Bitcoin tüm zamanların rekorunu kırarak 27 bin dolar bandını aştı!

Dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, dün dayandığı 25 bin doların kapısını geçti. Dün 26 bin doları da geçen Bitcoin, şu tüm zamanların rekorunu kırarak 27 bin dolara ulaşmış durumda.

bitcoin rekor usd try

Dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, dün dayandığı 25 bin dolar kapısını aştı. Tüm zamların rekorunu kırarak 27 bin dolara ulaştı.

2020 yılında rekor üstüne rekor kıran Bitcoin, sene başından beri yüzde 200 değer kazandı.


BTC para birimi, 2018 sonlarında ve 2019 başlarında büyük düşüş yaşamış ve 3000 bin dolar seviyesine kadar gerilemişti.

Dünya genelindeki Koronavirüs salgını sebebiyle finansal piyasalar olumsuz etkilenirken Bitcoin, 2020 senesinde büyük bir yükselişle geçirdi. 20 bin dolar sınırını aşan Bitcoin, 25 bin ve 26 bin dolar sınırını da arkasında bırakarak yükselişine devam etti.

Şu an itibarıyla 27 bin 600 dolar bandında bulunan Bitcoinin (BTC) TL karşılığı ise 210 bin liraya dayanmış durumda. Şu an 1 Bitcoin, 209 bin 37 TL.

bitcoin ne kadar

Ayrıca Bitcoindeki yükseliş “altcoin”leri de etkiliyor. Dün 623 dolar olan Ethereum, şu an 650 dolara ulaşmış durumda. Aynı şekilde dün 127 dolar olan Litecoin de haberi yaptığımız an itibarıyla 134 dolar seviyesinde.

Dünyanın bir numaralı kripto para birimindeki bu yükseliş, fiyatı 30.000 dolara ve ötesine taşıyabilecek daha yüksek bir yükseliş ivmesinin sinyallerini verdi. Bununla birlikte, Bitcoinin piyasa değeri ilk kez 500 milyar doları aştı.


2017 yılında, 20.000$’a yükselerek ilk kayda değer artışını gördü ancak varlık sonraki aylarda değerinin %80’ini kaybetti. Mevcut boğa döngüsünün 2017’den farklı ve daha sürdürülebilir olması bekleniyor, birçok analist önümüzdeki aylarda daha fazla yükseliş bekliyor.

Ekonomi Gündemi


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.