Google Haritalar için Covid-19 toplu taşıma yoğunluk özelliği

Google Maps (Google Haritalar) için Covid-19 döneminde faydalı toplu taşıma özelliği ve fazlası kullanıma açıldı. Uygulama, kişilerin belirli otobüs ya da tren seferlerini kalabalık nedeniyle es geçmesine yardımcı oluyor.

Google Haritalar için Covid-19

Google Haritalar için Covid-19 toplu taşıma yoğunluk özelliği

Harita konusunda en çok kullanılan servislerden olan Google Haritalar, artık toplu taşıma araçlarının yoğunluğu / kalabalıklık seviyesi hakkında da bilgi verebiliyor. Uygulama bunu tren ya da otobüs içerisindeki telefonlardan belirliyor ve böylece gerçeğe en yakın yoğunluk seviyesini karşınıza getirebiliyor.


Bunu gerçek zamanlı olarak yapan Haritalar, bu sayede kişilerin belirli otobüs ya da tren seferlerini kalabalık nedeniyle es geçmesine yardımcı oluyor. Bu gerçekten önemli çünkü Covid-19 nedeniyle sosyal mesafeye herkesin büyük önem vermesi gerekiyor.

Hem Android hem de iOS tarafında yer alan yeni toplu taşıma özelliği, global olarak kullanıma çıkmış durumda. Ancak yine de özelliğin bazı kişilere daha sonra geleceği belirtiliyor.

Google Haritalar ayrıca artık Covid-19 haritasında daha fazla bilgi verebiliyor ve Google Assistan sürüş moduyla Haritalar içerisinde çağrı ile medya kontrolüne izin veriyor. Ayrıca destekli bölgelerde eve servis restoranlar için de taşıma bilgileri geliyor.

En son Apple Watch için Google Maps ses getirmişti. 2017 yılında Apple Watch dışına alınan Haritalar, geçtiğimiz aylarda yeniden saat üzerinden yönlendirme yapmaya başlamasıyla sevindirmişti.

2017 yılında uygulamanın kullanımdan kalkmasının arkasında yapılabileceklerin çok limitli olması yer alıyordu. Ancak zaman içerisinde Apple Watch oldukça güçlendi, ekran da büyüdü.


Bu bağlamda geri gelmesi iPhone ve Watch sahiplerini çok memnun eden Haritalar, direkt olarak ana uygulama üzerinden elde edilebiliyor. Haritalar’ın Apple Watch sürümü yürüyüş yanında bisiklet ve otomobil içerisinde  de yönlendirme yapabiliyor. Telefonda belirlenen rotanın direkt olarak saat üzerinden takip edilebilmesi gerçekten büyük bir kolaylık sağlıyor.

Google mırıldanarak şarkı bulma özelliği kullanıma sunuldu!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.