İŞKUR Müdürü: Siirt’te işçi bulamıyoruz, insanlar rahat işe alışmış

İŞKUR Müdürü: Siirt’te birçok evin önünde iki tane lüks araba var. İşçi bulamıyoruz, insanlar rahat işe alışmış.

işkur siirt işçi

Siirt’te yerel haber sitesi Ne Haber, İŞKUR Müdürü Ömer Aslan’ın “İş imkanları var fakat vatandaşlar iş seçiyor. Kolay iş olmazsa yapmıyorlar” dediğini yazdı. Haberde Aslan’ın “İnsanlar rahat işe alışmış. Yıpranma payı olan işlerde çalışacak personel bulmakta zorlanıyoruz” ifadelerine de yer verildi.

neajans.com’da ‘Siirtliler zengin, iş beğenmiyor’ başlığıyla yer alan habere göre, Aslan Siirt’in birçok gelir kaynaklarının olduğunu vurgularken, “Şehrin büyük bir kısmı fıstık, üzüm, kavun gibi birçok ekonomik gelir kaynağı var. Siirt’te iş var ama işçi bulamıyoruz. İnsanlar rahat işe alışmış. Yıpranma payı olan işlerde çalışacak personel bulmakta zorlanıyoruz. Örneğin tekstil işinde çalışacak işçi bulamıyoruz” diye konuştu.


“Birçok evin önünde 2 lüks araba var”

Siirtliler işsiz fakat ihtiyaç olmadığını belirten Aslan, “Birçok evin önünde iki tane lüks araba var. Bu da insanların ihtiyaç sahibi olmadığı gösteriyor. İş imkanları var fakat vatandaşlar iş seçiyor. Kolay iş olmazsa yapmıyorlar” dedi.

İŞKUR: Siirt hedef gerçekleştirmede Türkiye’de ilk 3’te

Haberde, işsizliğin en yüksek olduğu illerden biri olan Siirt, İŞKUR’un başarı sıralamasında Türkiye üçüncüsü olduğu belirtildi. Buna göre, İŞKUR Genel Müdürlüğü tarafından her yıl uygulanan 14 maddelik performans kriterleri doğrultusunda Siirt, belirlenen hedefleri gerçekleştirmede Türkiye üçüncüsü oldu.


İŞKUR’dan yapılana açıklamada; “2020 yılı içinde Genel Müdürlüğümüzün belirlediği 8 hedefimizde yüzde yüzün üstünde, 5 hedefimizde de Türkiye ortalamasının üzerine çıkarak ülke genelinde hedefleri gerçekleştirmede üstün başarı yakalamış bulunmaktayız. Hedef gerçekleştirme açısından Türkiye genelinde ilk üçe girerek değerli Siirtli işveren ve işçilerimize yüksek kalitede hizmet sunmanın mutluluğunu yaşamaktayız” denildi.

Umudum kalmadı diyen genç: Mansur Yavaş lütfen aday ol!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.