AKP il kongresi: Protokole sosyal mesafe var, vatandaşa yok!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Şırnak AKP İl Kongresinde yüzlerce vatandaş kendilerini protokol üyelerinden ayıran barikatın arkasında iç içe ve sosyal mesafe kuralına uymadan dinledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da AKP Şırnak kongresinde sosyal mesafenin olmadığı kalabalığa konuşma yaptı.

akp kongesi protokol sosyal mesafe

AKP il kongresi: Protokole sosyal mesafe var, vatandaşa yok!

Covid-19 tedbirleri gerekçe gösterilerek milli bayramlar, baro seçimleri gibi bir çok etkinlik yasaklanırken, Sağlık Bakanı hemen her gün “Salgını, maske ve sosyal mesafe kuralına uyarak yenebiliriz” uyarısı yaparken, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şırnak AKP İl Kongresinde yaptığı konuşmayı ekranlardan izleyenler ortaya çıkan tabloya tepki gösterdi.


Sosyal mesafe kongreye işlemedi

Aralarında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da bulunduğu protokol üyeleri Erdoğan’ın konuşma yapacağı alanın önünde konulan sandalyelerde, sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde oturarak dinledi. Yüzlerce vatandaşlar ise, parti yöneticilerinin de arkasında, basın mensuplarının çalışması için bariyerlerle ayrılmış koridorun dışında bir birinin içinde, sosyal mesafe kuralına uymadan dinledi.

İçişleri Bakanlığının vatandaşlara maske ve fiziki mesafe konusunun bir kez daha hatırlatılması amacıyla 81 il valiliğine gönderdiği genelgenin kamuoyuna yansıdığı dakikalarda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da AKP Şırnak kongresinde sosyal mesafenin olmadığı kalabalığa konuşma yaptı. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sosyal mesafenin gözetildiği, halktan izole protokol bölümünde izledi.

AKP’lilerin ön sırada oturma isteği coronaya davetiye çıkardı!

İçişleri Bakanlığı talimatıyla STK’ların genel kurul ve etkinliklerinin 1 Aralık’a kadar ertelenirken, AKP kongreleri tüm hızıyla devam ediyor. AKP Gençlik Kolları olağan kongresinde, ön koltuklarda oturma isteği coronaya davetiye çıkardı.


corona protokolü

Sivil Toplum Kuruluşlarının genel kurula ve etkinliklerinin corona virüsü tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklandı. STK’lar tarafından tepkiyle karşılanan bu yasaklamalara karşı siyasi partiler kongrelerine devam etti.

Bafra’da AKP Bafra Gençlik Kolları 6. Olağan Kongresine katılan milletvekili, belediye başkanları ve parti yöneticilerinden oluşan grup, ön sırada tedbir amaçlı boş bırakılan ve üstünde uyarı yazısı bulunan koltuklara oturmaları dikkat çekti.

Koronavirüs ön koltuklara uğramıyor

Toplantı salonunda corona virüs tedbirleri kapsamında oturma düzeni olarak birer koltuk boş bırakılması gereken uyarılara rağmen, protokoldeki isimler yan yana oturdu. Arkada  sıralarda bulunan diğer partililerin ise kurallara uyarak oturmaları dikkat çekti.

Protokol sosyal mesafeyi unuttu!


AKP İl Başkanı Ersan Aksu, Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Genel Merkez Samsun Koordinatörü Emre Kahraman, İl Gençlik Kolları Başkanı Mücahit Yılmaz, İlçe Başkanı İbrahim Semiz gibi parti yönetiminde bulunan kişiler corona virüsüne aldırış etmeden ön sırada ki kırmızı koltuklarda boş yer bırakmadı.

Hatay’da yangınların araştırılması önergesi AKP ve MHP tarafından reddedildi


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.