Türkiye Uzay Ajansı, biri VIP minibüs olmak üzere 5 araç kiralayacak

Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanlığı, biri VIP minibüs olmak üzere 5 araç kiralayacak. VIP minibüsün arka koltukları karşılıklı oturma düzenine geçebilecek ve yakıtı TUA tarafından karşılanacak.

Türkiye Uzay Ajansı, biri VIP minibüs olmak üzere 5 araç kiralayacak

2023’te Ay’a sert iniş yapacağı açıklanan Türkiye Uzay Ajansı (TUA), 1 Mayıs 2021 ila 31 Aralık 2023 tarihleri arasında biri VIP olmak üzere, yakıtını kurumun karşılayacağı 5 araç ve 2 şoför hizmet alımı yapacak. İhale, 31 Mart’ta Türkiye Uzay Ajansı Başkanlığı’nın Ankara’nın Çankaya ilçesindeki binasında gerçekleşecek. Kiralanacak araçlar arasında “VIP” olarak tabir edilen ve arka kısmında karşılıklı oturma düzeni olan bir de minibüs yer alacak.

ANKA’nın haberine göre kiralanacak araçlar arasında “VIP” olarak tabir edilen ve arka kısmında karşılıklı oturma düzeni olan bir de minibüs yer alacak. TUA Başkanlığı tarafından kiralanacak olan 8+1 kişilik VIP minibüste arka kısımda yer alacak 6 koltuk üçerli karşılıklı hale dönüştürülebilecek. Bu aracın motor hacmi en az 2000 cc en fazla 2500 cc olacak. Ayrıca VIP minibüsün arka koltukları yatar pozisyon alabilecek. Yolcu bölümünde kol dayama yerleri bulunacak taşıtın rengi ise gri, siyah veya beyaz renk olacak.


3 binek araç ile bir adet 18 kişilik minibüs olacak

Kiralanacak 3 binek araç, 2019 model yılını ve 50 bin kilometreyi (km) geçmemiş olacak. Araç renkleri ise metalik gri, siyah, füme veya lacivert olarak belirlenirken araçlarda ön ve arka kol dayama ünitesi, elektrikli ve ısıtmalı ve otomatik katlanabilen yan aynalar, sis farları bulunacak. Ayrıca 17+1 kişilik bir minibüs de ihale şartnamesinde yer aldı. Bu araç da 2019 model yılını ve 80 bin km’yi geçmemiş olacak. Minibüste renk seçenekleri ise gri, siyah veya beyaz renkle sınırlı tutuldu.


2023’te Ay’a sert iniş yapılacak

TUA yeni logosu ve Milli Uzay Programı da 9 Şubat’ta tanıtıldı. Erdoğan, TUA tarafından hazırlanan Milli Uzay Programı’nı kamuoyuna açıkladı. Programa göre; 2023 yılında Ay’a sert iniş ve 2028 yılında yumuşak iniş yapılacak. Uydu üretimini ise tek çatı altında toplanacak.


Erdoğan’ın 2023’te uzaya gidileceğini açıkladığı şubat ayındaki tanıtımın ardından Türkiye Uzay Ajansı Başkanlığı’nın yaptığı ilk iş temizlik görevlisi ve garson alımı ilanına çıkmak olmuştu. Ajans, en az lise mezunu 4 temizlik görevlisi ve 2 garson almak için Resmi Gazete’de ilan yayımlamıştı. 22-26 Şubat tarihlerinde İŞKUR üzerinde yapılan başvuruların ardından mülakata girecek isimler kura çekimi yöntemi ile noter huzurunda 9 Mart’ta belirlendi. Mülakatlar ise 22-23 Mart tarihlerinde yapıldı.

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı: İlk 10 sene insanlı uzay uçuşu planlamıyoruz


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.