HDP İzmir il binasına saldırı: Bir kişi hayatını kaybetti

HDP İzmir İl Başkanlığı binasına düzenlenen silahlı saldırıda, Deniz Poyraz isimli parti çalışanı yaşamını yitirdi. Saldırının ardından HDP Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü, saldırıda O.G ile iki kişinin daha yer aldığını ve kaçtıklarını öne sürdü. Üç saldırgandan biri yakalandı.

hdp izmir

HDP, İzmir il binasına silahlı bir kişi tarafından saldırı düzenlendiğini ve binanın ateşe verildiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada, ”Aylardır partimizin iktidar partisi, İçişleri Bakanlığı tarafından hedef gösterilmesi, provokasyon amacıyla bazı ailelerin örgütlendirilerek il binalarımızın önüne yönlendirilmesi sonucu bu sabah saat 10:30 sıralarında İzmir İl binamıza silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda parti çalışanımız Deniz Poyraz yoldaşımız katledildi” denildi.


‘SURİYE HATIRASI’

Saldırının ardından, SKYP İzmir hesabından yapılan paylaşımda, O.G’nin sosyal medya hesabından silahlı fotoğrafları yer aldı. Bir fotoğrafın Suriye’deki Mınbiç’ten çekildiğine ilişkin not olduğu görüldü. O.G’nin 21 Şubat 2020’de Mınbiç’ten “Suriye hatırası” diye paylaştığı fotoğrafın ardından “Görev dönüşü” diye de Antep’ten fotolar paylaşması dikkat çekti. O.G’nin saldırısından bir gün önce sosyal medya hesabından tehditlerle ırkçı paylaşımlar yaptığı da anlaşıldı.

‘3 SİLAHLI İÇERİ GİRİYOR’

HDP Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü de, Twitter hesabından O.G’nin fotoğrafını paylaşarak, “Cinayetin ayrıntıları geliyor… 3 silahlı içeri giriyor. O sırada tesadüfen sadece mutfakta çalışan genç HDP’li kadın Deniz Poyraz var. Onu ateş ederek öldürüyorlar. Binayı yakmaya çalışıyorlar. 2 saldırgan kaçıyor. Yakalanan O.G’nin fb profili çok şey anlatıyor…” diye yazdı.

İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Deniz Poyraz isimli parti çalışanının hayatını kaybettiği saldırıyı düzenleyen O.G’nin polise verdiği ilk ifadesine Cumhuriyet ulaştı.


Terörle Mücadele Şubesi’nde gözaltında tutulan şüpheli, “Kimse ile bir bağlantım yok. PKK’dan nefret ettiğim için binaya girdim, rastgele ateş ettim” dedi.

SALDIRGAN ESKİ SAĞLIK ÇALIŞANI

Saldırganın gözaltına alınmasının ardından yazılı açıklama yayımlayan İzmir Valiliği, “İlimizde bugün saat 11.05 sularında 32 işyerinin bulunduğu bir iş hanının 2. katındaki HDP il binasına, sağlık çalışanı iken istifaen ayrılmış olan O. G. isimli şahıs girerek, parti çalışanı olan D.P. isimli şahsı tabanca ile ateş ederek öldürmüştür” denildi.

‘GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINMADI’

İl Parti Meclis üyesi Mahfuz Güleryüz, ”Her gün burada partimizin önünde HDP dağa insan gönderiyor diye bağıranlar bu saldırının sebebidir. Bu porovokasyon nedeniyle partimiz saldırıya açık hâlâ getirildi. Defalarca il Emniyet Müdürlüğüne başvurduğumuz halde partimiz için güvenlik önlemi alınmadı. Partimi binamız hedef gösterildi. Saldırılara açık hale getirildi” ifadelerini kullandı.

HDP: İzmir’de parti binamız silahlı bir şahıs tarafından basıldı, binamız ateşe verildi


HDP, İzmir’de parti binasının silahlı bir kişi tarafından basıldığını duyurdu. Partinin açıklamasında “Binamız ateşe verildi. İçeride görevli bir arkadaşımız bulunmakta. Saldırının faili de azmettiricileri de bellidir. Herhangi bir olumsuzluktan iktidar ve kışkırtıcılar sorumlu olacaktır” dendi.

Gündem


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.