Kılıçdaroğlu’ndan Hilal Kaplan’a geçmiş olsun telefonu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koronavirüse yakalanan yandaş gazeteci Hilal Kaplan’ı arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kılıçdaroğlu Hilal Kaplan geçmiş olsun telefonu

Kılıçdaroğlu’ndan Hilal Kaplan’a geçmiş olsun telefonu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koronavirüse yakalanan ve tedavisi devam eden yandaş gazeteci Hilal Kaplan’ı aradı.


Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisini aradığını sosyal medya hesabından duyuran Kaplan “Toplumumuzda hakim olan asgari nezaket ilkesinin siyaset dünyamızda da kalıcı olması dileğimle” dedi.

Hilal Kaplan’ın mesajını cevap vermeye kapatması dikkat çekti.

İşte Kaplan’ın paylaştığı o mesaj:

Hilal Kaplan korona tedavisi için burnuna tereyağı sürüyordu

Koronavirüse yakalanan Sabah yazarı Hilal Kaplan geçen gün koku alamadığı için burnuna tereyağı sürerek ‘tedavi’ uyguladığını söylemişti.


Koronavirüs’e yakalanan Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, koku duyusunu kaybettiğini belirterek, arkadaşından aldığı bir tavsiye üzerine koku duyusu geri gelsin diye burnuna kulak çubuğu ile organik tereyağı sürdüğünü söyledi.

31 Ekim’de Koronavirüs testinin pozitif çıktığını duyuran Kaplan, YouTube kanalından sürecin nasıl ilerlediğini anlattı. Gördüğü en belirgin semptomun koku alamamak olduğunu belirten Kaplan, arkadaşından aldığı bir tavsiye üzerine kulak çubuğu ile burnunun organik tereyağ sürdüğünü söyledi. Kaplan, “Normalde koku duyusunun geri dönmesi bir ayı buluyor, bunun sayesinde arkadaşım 4-5 gün içinde geri kazanmış” dedi.

Kaplan’ın ifadeleri şöyle:

“En net belirti olarak koku alamıyorum. Dolayısıyla tat alamıyorum. Buna dair bir şeyler duydum onları uygulamaya çalışıyorum, burada söylediğim hiçbir şey tıbbi bir tavsiye değil, sadece kendi yaşadıklarımı paylaşıyorum.

Bir arkadaşım uygulamış ve işe yaramış. Organik, köy ortamında elde edilen tereyağını kulak çubuğu ile burnuna sürmüş günde 3-4 kere. Koku duysunun geri dönmesi 1 ayı buluyor normalde, bunun sayesinde 4-5 gün içinde geri kazanmış. Ben daha 2. günümdeyim o yüzden sizinle paylaşamıyorum.


Zor bir şeymiş, gerçekten sıfır… Başımı çiçeklerin arasına soktum bende mi sıkıntı var diye. Bir anda koku alamıyorsunuz. Gerçekten çok ilginç bir şeymiş, tam ne sebep oluyor bilmiyorum ama benim bu hastalığa dair yaşadığım en ilginç belirti bu oldu.”

Bülent Arınç: Berat Albayrak “ekonomide sıkıntı yok” dediğinde itiraz ettim


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.