde. Babasının babama dediği şey ise, “Senin kıznın kolu bacağımı kırıldı, basit olaylardan kızını alıyorsun” diye ifadeler kullandı. Babam beni  aldı jandarma karakoluna gittik, şikayette bulundum. Oradan beni Devlet Hastanesine yönlendirdiler darp raporu çıkardık. Ertesi gün de hemen dava açtım.

“O da bana dava açtı”

1. mahkeme görüldü. Şuan beklemekteyim o da bana dava açtı kendisini darp ettim diye. Savcılık kararıyla bana açtığı dava da reddedildi.

“Bu adam hala görev yapıyor”


Ben buradan Diyanet’e Aile bakanına, cumhurbaşkanıma seslenmek istiyorum. Bu adam hala görev yapıyor, ayrıca TRT’deki programa katılarak birinci olmuş. Ben buna artık sessiz kalmak istemiyorum. Böyle programlarda daha örnek kişilerin yer almasını istiyorum. Özel hayatlarıyla da örnek olmalarını istiyorum. Buradan sesimi duyurmak istiyorum böyle insanların tebrik edilmemesi gerekiyor.” (Video haber: TELE 1)

Video – Funda Akçay: Ağzıma bez tıkayıp nefesim kesilene kadar şiddet uyguladı

Fatih Altaylı, Sevda Noyan’ın şaşırtıcı geçmişini anlattı!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.