Modüler Sigorta nedir? Fiyatını kendin belirle opsiyonlu kasko

Modüler sigorta ürünleri, günümüzde “Fiyatını Kendin Belirle” opsiyonu ile her bütçeye özel poliçe oluşturabilme imkanının yanı sıra hızlı ve zahmetsizce sigorta alma deneyimi sunuyor.

modüler sigorta nedir

Neden modüler sigorta?

Her bütçeye ve ihtiyaca göre tamamen isteğe bağlı olarak özelleştirilebilen modüler kasko ürünleri, sunduğu teminat paketlerinin yanı sıra sigortalıya ekstra indirim opsiyonları da sunuyor.


Örneğin modüler sigortacılık ürünlerinden biri olan modüler kasko, esnek yapısı ile araç sahibinin kendi kasko kapsamını belirlemesine olanak tanırken; ihtiyaç dahilinde olmayan teminatlara ekstra prim ödeme zorunluluğunu da ortadan kaldırıyor.

Diğer bir ifadeyle, modüler kasko sayesinde araç sürücüleri istedikleri özellikleri seçerek kasko poliçelerini kendileri oluşturuyor ve indirim imkanlarını kendileri belirliyor.

Generali Sigorta, son dönemlerde kasko, sağlık ve iş yerleri özelinde en çok tercih edilen sigortacılık ürün çeşitlerinden olan modüler sigorta ile ilgili merak edilenleri paylaştı.

Modüler sigorta neleri kapsar?

Kişiselleştirilmiş poliçe imkanı sunan modüler sigorta ürünleri, temel riskleri güvence altına alırken, sigortalıların tercihlerine göre ek paketler ile poliçe kapsamını genişletme seçeneği de sunuyor.

Örneğin, modüler kaskoda temel pakete ek olarak sigortalılar hırsızlık, doğal afet, mini onarım ve ikame araç paketi gibi ek paketler ekleyerek poliçelerini isteklerine göre kişiselleştirebiliyor.

İş yeri sigortasında da aynı şekilde temel koruma paketine ek olarak sigortalılar ihtiyaçlarına göre sorumluluk paketi; elektronik cihaz paketi ve deprem paketi gibi çeşitli ek güvenceleri seçebiliyor. Hatta belirlenmiş faaliyet kollarına özelleştirilmiş teminatlar da sunuluyor.

Nasıl satın alınır?

Sigortalılar, kendi bütçelerine göre poliçe oluşturma imkanı sunan modüler sigorta ürünlerini; sigorta acenteleri, web sitesi ve çağrı merkezi üzerinden kolayca satın alabilirler.

Kasko primi nasıl hesaplanır?


Modüler ürünlerde, sigortalının kişisel bilgileri, satın almak istedikleri ürüne göre araç, sağlık veya işletme bilgileri ve poliçesine eklenen teminatlar ve indirimler değerlendirilerek sigortalıya özel prim hesaplaması yapılıyor.

Kaza Tespit Tutanağı nedir? Hasar anında neler yapılmalı?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.