Erdoğan açıkladı: Hafta içi 21:00 itibariyle sokağa çıkma yasağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hafta içi 21:00 ila 05:00 arası sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Bu kısıtlama hafta sonları Cuma akşamı 21:00’den Pazartesi sabahı saat 05:00’e kadar devam edecektir. Yani Cumartesi ve Pazar artık evlerimizdeyiz. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı; toplu taşıma araçlarını kullanamayacaktır.

erdoğan sokak kısıtlaması hafta içi

Erdoğan açıkladı: Hafta içi 21:00 itibariyle sokağa çıkma yasağı

Erdoğan yeni yasakları açıkladı: 

Kabine, Saat 15.40’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Kritik kabine toplantısında alınacak kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Millete Sesleniş konuşmasıyla kamuoyuna duyurdu.


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

• Kabine toplantısının en önemli konusu, korona salgınındaki gelişmelerdi. Dünyanın her yerinde daha önce görülmedik düzeyde bir tırmanışa geçen salgın maalesef ülkemizde de etkili oluyor. Tüm vatandaşlarımızın salgın tehdit olmaktan çıkana kadar, mecbur kalmadıkça kalabalığa karışmamalarını, evlerinde dahi dikkatli hareket etmelerini istiyoruz.

• Vaka sayılarının 30 bine dayanmış olması, hepimizin çok daha dikkatli ve sabırlı davranması gerektiğini gösteriyor. Sıkıntıları asgariye indirmek için her tülü gayreti gösteriyoruz. Salgının olumsuz etkisini azaltmak için şu aşamada insan hareketliliğini en az indirmeyi amaçlayan bu tür tedbirler dışında bir çare bulunmuyor.

erdoğan yasaklar

• Vatandaşlarımız herhangi bir ücret ödemeden aşıya erişebileceklerdir.

• Hafta içi her gün gece saat 21:00 ile sabah 05:00 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacaktır.

• Bu kısıtlama hafta sonları Cuma akşamı 21:00’den Pazartesi sabahı saat 05:00’e kadar devam edecektir. Yani Cumartesi ve Pazar artık evlerimizdeyiz.

• Sağlık, tarım, orman gibi genelgede yer alacak sektörler bu kapsamında dışındadır.

• Market, bakkal, kasap, manav gibi işletmeler ile eve paket hizmeti veren yerler; belirlenecek saatler çerçevesinde hafta sonu kısıtlamasının dışındadır.


• Restoranlar paket servis haricinde hizmet veremeyecektir.

• 65 yaş üstü ve 20 yaş altı; toplu taşıma araçlarını kullanamayacaktır.

Cumhurbaşlanı Erdoğan şöyle konuştu:

• Aşı konusunda dünyadaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. İnsanlar üzerinde kullanılma aşamasına gelen her aşıyla yakından ilgileniyor, gereken bağlantıları derhal kuruyoruz. İlk etapta 50 milyon dozluk anlaşma yapmış bulunuyoruz. Vatandaşlarımız herhangi bir ücret ödemeden aşıya erişebileceklerdir. İnşallah önümüzdeki aylardan itibaren sağlık çalışanlarından başlayarak bu aşının uygulaması yapılacaktır. Yerli aşı çalışmalarını da gün gün izliyoruz. İhtiyacımız olan vakti tedbirlere sıkı sıkıya uyarak kazanmamız gerekiyor.

• Salgını ekonomik ve sosyal krize dönüştürmemek için adımlarımızı dikkatle atıyoruz. Hem halkımızın sağlığını en üst düzeyde korumayı, hem de istihdamı, eğitimi, sosyal hayatı sürdürmek için yöntemler bulmaya çalışıyoruz. Kabine toplantımızda ilave tedbirleri istişare ettik.

Hafta içi sokağa çıkma yasağı uygulaması saatleri

• Hafta içi her gün gece saat 21.00 ile sabah 05.00 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacaktır. Bu kısıtlama hafta sonları cuma akşamı 21.00’den pazartesi sabahı saat 05.00’e kadar kesintisiz devam edecektir.

• Eve paket hizmeti veren yerler, belirlenecek saatler çerçevesinde hafta sonu kısıtlamasının dışındadır. Restoranlar paket servis haricinde hizmet veremeyecektir. Daha önce belirlenen istisnalar hariç 65 yaş üstü ve 20 yaş altı toplu taşıma araçlarını kullanamayacak.

• Cenaze namazları, yakınları dahil en fazla 30 kişi ile kılınacak, nikahlar da yine bu sayıyı geçemeyecektir. Hamam, sauna, masaj salonu, yüzme havuzu, lunapark gibi yerler faaliyetlerine ara verecektir.

Kamu kuruluşları mesai saati düzenlemesi


• Alışveriş merkezlerine girişte HES kod uygulamasına geçilecektir. Kalabalık caddeler ile meydanlara girebilecek kişi sayısı yine il kurulları ararı ile sınırlanabilecektir. İl kurullarının belirleyeceği hizmetler dışındaki kamu kuruluşlarının mesai saatleri 10.00 ile 16.00 arası uygulanabilecektir.

Gündem Haberleri


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.