Diyanet İşleri Başkanlığı faizden toplam 2.1 milyon lira kazandı!

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın geçen yıl faizden kazandığı para Sayıştay raporuyla ortaya çıktı. Sayıştay, Diyanet’in Başkanlık ve Döner Sermaye üzerinden aldığı faiz gelirini açıkladı. Buna göre geçen yıl toplam 2 milyon 197 bin 374 lira faiz geliri elde edildi. Sayıştay’ın hazırladığı rapor TBMM’ye gönderildi.

erbaş diyanet faiz

Diyanet İşleri Başkanlığı faizden toplam 2.1 milyon lira kazandı!

Faizin haram olduğu açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen Diyanet İşleri Başkanlığı’nın elde ettiği faiz gelirleri açıklandı. Diyanet faizden toplam 2.1 milyon lira kazandı!


Sayıştay, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Başkanlık ve Döner Sermaye üzerinden geçen yıl, toplam 2 milyon 197 bin 374 lira faiz geliri elde ettiğini bir raporla açıkladı.

Sayıştay’ın TBMM’ye gönderilen 2019 Diyanet raporuna göre kurum, Başkanlık olarak 259 bin 817 lira, Döner Sermaye olarak da 1 milyon 937 bin 557 lira faiz geliri elde etti.

Diyanet daha önce de yaşanan faiz tartışmaları üzerine bu paranın doğrudan Hazine’ye aktarıldığını açıklamıştı.

14 bin lira arttı!

Diyanet, 2019’da 10.4 milyar lira harcarken, 404.5 milyon lira da net gelir elde etti. Bu gelirler arasında, önceki yıllarda olduğu gibi, yine “faiz geliri” yer aldı.

Sayıştay’ın 2018 raporunda da Diyanet’in faiz geliri elde ettiği bilgisine yer verilmiş, bunun üzerine Diyanet şu açıklamayı yapmıştı:


“Diyanet İşleri Başkanlığı’nın faiz geliri, personele ödenen paraların (aile yardımı, harcırah, ek ders vs.) kontrol-denetim sonucunda farkına varıldığında geriye alınması aşamasında faiziyle hazineye ödenmiştir. Başkanlığımızın bir işletme gibi gelirlerinden faiz elde ettiği ve kullandığı gibi bir durum söz konusu değildir. Personelden yapılan bu istirdat (geri alma, tahsil) faizi hazineye îrat kaydedilmektedir.”

Diyanet ithal ağaç istedi: 58.7 milyon liralık teknik şartname!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.