Karaismailoğlu: Kanal İstanbul sayesinde Türkiye sanatın kalbi olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul ve oluşturduğu ekosistem sayesinde; Türkiye, bilimin, teknolojinin, sanatın ve ekonominin kalbi olacaktır. Bu bilinçle çalışmalarımız aralıksız sürüyor.

Karaismailoğlu: Kanal İstanbul sayesinde Türkiye sanatın kalbi olacak

Bakan Karaismailoğlu: Kanal İstanbul sayesinde Türkiye sanatın kalbi olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul’un, bir dünya projesi olduğunu ileri sürerek, “İstanbul Kanalı ve oluşturduğu ekosistem sayesinde; Türkiye, bilimin, teknolojinin, sanatın ve ekonominin kalbi olacaktır. Bu bilinçle çalışmalarımız aralıksız sürüyor.” dedi.


Karaismailoğlu, bakanlığının 2021 yılı bütçesinin TBMM Genel Kurulundaki sunumunda, İzmir Otoyolu ve Osmangazi Köprüsü için gerçek verileri paylaşmak istediğini söyledi.

Genel Kurulda konuşan 5 kişinin, 5 farklı rakam verdiğini ifade eden Karaismailoğlu, “Nereden uyduruyorsunuz, hayretler içinde izliyoruz. ” dedi.

Salgın dönemine rağmen temmuz-ekim ayları ortalamasına ait otoyol ve köprü geçiş sayılarının, verilen garanti sayılarının üzerinde olduğunu iddia eden Karaismailoğlu şöyle konuştu:

“Bir diğer husus ise kamuoyunu yanıltıcı bilgiler için yapım bedelleri hakkında; köprü ve otoyol yapım bedeli 6,7 milyar dolar, işletmeci tarafından yapılan kamulaştırma bedeli 248 milyon dolar, bakım işletme ve yenileme maliyeti 2 milyar dolar, finasman maliyeti 4,6 milyar dolar olmak üzere toplam 7 yıl yapım, 15 yıl işletme süresi boyunca harcanacak bedel 13,6 milyar dolar, buna karşın verilen garanti toplamı ise 12,9 milyar dolardır. Beyninden konuş…”


Karaismailoğlu, kendisine tepki gösteren CHP milletvekillerine, “Yanlış bir şey söylediysem özür dilerim. Ama sabahtan beri burada yalanlar konuşuluyor. Rakamlar burada…” karşılığını verdi.

Diyanet’in Bodrum’daki tartışmalı projesine CHP’den tepki!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.