Gençler online ticaret ile internetten ek gelir kazanabilir

Türkiye’nin genç kuşağı evde geçirdiği süreyi fırsat bildi ve ek gelir için dijital okuryazarlığı kullandı. Online ticaret platformu Binomo ile tanışan gençler, küçük de olsa birikimleriyle internetten ek gelir elde ederek yatırım yapmaya başladı 

binomo Gençler online ticaret ile internetten ek gelir kazanabilir

Türkiye, 2021 yılı itibarıyla 15-24 yaş grubundaki 13 milyonu aşkın genç nüfusuyla Avrupa’nın en genç ülkesi konumunda. Büyük bir kısmı eğitim hayatında yer alan bu nüfusun üretkenliği Türkiye için oldukça önemli bir rekabet avantajı sağlıyor.

Gençlerin dijital medya okuryazarlığı ve yeni teknolojilere hakimiyeti onların meslek algısını da kökten değiştiriyor. Z kuşağı geleneksel meslek grupları yerine sosyal ağlarda influencer olarak öne çıkıp topluluk yönetiyor, mobil oyun tasarlıyor ya da farklı alanlarda girişim fikirlerine can veriyor.

Evde geçirilen süre artınca, gençler yeni ek kazanç yollarına yöneldi. Bunlardan biri ise Binomo gibi online ticaret platformları oldu. Online ticaret platformları aracılığıyla finansal okuryazarlık kazanan gençler, online işlem yaparak ek gelir elde etmeye başladı.

Peki nedir Binomo?

Binomo birbirinde farklı finansal varlıkların belirli zaman aralığında gerçekleşen fiyat hareketleri üzerinden işlem yapılmasını sağlayan bir online ticaret platformudur. Yani, belirlediğiniz zaman diliminde finansal varlığın fiyatının yükselmesi veya düşmesine bağlı olarak işlem yaparak ek gelir elde etmenizi sağlıyor. Borsa veya hisse senetleri piyasasının aksine Binomo’da işlem gören finansal varlıklar veya dövizler gerçekten alınıp satılmaz, yalnızca bu varlıkların fiyat hareketleri üzerinden işlem yapılır.

Özellikle gençler fiyat hareketlerini doğru öngörmek için doğru teknik analiz araçları kullanarak finansal varlığın fiyatının hareketinin yönünü doğru bir şekilde tespit ederek gelir elde edebilir. Yalnızca teknik analizle yetinmeyen gençler, aynı zamanda güncel siyasi ve politik süreçleri de takip ederek temel analiz de yapıyor.

Akla bu noktada gelen temel soru: Binomo hızlı ve kolay para kazanmayı vadeden bir platform mu oluyor. Bunun yanıtı oldukça net bir şekilde “hayır”. Hali hazırda pek çok aldatıcı reklamda görüldüğü üzere, kesinlikle kar elde edeceksiniz diyen platformlar dolandırıcıdır. Çünkü ticaretin ruhunda risk vardır, bu risk başarılı işlem yapmak da olabilir, öngörülerinde yanılmak da olabilir. Binomo her fırsatta yatırımcıları aldıkları finansal risk noktasında uyarıyor.

Her şeyin başı eğitim: Binomo finansal stratejiler kütüphanesi

Günümüzde online ticaret platformlarında işlem yapmaya dair birçok yanlış düşünce boy göstermeye başladı. Herhangi bir bilgiye sahip olmadan, yatırım yaparak hızlı para kazanma ve finansal özgürlüğü elde etmenin mümkün olduğu bunların en başında geliyor. Kolay para kazanarak lüks bir hayata kavuşmanın basit olduğu düşüncesi birçok insanı cezbediyor.

Halbuki Binomo her fırsatta önce eğitim, sonra pratik ardından gerçek para ile işlem yapılması gerektiğini vurguluyor. Binomo web sitesini ziyaret ettiğinizde yatırım terminolojisinde kullanılan terimlerin anlamlarından, takip edilmesi gereken yatırım stratejilerine kadar pek çok eğitim imkanı sunuluyor. Teorik bilgi pratik ile anlam kazandığı için bir sonraki adımda Binomo sizler için ücretsiz demo hesap imkanı sunuyor. Binoma’da hesabınızı oluşturduğunuz anda size bir demo hesap açılıyor ve seçtiğiniz para birimine göre 1.000 dolar veya 8.000 TL sanal sermaye tanımlanıyor. Siz de öğrendiklerinizden hareketle Binomo’da finansal risk almadan demo hesabınızda işlem yapıyorsunuz.

Binomo mobil uygulaması sayesinde bol bol pratik yapın

Özellikle gençler için önemli bir ek gelir fırsatı imkanı sunan online yatırım platformu Binomo’yu sadece bilgisayarınız üzerinden değil, mobil cihazlarınız üzerinden de kullanabilirsiniz. Android veya iOS işletim sistemi kullanan bütün cihazlarınızdan (yani sadece telefon değil, tablet ve iPad gibi aletlerle de) Binomo’ya erişebilir ve işlem yapabilirsiniz. Binomo mobil uygulamasını Google Play Store‘dan veya App Store‘dan indirebilirsiniz. Eğer Android cihazınıza Play Store’dan Binomo uygulmasını indirirken sorun yaşıyorsanız. Uygulamanın APK versiyonunu Binomo web sitesinden indirebilirsiniz.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.