PTT şubelerinde uzun kuyruklar: 1100 lira sosyal yardım kapıya teslim dediler ama gelen yok!

Tam kapanma sürecinde sokağa çıkma yasağına rağmen 1100 lira sosyal yardım ödemeleri, kısa çalışma ödeneği ve çeşitli işlemler için PTT şubeleri önünde oluşan uzun kuyruklar bugün de devam etti.

ptt sosyal yardım

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından verilen 1100 TL sosyal yardım ödemesinin yanı sıra, kısa çalışma ödeneği, işsizlik maaşı, şehirlerarası seyahat izni için e-devlet şifresi alma ve çeşitli işlemler için Türkiye’nin birçok bölgesinde PTT şubeleri önünde uzun kuyruklar oluştu.

İzmir’in Buca ilçesine bağlı Şirinyer semtindeki şube önünde de yüzlerce metre uzunluğunda kuyrukta bekleyen yurttaşlar zaman zaman görevlilerle tartıştı.


ANKA’dan Abdullah Çelebi’nin haberine göre, pandemi nedeniyle alınan tam kapanma sürecinde kuyrukta sosyal mesafe kuralını unutan ve sıcak havanın da etkisiyle sinirleri gerilen bazı yurttaşlar hükümete tepki gösterdi.

ptt sosyal yardım“Kapıya teslim edilecek diyorlar, ama gelmedi”

Kuyrukta bekleyen bir yurttaş, “Paranızı çekebilirsiniz diye mesaj geldi. PTT önüne geldik ama burada mağdur ediliyoruz. Engelliyim, astım ve bronşit hastasıyım. Burada oruçlu ve yaşlı olanlar var. Ne olacak halimiz. Kapıya teslim edilecek diyorlar, ama gelmedi. Herhangi bir bilgi de verilmedi” dedi.

ptt kuyruklar

“1100 lira sosyal yardım evlere dağıtılacak dediler, gelmedi”


Bir başka yurttaş ise, “Bu kalabalıkta sosyal mesafeyi nasıl ayarlayacaksınız. Kimse kendisini korumuyor. Pandemiden dolayı verilen 1100 lirayı bekleyen insanlar. Evlere dağıtılacak denmişti ancak millet bekleyemiyor” diye konuştu.

Reuters haberinden: Şu an turistler için harika bir zaman çünkü Türkler dışarı çıkamıyor


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.