Dolar 8 TL seviyesini aştı: Döviz kurları rekor kırmaya devam ediyor!

Türk lirası haftaya tarihi değer kaybıyla başladı. Dolar, 8.00 TL’nin üzerine çıktı! Döviz kurları rekor kırmaya devam ediyor!

dolar

Dolar yeni haftaya 7.9760 TL ile başlamıştı. Kısa sürede yükselen dolar 8.0662 TL’ye kadar çıktı. Dolar şu dakikalarda 8.04-8.07 TL aralığında dalgalanıyor.

Merkez Bankası’nın geçtiğimiz hafta PPK toplantısında faiz artırımını ‘pas geçmesiyle’ döviz kurları yeniden tırmanışa geçmişti.


Euro/TL de haftaya yükselerek başladı. 9.44 TL’nin üzerinde açılan Euro, 9.5459 TL ile zirve yaptı.

Çift hanelerden düşmeyen Sterlin ise 10.4925 TL’den işlem görüyor.

Küresel piyasalarda hem koronavirüs salgınındaki vaka artışının yönetimleri yeniden tedbire zorlaması hem de ABD’de teşvik paketinin seçim sonrasına kaldığı beklentilerinin artması doların yeniden piyasalarda değer kazanmasını sağladı. ABD Dolar Endeksi, yeni haftaya yükselişle başladı ve 93,0 seviyesine doğru ilerliyor.

Yurt içinde ise TCMB‘nin geçen haftaki Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faiz artırmaması ile yeniden rekor tazeleyen döviz kurları yeni haftaya da rekorla başladı. PPK öncesi faiz artışı beklentisi ile 7,78’e gerileyen USD/TRY kuru Cuma günü 7,98’i görmesinin ardından bugün 8,02’yi aşarak yeni tarihi zirveye çıktı. EUR/TRY 9,48’i GBP/TRY 10,44’ü ve CHF/TRY 8,85’i aşarak rekor tazeledi.


Kurdaki yükselişte doların küresel piyasalarda değer kazanmasının yanında TL tarafındaki siyasi – jeopolitik risklerin artmasının da payı var. Cumhurbaşkanı Erdoğan hafta sonu yaptığı konuşmada Fransa ve AB’yi izledikleri politikalardan dolayı, ABD’yi ise Türkiye’ye yaptırım açıklamaları nedeniyle sert eleştirmişti.

Erdoğan’dan ‘Eve ekmek götüremiyoruz’ diyen esnafa: Çok abartılı. Al bu keyif çayını iç


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.