Köpek gezdiriciliği nedir? Nasıl bir iş?

Evinizde köpeğinizle yaşıyorsunuzdur ve onun da hem tuvalet ihtiyacı hem de yürüyüş/hareket ihtiyacı için dışarıya çıkarılması gerekiyordur. Ancak bazen çeşitli nedenlerden dolayı köpeğinizi dışarı çıkaracak vakti bulamıyor olabilirsiniz. İşte o zaman akla gelen kişiler: Köpek gezdiricileri!

köpek gezdiriciliği nedir

Köpek gezdiriciliği nedir?

Köpeğinin gezdirilmesini isteyen tarafsanız:

Ülkemizde eskiden pek de yaygın olmayan ancak gittikçe iş hayatının yoğunluğunun da artışıyla daha fazla karşılaştığımız köpek gezdiricileri, aslında basitçe köpeğinizi evinizden alır ve 45 dakika/1 saat kadar köpeğinizle yürürler. Bu sırada hem köpeğiniz tuvalet ihtiyacını karşılamış olur, hem hareket edip enerjisini atmış olur, hem de farklı bir insanla vakit geçirerek sosyalleşmiş olur.


Köpeği gezdirmek isteyen tarafsanız:

Köpeği gezdirilen değil de köpeği gezdiren taraf için durum nasıl oluyor derseniz o da çok eğlenceli bir taraf aslında. Öncelikle köpekleri seviyor olmanız gerekiyor çünkü diğer türlü bu iş siizn için bir işkenceye dönüşebilir.

köpek gezdirme

Köpek seven biriyseniz, bu konuda bir deneyiminiz olması çok büyük bir artı olacaktır çünkü daha önce köpek gezdirmemiş birisinin kocaman köpekleri yürütmesi tahmin edebileceğiniz gibi öyle çok da kolay olmayacaktır.

Deneyimsizseniz, en azından daha küçük köpekleri gezdirmekle bu işe başlayabilirsiniz hatta daha iyisi kendi arkadaşlarınızın köpeklerini gezdirerek bu işe ısınabilirsiniz. Tanıdığınız köpekleri gezdirmek, ilk kez köpek gezdiren birisi için daha kolay bir ısınma turu olacaktır.


Isınma turu sonrasında ise, zaten köpekleri seven biri olduğunuzu da varsayarsak sizin için yürüyüşler hem motivasyon kaynağı olacaktır hem de evlere kapandığımız bu günlerde size dışarı çıkıp 1 saatlik bir yürüyüş yapmak iyi gelecektir.

Peki köpek gezdiricileri ve köpeği gezdirilsin isteyenler nasıl buluşuyorlar?

köpek gezdirici

Bunun için aslında bir sürü yöntem var. İlk akla gelen yöntem genelde komşularının köpeğini gezdiren veya arkadaşlarının köpeğini gezdirenlerin diğer insanlara önerilmesi yoluyla tanıştırılması oluyor.

Bizim kültürümüzde çok yeri olan “öneri” yöntemi bu meslek grubunda da oldukça işe yarıyor. Buna ek olarak teknolojinin ilerlemesiyle her şeyin uygulaması gibi bunun da bir uygulamasını oluşturmuşlar ve “Doggo” isimli uygulama sayesinde köpeğiniz ile yakınlarda köpeğinizi gezdirebilecek ve bu konuda eğitim almış insanlar birbiriyle eşleşebiliyor.

Başka bir yöntem de köpeğinizin veterinerinin sizi tanıdığı köpek gezdiricilerine yönlendirmesi olacaktır.


Köpeklere de gezdiricilere de iyi yürüyüşler şimdiden!

Sokak hayvanları için yapılabilecek 11 iyilik


İpek Tanrıverdi
İpek Tanrıverdi, 1995 yılında Adana’da doğdu. Lise öğrenimini Adana Anadolu Lisesi’nde bitirdikten sonra Bilkent Üniversitesi İşletme (İngilizce) bölümünü kazanmasıyla yolu Ankara’ya düştü. Sonrasında, o da herkes gibi İstanbul ile tanıştı. Hayvansever, insansever ve yaşamseverdir.