TMSF yönetici maaşları dudak uçuklattı: Başkana aylık 45 bin, üyelere 43 bin lira!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yönetici maaşları dudak uçuklattı. Turkcell ve Türk Telekom yöneticilerinin aldıkları maaştan sonra TMSF yöneticilerinin de ne kadar maaş aldıkları ortaya çıktı.

tmsf yönetici maaşları

TMSF yönetici maaşları dudak uçuklattı: Başkana aylık 45 bin, üyelere 43 bin lira!

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, genel kurul raporlarında yer alan bilgilerden yola çıkarak Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı ve Yönetim Kurulunun ne kadar maaş aldıklarını ortaya koydu.


Yavuzyılmaz’ın açıkladığı rakamlara göre TMSF Başkanı aylık 45 bin 813 TL, Kurulu Üyeleri de 43 bin 522 TL maaş alıyor.

Yavuzyılmaz yaptığı paylaşımda rakamları paylaşarak, “En yüksek Devlet memuru aylık maaşı (Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı maaşı) + maaş tutarı kadar aylık tazminat” ifadeleriyle ayrıntılarını açıkladı.

İşte o paylaşımlar:

deniz yavuzyılmaz

tmsf maaşlar

“Türk Telekom yönetim kuruluna 34 bin lira ek gelir”

Toplantı tutanaklarından 2019 ve 2020 yılını da analiz eden CHP’li Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, her bir yönetim kurulu üyesinin 2019 yılında 15 bin TL ve 2 maaş ikramiye; 2020 yılında 17 bin 449 TL ve 4 maaş ikramiye aldığını belirtti.


Yavuzyılmaz 2021 yılında ise 20 bin 098 TL ve 6 maaş ikramiye alındığını, ortalama aylık maaş tutarının 33 bin 849 TL olduğunu belirtti.

“Türk Telekom Yönetim Kurulu mu, Bakan Yardımcıları Kurulu mu?”

  • Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı, Ömer Fatih Sayan: Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı
  • Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi Nureddin Nebati: Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı, Eski AKP Milletvekili, MÜSİAD üyesi patron
  • Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi Yiğit Bulut: Cumhurbaşkanı Başdanışmanı
  • Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi Selim Dursun: Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı
  • Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi Enver İskurt: Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı
  • Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi Muammer Cüneyt Sezgin: Garanti Bankası Yönetim Kurulu Üyesi
  • Aclan Acar: TED Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı’na yılda 250 bin Euro; üyelere 100 bin Euro maaş!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.