Ali Babacan: Berat Albayrak’ın açıklaması istifa değil, iflas açıklaması!

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Berat Albayrak’ın Instagram’dan yaptığı istifayı yorumladı: Yapılan açıklama aslında bir istifa açıklaması değil, iflas açıklaması. Beceriksiz ekonomi politikalarının iflasını canlı canlı izledik. Demokrasiyi hukuku askıya alanlar saatlerdir devleti de askıya almış durumda!

ali babacan berat albayrak istifa iflas

Ali Babacan: Berat Albayrak’ın açıklaması istifa değil, iflas açıklaması! (video aşağıda)

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan‘ın, partisinin 1. Olağan Bilecik İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada dün istifa eden hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak hakkında, “Dün gece yapılan açıklama aslında bir istifa açıklaması değil iflas açıklaması” dedi.


Ali Babacan’ın yaptığı konuşmanın satırbaşları şöyle:

• Biz tam 8 ay önce 9 Mart’ta yola çıkarken bu sisteme karşı olduğumuzu açık açık beyan ettik. Devletin vatandaşına hesap verdiği bir yönetim sisteminin inşası için biz hazırız. Anayasa basit bir metinden ibaret değil.

• Şu an ekonomimiz adeta bir uçurumdan aşağı doğru yuvarlanıyor. Ülkenin her alanda durumu içler acısı. Basın özgürlüğü yok, AYM’nin kararlarına dahi uyma yok. Hukuk devleti yok. Böyle olunca da ekonomi tam gaz düşüşe geçiyor. Bu milletin kazandığı ne varsa teker teker tükettiler. MB’nin yedek akçelerini bir çırpıda harcadılar. Kendileri ve yandaşları dışında herkes fakirleşti, fakirleşiyor.

• Bu yönetim anlayışıyla da ekonominin toparlanması artık mümkün görünmüyor. Bizi daha da yoksullaştıracak bu anlayış. Pazara, markere gittiğinizde hangi parayla neyi alabiliyorsunuz? Bütün bu tablonun tek bir sebebi var o da kötü yönetim. Açıkça söyleyelim bu partili cumhurbaşkanlığı sistemi ve onun ortakları ülkemizi her konuda aşağı çekiyor.


• Rekor demişken dün akşam saatlerinde bir istifa mektubu paylaşıldı. Bu mektup da beğeni rekoru kırdı. Tabi, şöyle baktığımızda niye böyle oldu, nasıl oldu da memleketimiz bu hale düştü diye son derece üzülüyoruz. Ülkenin bir bakanı sosyal medya hesabından istifa mektubu paylaşıyor fakat basından çıt yok.

• İnsanlar sosyal medyadan bu haberi alıyorlar ne devlet basınında ne de hükümetin kontrol ettiği basında hiçbir şey yok belli ki talimat bekleniyor. Gerçekten sadece ekonominin değil basın özgürlüğünün de şu anda gelmiş olduğu nokta içler acısı.

“Yapılan açıklama aslında bir istifa açıklaması değil, iflas açıklaması”

• Dün gece yapılan açıklama aslında bir istifa açıklaması değil iflas açıklaması. Sistem dün gece aslında sosyal medya üzerinden iflasını açıklamıştır. Beceriksiz ekonomi politikalarının iflasını canlı canlı izledik. Demokrasiyi hukuku askıya alanlar saatlerdir devleti de askıya almış durumda.

• Türkiye bir kabile devleti değil. Şu anda bakıyorsunuz devletin bir kurumunun başı boş. Hazineyi boşalttılar anladık da şu anda hazinenin başı da boş. Şu anda yaşanan sorun böyle tek tek kişilerle çözülebilecek bir sorun değil. Şu anda ne yapıyorlar bütün bu başarısızlığın faturasını bir iki tane isim değişikliğiyle kapatmaya çalışıyorlar. Şu anda Türkiye ekonomisinin içine düştüğü bu çukur sadece ekonomi yönetimini değiştirmekle olmaz.


• Şu anda tam bir varlık içerisinde yokluk yaratıyorlar ülkeye. Şu yaşadığımız son 24 saatteki gelişmeler herhalde yakın tarihe bir not olarak düşecektir.

Davutoğlu: Albayrak’ın istifa metni ilkokul düzeyinde Türkçe ile yazılmış


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.