Ana Sayfa Dış Politika Türkiye’ye sığınmak isteyen radikal İslamcı’ya Göç İdaresi’nden yanıt: Belgelerinizi iletin

Türkiye’ye sığınmak isteyen radikal İslamcı’ya Göç İdaresi’nden yanıt: Belgelerinizi iletin

Fransa’da kurucusu olduğu dernek radikal İslamcı oluşumlarla ilişkili olduğu ve terör eylemlerini meşrulaştırdığı gerekçesiyle kapatılan İdriss Sihamedi, Türkiye’den siyasi sığınma istediğini duyurdu. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bu çağrıya, “Başvurun, değerlendirelim” yanıtını verdi.

fransa barakacity idriss sihamedi

Fransa’da terörle ilişkili olduğu iddiasıyla kapatılan Barakacity derneğinin kurucusu İdriss Sihamedi’den Türkiye’ye sığınma talebi…

Fransa’da öğretmen Samuel Paty’nin okulda Hz. Muhammed karikatürü gösterdikten sonra öldürülmesinin ardından ülkedeki olaylar kontrolden çıktı. Bugün Nice’de Notre Dame Kilisesi yakınlarında bir saldırgan üç kişiyi öldürürken, Fransız yetkililerin ülkedeki Müslüman toplumuna yönelik adımları dikkat çekiyor.

Fransa’da 2008 yılında kurulan BarakaCity adlı dernek, radikal İslamcı oluşumlarla ilişkili olduğu ve terör eylemlerini meşrulaştırdığı gerekçesiyle kapatıldı. Karara isyan eden derneğin kurucusu İdriss Sihamedi, sosyal medyadan yaptığı çağrıda Türkiye’ye sığınmak istediğini duyurdu.

“Güvende değilim”

Sihamedi, Twitter hesabından Türkçe yaptığı açıklamada, “Fransa’da, 26 ülkede 2 milyon yoksul insan için faaliyet gösteren insani yardım ve insan hakları örgütü Barakacity’yi Fransa devleti feshetme kararı aldı.

sihamedi

Dosyalarında 3 yıllık bir soruşturmanın ardından herhangi bir gerçek suçlama olmamasına rağmen. Bu yüzden sayın Erdoğan’dan STK’mız adına Fransa’da güvende olmadığım için kendim ve ekibim adına siyasi sığınma talebinde bulunmak istiyorum” dedi.

Göç İdaresi’nden yanıt: Başvuru dilekçesi yollayın

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü de kısa süre sonra Sihamedi’nin bu mesajına yanıt verdi. İdarenin mesajında, “Merhaba Sihamedi. Sen ve iş arkadaşların kurumumuza bireysel olarak adınız, soyadınız, kimlik bilgileriniz ve pasaport numaralarınızı içeren sığınma dilekçeniz ile başvurduğunuz durumda talebiniz değerlendirmeye alınacaktır.

Verdiğiniz bilgilerden sonra İstanbul Havalimanı’daki ekibimiz durumla ilgili bilgilendirilecektir” ifadeleri kullanıldı.

göç idaresi

BarakaCity neden kapatıldı?

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Bakanlar Kurulu tarafından yayımlanan kararnamede hükûmet tarafından radikal İslamcı hareketlerle ilişkileri ve terör eylemlerini meşrulaştırmak ve radikal İslam fikirlerini yaymakla suçlanan “BarakaCity”nin kapatılmasının kararlaştırıldığı açıklanmıştı.

Fransız Bakan Darmanin, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kapatma kararnamesini yayınlayarak kararı şu şekilde duyurmuştu:

“BarakaCity derneği bu sabah Bakanlar Kurulu’nda feshedildi. Sunduğum kararnamede detaylandırıldığı üzere, Barakacity, nefreti körükledi, radikal İslamcı hareketle ilişkileri sürdürdü, terör eylemlerini meşrulaştırmaktan zevk aldı.”

Fransa Nice kentinde saldırı: Bir kadın kafası kesilerek öldürüldü

Editor
İndigo Dergisi Editör – Haber Merkezi, 2005 yılından bu yana yayında olan bağımsız dijital medya kuruluşu İndigo Dergisi'nin (indigodergisi.com) haber ve güncel içerik ekibidir. İstanbul merkezli ekip, gündem, ekonomi, sağlık, bilim, teknoloji ve yaşam alanlarında araştırmaya dayalı haberler, açıklayıcı içerikler ve rehberler hazırlar. "Editör" imzasıyla bugüne kadar 26.500’ü aşkın içerik yayımlanmıştır. "Editör" imzası tek bir kişiyi değil, İndigo Dergisi Yazı İşleri bünyesinde çalışan editör ekibini temsil eder. Bu imzayla yayımlanan her içerik araştırma, yazım, doğrulama ve editoryal kontrol aşamalarından geçer ve ortak bir ekip çalışmasının ürünüdür. Ekip, Yönetici Editör ve yayın yönetimi altında çalışır. Editör – Haber Merkezi, okurun kararlarını doğrudan etkileyebilecek sağlık, beslenme ve finans konularında ek özen gösterir. Bu alanlardaki içerikler güncel bilimsel verilere ve resmi kaynaklara dayanır. İndigo Dergisi hiçbir siyasi parti, ideoloji, dini oluşum ya da çıkar grubuyla bağlantılı değildir. Editör Masası, Basın Konseyi'nin Basın Meslek İlkeleri'ne uymayı taahhüt eder. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ni ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni benimser. Irk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi görüş, köken ya da ekonomik durum gözetmeksizin herkesin eşitliğini esas alır. Ayrımcı ve yanıltıcı içeriğe yer vermez. Köşe yazılarındaki görüşler yazarlarına aittir; Editör Masası habere ve bilgiye dayalı içeriklerden sorumludur.