Esnaf: Bizi uzaya göndermeyin eve ekmek götürsek yeter!

İYİ Parti Milletvekili Erhan Usta’nın ziyaret ettiği Samsunlu esnaf hiçbir AKP’linin kendilerini ziyaret etmediğinden yakınırken, bir büfeci “Bizi uzaya göndermeyin, dükkanımızı açın. Eve ekmek götürsek yeter” dedi

Esnaf: Bizi uzaya göndermeyin eve ekmek götürsek yeter!

Covid-19 salgınından en çok etkilenen kesimlerden biri de işletmeciler ve hizmet sektörü çalışanları oldu. Restoranların, kafelerin, lokantaların, barların ve meyhanelerin salgın nedeniyle kapatılmasının ardından işsiz kalan sektör çalışanları, bu süreçte devletten destek alamamaktan şikayetçi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi Politikaları Başkanı Samsun Milletvekili Erhan Usta, kent merkezinde ve ilçelerde esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi.


Bir işletmeci, 18 yıldır AKP’ye oy attığını ancak son dönemde pişman olduklarını söyleyerek; “Esnaf bir şeylerini satarak ayakta durmaya çalışıyor. İnanın satacak bir şeyimiz kalmadı” dedi.

Başka bir esnaf ise “Bizi uzaya göndermeyin, dükkanımızı açın. Eve ekmek götürsek yeter” diyerek hükümete tepki gösterdi.

Esnafın yüzde 85’i yapılan yardımlardan faydalanamadı! Satacak bir şeyimiz kalmadı!

Esnaf zor durumda olduğu halde hiçbir AKP’linin kendilerini ziyaret etmediğini ve sorunlarını dinlemediğini belirten bir esnaf, şunları söyledi:


“Esnafın yüzde 85’i yapılan yardımlardan faydalanamadı. Başvurularımızın hepsi reddedildi. Kim alıyor bu yardımları, ben merak ediyorum. İnanın satacak bir şeyimiz kalmadı. Çek ile kredi kartıyla dönen esnafların hepsi şu anda perişan bir durumda.”

Erhan Usta’ya sorunlarını anlatan bir büfeci ise hafta sonları kendilerinin kapalı olmasına rağmen marketlerin açık olduğuna dikkat çekti.

Kirayı ödeyemiyoruz!

Haksız rekabet olduğunu dile getiren büfeci, “Marketlerde virüs yok da, büfelerde mi virüs var? Oraya aynı anda 30-40 kişi giriyor. Bizim büfemize 1-2 kişi. Kirayı, Bağ-Kur’u ödeyemiyoruz. 20 yıldır hiç işlerim bozulmamıştı bugüne kadar. Para yok, borç çok. Onları da kapatsınlar. Haksız rekabet olmasın. Bizi uzaya göndermeyin, dükkanımızı açın. Eve ekmek götürsek yeter” ifadelerini kullandı.


Geçtiğimiz ay da Türkiye’nin pek çok ilinde olduğu gibi Samsun’da da bir araya gelen işletme sahipleri ve sektör çalışanları, “Alınan önlemlerle geçinemiyoruz” diyerek, “Binlerce insan bir gecede alınan bir kararla, hiçbir destek ve güvence sunulmadan işsiz bırakıldı” ifadelerini kullanmıştı. Kafe-Bar çalışanları kapatılan iş yerlerinin açılmasını talep etmişti.

Esnaf, Kılıçdaroğlu’na dert yandı: Astronota ‘yoksulluk’ adını koysunlar, 8 aydır açız!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.