Türkiye’de 150 bin TL altında sadece 3 adet sıfır araç kaldı

Son fiyat artışlarıyla birlikte Türkiye’de 150 bin TL barajının altında satışa sunulan sadece 3 adet otomobil kalmış durumda. Dahası, en fazla otomobil satışa sunulan fiyat aralığı 300-400 bin TL bandına yükseldi.

sıfır otomobil

1 Temmuz itibarıyla neredeyse 1 buçuk yıldır hayatımızın merkezinde yer alan COVID-19 pandemisi nedeniyle uygulanmakta olan sokağa çıkma kısıtlamaları sona erecek. Bu durum, pek çok sektörün uzun bir aradan sonra yeniden hareketlenmesine neden olacak ki bu sektörlerden biri de otomotiv.

Sokağa çıkma kısıtlamalarının kalkmasıyla birlikte otomobillere olan talebin bir kez daha maksimize olması bekleniyor. Ancak çip krizi, piyasada sıfır otomobil bulmayı zorlaştırırken yerinde duramayan döviz kuru da fiyatların sürekli olarak artmasına neden oluyor. Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın tarafından paylaşılan bilgilere göre Türkiye’de artık 210 modelle en fazla aracın sunulduğu fiyat aralığı 300-400 bin TL bandı haline gelmiş durumda.


Türkiye’de 150 bin TL altında neredeyse araç kalmadı

İçinde bulunduğumuz 2021 yılı başından beri sıfır araçlara olan talebin düzenli olarak arttığını ifade eden Cardata Genel Müdürü, “Yaşanan ekonomik gelişmeler nedeniyle parası olan sıfır aracı bir yatırım aracı olarak görüyor ve öncelikle sıfır almak istiyor” dedi ve açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Sıfır araç pazarında ÖTV dilimi ve döviz kurları nedeniyle fiyatlar bir hayli baskılanıyor. Cardata verilerine göre, şu anda 150 bin TL’ye kadar sadece 3 araç kaldı. Bunlar 2020 model ve satılmaya devam eden ile 143 bin 868 TL Hyundai i10 1.0 Jump paket benzinli manuel vites, 139 bin TL ile Fiat Panda 1.2 Urban paket benzinli manuel vites ve 121 bin 900 TL ile Dacia Sandero 1.0 Ambiance paket benzinli manuel vitesten oluşuyor. Bu araçların ortalama fiyatı ise 134 bin 900 TL.”


Türkiye’de en fazla sıfır araç bulunan fiyat aralığı 300-400 bin TL

Hangi fiyat aralığında kaç adet otomobil satışa sunulduğu hakkında konuşan Hüsamettin Yalçın, “150-200 bin TL arasında 66 araç var. Bu aralıktaki araçların ortalaması 184 bin 400 TL. 200-300 bin TL aralığında 152 araç bulunuyor ve ortalama fiyat 328 bin 800 TL. Asıl dikkat edilmesi gereken ise 300-400 bin TL bandı.

Çünkü, markalar araçlarının çoğunu buraya konumlandırdı. Şu anda en çok model 210 adet ile bu aralıkta ve ortalama fiyat 352 bin 200 TL’ye ulaşmış durumda. Devamında, 400-500 bin TL bandında 117 araç, 500-600 bin TL bandında ise 77 araç var. Fiyatların yüksek olması nedeniyle özellikle Temmuz ayında talebin ikinci ele doğru önemli ölçüde yönelmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Temmuz ayında 300 bin ikinci el araç satılması bekleniyor

Kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte otomotiv sektörünü bol satışlı bir 2 aylık sürenin beklediğini ifade eden Yalçın, açıklamalarını şu şekilde sonlandırdı:


“Uzun tatil dönemleri sıfırı olduğu kadar ikinci el araç pazarını da hareketlendirecek. Yaptığımız kapsamlı analizler doğrultusunda, Haziran ayının sıfır otomobil satışları açısından 75 bin adetle kapanmasını bekliyoruz. İkinci el araç satışları ise bunun 5-6 katı olacaktır. Ancak, asıl kırılma noktası 1 Temmuz. Özellikle tatil öncesi, yani 15 Temmuz’a kadar olan dönem ikinci ele çok yoğun bir talep bekliyoruz. Yaptığımız analizler Temmuz ayında 300 bin adet tekil ikinci el aracın satılacağını gösteriyor. Bu satışların büyük bölümü ise ilk 15 günde gerçekleşecek.”

Ekonomi haberleri


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.