İpek Er’e nitelikli cinsel saldırı suçlaması ile yargılanan Musa Orhan tahliye edildi

Batman’da 18 yaşındaki İpek Er’e yönelik ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçlaması ile hakkında dava açılan uzman çavuş Musa Orhan tahliye edildi. İpek Er, 20 gün süren yaşam savaşını geçen hafta kaybetmişti. Geride bıraktığı mektubunda Musa Orhan’ın kendisine tecavüz ettiğini belirtmişti.

musa orhan

Batman’da 18 yaşındaki İpek Er’e cinsel saldırıda bulunarak intihar etmesine yol açtığı için 19 Ağustos’ta tutuklanan uzman çavuş Musa Orhan, dün akşam tahliye edildi.

Mahkemenin verdiği tahliye kararı sonrası Orhan dün akşam, tutuklu bulunduğu cezaevinden salıverildi.


Musa Orhan için geçen hafta tutuklama kararı verilmişti. Hazırlanan iddianame ile birlikte Orhan’ın tutuklanmasına yönelik Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi yakalama kararı çıkarmıştı. Mahkemenin verdiği karar sonrası teslim olan Orhan cezaevine konulmuştu.

Hürriyet’in haberine göre, Musa Orhan’ın avukatı Dr. Mehmet Erkan Akkuş, tutuklama kararına itiraz etti. Avukat Akkuş, itiraz dilekçesinde müvekkilinin kaçma şüphesinin bulunmadığını öne sürdü. İtirazı Siirt 2. Ağır Ceza Mahkemesi değerlendirdi.


Mahkeme, Avukat Akkuş’un itiraz dilekçesinde belirtilen hususları yerinde görerek Orhan’ın tahliyesine karar verdi. Karar kısa süre içinde Orhan’ın tutuklu bulunduğu cezaevine ulaştı. Cezaevi idaresi kararla birlikte Musa Orhan’ı serbest bıraktı.

ilk duruşma Ekim ayında

Öte yandan Musa Orhan’a açılan “nitelikli cinsel saldırı” davasının ilk duruşması önümüzdeki ekim ayında Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Siirt Barosu itiraz edecek

Siirt Barosu Başkanı Nizam Dilek, mahkemenin neye göre karar verdiğini bilmediklerini belirterek, Uzman Çavuş Musa Orhan’ın 7 gün içinde tahliyesine itiraz edeceklerini söyledi. Orhan’ın tekrar tutuklanması gerektiğini söyleyen Dilek, şunları vurguladı:


“İntihara teşebbüs soruşturması Batman’da devam etmektedir. Siirt’teki mahkeme tutuklamanın tedbir niteliğinde olması gerekçesiyle tahliyesine karar vermiş. Süreci takip ediyoruz. Karara itiraz ve tekrar tutuklama talebinde bulunacağız. Mahkemenin neye göre karar verdiğini bilemiyoruz. Hukuki anlamda ne yapmamız gerekiyorsa yapıyoruz. Umarız bu karar tekrar değerlendirilir ve Musa Orhan tutuklanır.”

Sosyal medyadan tepkiler:

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, selden etkilenen Giresun’da incelemelerde bulundu


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.