Ana Sayfa Dış Politika Almanya’da sırasını beklemeden aşı olan belediye başkanı görevden alındı

Almanya’da sırasını beklemeden aşı olan belediye başkanı görevden alındı

Almanya’da bir kentin belediye başkanı sırası gelmeden koronavirüs aşısı olduğu için geçici olarak görevden alındı.

almanya aşı

Almanya’da Saksonya Anhalt Eyaleti’ne bağlı Halle kentinin Büyükşehir Belediye Başkanı Bernd Wiegand sırasını beklemeden koronavirüs aşısı olduğu için geçici olarak görevinden alındı.

Saksonya-Anhalt Eyalet İdare Dairesi, Halle Büyükşehir Belediye Başkanı Bernd Wiegand’ın (partisiz) öncelikli aşı grubuna dahil olmadığı halde sırasını beklemeden koronavirüs aşısı olduğunu belirterek geçici olarak bütün görevlerinden alındığını açıkladı.

DW Türkçe’de yer alan habere göre Wiegand’ın geçici olarak görevden alınma gerekçesine, “suçlamanın ağır olması” ve “soruşturmanın salahiyeti” gösterildi. Geçici görevden almanın 7 Haziran itibarıyla başladığı belirtilerek bu süre zarfında Belediye Başkanının maaşının yarısını alacağı ve belediye binasına girmesinin yasak olduğu duyuruldu.

Eyalet İdare Dairesi siyasetçi hakkında şubat ortasında disiplin soruşturması başlatmıştı. Soruşturmanın nedeni belediye başkanının aşılamada öncelikli gruba dahil olmadığı halde 17 Ocak’ta koronavirüs aşısı olduğunun ortaya çıkmasıydı.

Alman medyasında yer alan haberlere göre sadece belediye başkanı değil belediye idari yönetiminden başka üyeler de sıralarını beklemeksizin aynı şekilde aşı oldu. Halle Savcılığı bunun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Wiegand hakkında soruşturma başlattı.

“Ziyan olmasın diye aşı oldum”

Belediye Meclisi nisan ayında Wiegand’ın görevden alınması yönünde görüş bildirdi. Wiegand ise buna itiraz ederek birçok kez yaptığı açıklamada “yanlış bir şey yapmadığını” ileri sürdü. Kalan aşıların ziyan olmaması sebebiyle erken aşı olduğunu söyleyen belediye başkanının ifadeleri çelişkili bulundu. 2012 yılından bu yana Halle Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Wiegand hakkında daha önce kendisine yakın çalışanların maaşlarını artırdığı gerekçesiyle “görevini kötüye kullanma” suçundan dava açılmış, ancak belediye başkanı bu davada beraat etmişti.

17 yaşındaki prenses, 111 bin Euro’luk ödenek hakkından feragat etti

Editor
İndigo Dergisi Editör – Haber Merkezi, 2005 yılından bu yana yayında olan bağımsız dijital medya kuruluşu İndigo Dergisi'nin (indigodergisi.com) haber ve güncel içerik ekibidir. İstanbul merkezli ekip, gündem, ekonomi, sağlık, bilim, teknoloji ve yaşam alanlarında araştırmaya dayalı haberler, açıklayıcı içerikler ve rehberler hazırlar. "Editör" imzasıyla bugüne kadar 26.500’ü aşkın içerik yayımlanmıştır. "Editör" imzası tek bir kişiyi değil, İndigo Dergisi Yazı İşleri bünyesinde çalışan editör ekibini temsil eder. Bu imzayla yayımlanan her içerik araştırma, yazım, doğrulama ve editoryal kontrol aşamalarından geçer ve ortak bir ekip çalışmasının ürünüdür. Ekip, Yönetici Editör ve yayın yönetimi altında çalışır. Editör – Haber Merkezi, okurun kararlarını doğrudan etkileyebilecek sağlık, beslenme ve finans konularında ek özen gösterir. Bu alanlardaki içerikler güncel bilimsel verilere ve resmi kaynaklara dayanır. İndigo Dergisi hiçbir siyasi parti, ideoloji, dini oluşum ya da çıkar grubuyla bağlantılı değildir. Editör Masası, Basın Konseyi'nin Basın Meslek İlkeleri'ne uymayı taahhüt eder. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ni ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni benimser. Irk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi görüş, köken ya da ekonomik durum gözetmeksizin herkesin eşitliğini esas alır. Ayrımcı ve yanıltıcı içeriğe yer vermez. Köşe yazılarındaki görüşler yazarlarına aittir; Editör Masası habere ve bilgiye dayalı içeriklerden sorumludur.