Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’ın müzik yasağı açıklamasına tepki: Ülke senden rahatsız, ona ne yapacaksın?

Kemal Kılıçdaroğlu: Beyefendi müzik yasağını gece 24’e çekiyoruz, kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok demiş. Erdoğan rahatsızlıktan bahsedeceksen, ülke senden rahatsız, ona ne yapacaksın?

Kılıçdaroğlu

CHP lideri Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müzik sınırlamasıyla ilgili sözlerine sosyal medyadan tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:


“Beyefendi müzik yasağını gece 24’e çekiyoruz, kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok demiş. Yasaklar ideolojik diyoruz baştan beri. Erdoğan; rahatsızlıktan bahsedeceksen, ülke senden rahatsız, ona ne yapacaksın? Seçimden kaçmak dışında bir şey geliyorsa aklına, haber ver.”

​CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasına sosyal medyadan yaptığı paylaşımla tepki gösterdi.

Adıgüzel paylaşımında “Arkadaşlar, merak etmeyin. Bunları devirince 80 milyon after party yapacağız. Bol müzikli” ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/onursaladiguzel/status/1407021431112749063

​CHP’den bir diğer tepki ise Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’dan geldi. Ağbaba Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Erdoğan; “Müzikli mekanları gece 24:00’e çekiyoruz, kusura bakmayın Gece kimsenin kimseyi rahatsız etme hakkı yok” dedi. En başından beri söylüyoruz; AK Parti koronayla değil, insanların yaşam biçimiyle mücadele ediyor. Bu da son örneği.” ifadesini kullandı.


Kabine toplantısı sonrasında Kovid-19’la mücadele ve kısıtlamalarla ilgili olarak Türkiye’nin yeni planını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Müzikle ilgili kısıtlamaları 24.00’e çekiyoruz. Kusura bakmayın, gece kimsenin kimseyi rahatsız etme hakkı yok” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan’ın müzik yasağı açıklamasına tepki yağdı!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.