Katar Kraliyet ailesi için Yalova’da dev saray yapılıyor!

Katar Kraliyet ailesinden Al-Thani için Yalova’da 10 bin metrekarelik dev bir saray kompleksi yapılıyor. Yüzde 75’inin tamamlandığı projede, 3 bin metrekare meclis odaları, 3 bin metrekare konaklama alanları ve 500 metrekare toplantı alanlarının yer aldığı bildirildi.

katar kraliyet ailesi yalova

Katar Kraliyet ailesi için Yalova’da dev saray yapılıyor!

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed el-Sani’nin annesinin Kanal İstanbul güzergahında arazi almasının ardından Kraliyet Ailesi’nin Yalova’da saray yaptırdığı ortaya çıktı. Türk inşaat firması, 10 bin metrekarelik alana inşa edilen sarayın yüzde 75’inin tamamlandığı duyurdu.


Katar’ı yöneten Sani Hanedanı, Yalova’da saray yaptırıyor. Koç Yapı A.Ş.’nin sahibi olduğu Hamit Cenk Koç, Kraliyet Ailesi’yle anlaşarak 10 bin metrekarelik bir saray kompleksi inşa ettiklerini açıkladı.

katar yalova saray

DHA’ya projeyle ilgili bilgi veren Koç, inşaatın yüzde 75’inin tamamlandığını belirterek, komplekste 3 bin m2’lik meclis odaları, 3 bin m2’lik konaklama alanları, 500 m2’lik toplantı alanları ve yeşillik alanlardan oluştuğunu söyledi.

katar saray

Şeyha Moza’nın Kanal İstanbul’daki arazisi gündemdeydi

Kanal İstanbul’un çevresinde kurulacak yeni şehrin uygulama imar planları onaylandı. Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza’nın Baklalı’da satın aldığı 44 dönümlük tarla, turizm + ticaret alanı oldu.

şeyha moza

Turizm + ticaret alanı olarak olarak belirlenen 44 dönüm arazide emsale dahil 22 bin metrekare inşaat yapılabilecek. Yüksekliği en çok zemin + iki kat ile sınırlandırılan arazinin tamamında turistik yapılar inşa edilirse, iki bodrum katı iskan edilebilecek. Toplam emsal inşaat alanının en çok yüzde 30’u ticaret alanı olarak ayrılabilecek.

Plana göre, turizm + ticaret alanlarında iş, alışveriş ve yönetim merkezi, otel, motel, ofis, büro, lokanta, çarşı, çok katlı mağazalar, banka ve finans kurumları inşa edilebilecek. Bu işlevler bir arada olabileceği gibi ayrı bloklar şeklinde de projelendirilebilecek.


Katar emirinin annesi Şeyha Moza’nın ortağı olduğu şirketinin arazi satın aldığı bölge, yeni şehir planlarında sağlık turizmi için ayrıldı.

Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza’nın Kanal İstanbul’da aldığı arsa turizm-ticaret alanı oldu


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.