Binali Yıldırım koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı

Son başbakan Binali Yıldırım, koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. Yıldırım, kendisinin ve eşinin vücut kırgınlığı nedeniyle hastaneye başvurduklarını, Covid-19 testinin pozitif çıktığını duyurdu.

binali yıldırım koronavirüs

Binali Yıldırım sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı:

• Vücut kırgınlığı nedeniyle bu sabah Semiha Hanım ile birlikte Ankara Şehir Hastanesi’ne başvurduk. Yapılan tetkikler sonucu Covid-19 testimizin sonucu pozitif çıkmıştır.


• Durumumuz iyi, herhangi bir olumsuzluk yok. Doktorlarımız, süreci evde geçirmemizi uygun gördüler. Vatandaşlarımızdan TMM (Temizlik, Maske, Mesafe) kuralına riayet etmelerini özellikle istirham ediyoruz. Dua eder, dua bekleriz.

Binali Yıldırım’ın danışmanı Sinan Çetin ise iddiaları yalanlamış, rutin kontroller için ailecek hastaneye gittikleri söylemişti.

Yıldırım üç gün önce memleketi Erzincan’da rafting yaparken çekilen görüntülerini paylaşmıştı.

Fahrettin Koca’dan açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eski Başbakan ve eski TBMM Başkanı Binali Yıldırım ile eşi Semiha Yıldırım‘ın Ankara Şehir Hastanesinde yapılan Covid-19 testlerinin pozitif çıktığını ve şu an için durumlarının iyi olduğunu, Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım’ı evde tedavileri için hastaneden uğurladıklarını bildirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla eski Başbakan ve eski TBMM Başkanı Binali Yıldırım ile eşi Semiha Yıldırım’ın Ankara Şehir Hastanesinde yapılan tetkiklerinde Covid-19 testlerinin pozitif çıktığını duyurdu. Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım’ın durumlarının şu an için iyi olduğunu belirten Bakan Koca, kendilerini evde tedavileri için hastaneden uğurladıklarını açıkladı. Ayrıca Bakan Koca paylaşımında, “Gücümüz tedbir almaya ve sevdiklerimizi korumaya yeter” notuyla salgından tedbir yoluyla korunma mesajı verdi.

Geçmiş olsun mesajları

Binali Yıldırım’ın coronaya yakalandığını duyurmasının ardından siyaset dünyasından da geçmiş olsun mesajları geldi.


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Covid-19 testleri pozitif çıkan eski Başbakanımız ve Meclis Başkanımız Sn. Binali Yıldırım ile eşi Sn. Semiha Yıldırım’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu vesileyle Ankaralı hemşehrilerimizin salgın tedbirlerine riayet etmesini önemle hatırlatıyorum.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: “Binali Ağabey, her alanda verdiği mücadelesiyle başarılı işlere imzasını atmayı bilmiştir. Allah’ın izniyle, koronavirüsle mücadelesini de atlatacağına olan inancımız tamdır. Rabbim acil şifalar nasip eylesin inşallah.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Sayın Binali Yıldırım’a ve değerli eşi Semiha Yıldırım Hanım’a geçmiş olsun diyor, acil şifalar diliyorum.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Binali Yıldırım beye ve kıymetli eşi Semiha hanıma acil şifalar diliyorum. Bu süreci en kısa sürede atlatacaklarına inanıyorum. Dualarımız sizinle. Rehavet ve panik yok. Tedbirleri elden bırakmayalım. Maske, mesafe ve temizlik hayati önemdedir.

Muharrem İnce: COVİD-19 testleri pozitif çıkan Sayın Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım’a ve tedavisi süren tüm yurttaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Hükümeti kontrolden çıkan salgına karşı halk sağlığının korunması için bilim insanlarının önerdiği acil tedbirleri almaya davet ediyorum.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun: “Kovid-19 testi pozitif çıkan ve tedavileri evde devam eden sayın Binali Yıldırım’a ve kıymetli eşi Semiha Yıldırım Hanımefendi’ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İnşallah hastalığı sıkıntısız atlatarak bir an önce sağlıklarına kavuşurlar.”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: “Covid-19 testleri pozitif çıkan Sayın Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım Hanımefendiye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Covid-19 tedavisi gören tüm vatandaşlarımızla birlikte kendilerine de acil şifalar diliyorum.”


Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: “Binali Yıldırım Ağabeye ve değerli eşi Semiha Hanımefendiye acil şifalar diliyorum. İnşallah tez zamanda bu süreci atlatacaklarına inanıyorum.”

Bakan Koca: Salgın artarak devam ediyor, ölüm ve ağır vakalarda artış var!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.