Erdoğan: Yılbaşı partilerine izin verilmeyecek, tespit edilirse operasyon yapılır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yılbaşı partisi yapılmasına izin verilmeyeceğini belirterek, “İstihbaratımız nerede bu tür şeyler olduğunu tespit ederse gerekli operasyonu yapar.” dedi.

Erdoğan: Yılbaşı partilerine izin verilmeyecek, tespit edilirse operasyon yapılır

Erdoğan: Yılbaşı partilerine izin verilmeyecek, tespit edilirse operasyon yapılır

Cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin’den 50 milyon doz aşı geleceğini hatırlatarak, “İlk etapta malum 4,5 milyon gelecek. Öncelikle sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere aşılama sürecini başlatacağız. Aşı geldiğinde biz de tüm arkadaşlarımızla birlikte aşıyı olacağız. Tüm vatandaşlarımı da aynı hassasiyete devam ediyorum” diye konuştu.


“Putin’in gerçekten özü sözü bir”

Özü sözü bir, verdiği sözde duran ikili ilişkilerimizde gerçekten hiçbir devletle neredeyse bu tür münasebetlerimizi güçlü götürebildiğimiz ülke nadirdir. Şu ana kadar sürdürdüğümüz münasebetleri temenni ederim ki bundan sonra da aynı şekilde sürdürürüz. Gerek askeri, gerek ekonomik, gerek kültüren konularda bunu gördüm görüyorum. Şu anda da aramızdaki ticaret hacmine baktığım zaman hedeflerimize de aynı kararlıkla yürüyoruz yürüyeceğimize de inanıyorum.

“İlk etapta 4,5 milyon doz aşı gelecek”

Ben bir tıp mensubu değilim. Benim alanım ekonomi ama ülkemin, başta tabii kendi danışmanlarım, doktor olarak, profesör danışmanlarım var, sağlı kurulum var, bunun yanında bakanım var, kendilerinden edindiğim bilgilerle ilk etapta Çin’den gelecek olan anlaşmamız 50 milyon. İlk etapta malum 4,5 milyon gelecek. Bütün bunlar da belli bir takvim… Öncelikle sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere aşılama sürecini başlatacağız.

“Aşı geldiğinde biz de tüm arkadaşlarımızla birlikte aşıyı olacağız”

Aşı olacağımı açıklamıştım bu konuda tüm vatandaşlarımı da aynı hassasiyete devam ediyorum. Her olan bu alanda konuşmamalı. Konuşacak olanlar varsa hocalarımızdır. Değişik alanlarda bu konuda hocalarımızın yapmış oldukları açıklamalarla bizim herhangi bir ihtilafa herhangi bir sıkıntıya yol açmadan bu konuda da kimsenin de aslında şu anda virüsle savaşıyoruz aklına da virüs düşürmemeliyiz.


Ve aşı geldiğinde biz de tüm arkadaşlarımızla birlikte aşıyı olacağız. Temennimiz odur ki inşallah bununla birlikte bu Koronavirüs belasına karşı mücadelemizi en başarılı şekilde verelim. İlk etapta burada Çin var aynı zamanda Almanya var. Bu iki ülkeden gelecek aşılarla beraber sürecimizi işleteceğiz.

Erdoğan: Yılbaşı partilere müsaade edilmeyecek. Tespit edilirse güvenlik güçlerimiz operasyonu yapar

Pazartesi kabine toplantımız var bir defa bu tür partiler otellerde villalarda olsun… Bütün güvenlik güçlerimiz her türlü tedbiri alacak. Bunlara müsaade etmemiz mümkün değil. İstihbaratımız nerede bu tür şeyler olduğunu tespit ederse gerekli operasyonu yapar.

İnsanımızın hayatı her şeyin ötesindedir. Bu tür şeylere fırsat vermeye niyetimiz yok. Devletsek devlet olarak görevimiz insanımızın sağlığını hayatını korumaktır. Sonra Allah göstermesin herhangi bir şey olduğu zaman ne diyecekler? Devlet tedbirini almadı, gerekeni yapmadı diyecekler. Buna fırsat veremeyiz.

İsrail ile ilişkiler


İsrail ile istihbari noktada münasebetlerimiz zaten devam ediyor. En tepe noktadaki kişilerle bazı sıkıntılar yaşıyoruz bazı ülkelerle olduğu gibi. En tepe noktalarda sıkıntılar olmamış olsa İsrail ile münasebetler çok daha farklı olabilirdi. İsrail’in Filistin politikası bizim kırmızı çizgimizdir. Filistinli kardeşlerimize karşı takındıkları tavrı kabul etmemiz mümkün değil. Acımasız davranışları ve Filistin toprakları konusunda takındıkları tavrı kabul etmemiz mümkün değil. Gönlümüz arzu eder ki onlarla da münasebetlerimizi daha iyi bir noktaya taşıyalım.

Fahrettin Koca: Çin aşısı Türk insanında yüzde 91,25 etkili


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.