Sinovac aşısı olanlar Almanya’ya seyahat edemeyecek!

Almanya 25 Haziran’dan itibaren turistik gezi ve ziyaretler için üçüncü ülkelere olan kısıtlamaları gevşetiyor. Ancak Sinovac aşısı yaptıranlara seyahat engeli getirildi. Türkiye’de yaşayan ve BioNTech aşısından çift doz yaptıranlar da artık Almanya’ya turistik ziyaret yapabilecek.

almanya sinovac

Almanya İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Avrupa Birliği dışındaki ülkelerde yaşayanlardan Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından onaylanan aşıları tam olanlar Almanya’ya turistik seyahatte bulunabilecek.

Almanya’nın bu kararı Türkiye’de yaşayan ve Biontech aşısından çift doz yaptıranların da artık Almanya’ya turistik ziyaret yapabileceği anlamına geliyor.


Aşı yaptırıldığına dair belge

Buna göre, yolcuların Almanya’ya girişlerde en az 14 gün önce aşı yaptırıldığına dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz etmeleri gerekecek.

Ancak virüsün varyantının bulunduğu bölgelere veya ülkelere ise söz konusu kısıtlamalar uygulanmaya devam edecek.

Almanya AB vatandaşı olmayanlar için seyahat kısıtlamalarını gevşetiyor

Almanya, aşılarını tamamlamış AB vatandaşı olmayan kişiler için seyahat kısıtlamalarını gevşetmeye hazırlanıyor. Ancak kolaylık sadece EMA tarafından kullanım onayı verilen aşıları olanlara tanınacak.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle zorunlu haller dışında ülkeye girişlere kısıtlamalar getiren Alman hükümeti, aşısını tamamlamış Avrupa Birliği (AB) ülkesi vatandaşı olmayan kişilerin Almanya’ya girişini kolaylaştırmaya hazırlanıyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Alman hükümetinin Covid-19’a karşı aşılarını tamamlamış AB vatandaşı olmayan kişilerin 25 Haziran’dan itibaren ülkeye giriş yapmasının mümkün olabileceği belirtildi.

Kısıtlamaların gevşetilmesi ile koronavirüse karşı aşılarının tamamlamış kişilerin ziyaret için turist olarak veya iş seyahati için Almanya’ya giriş yapması mümkün olabilecek.


Sadece dört aşı kabul ediliyor

Bakanlığın açıklamasına göre, ancak Almanya’ya seyahat için aşıların en erken 14 gün önce tamamlanmış olması şartı aranıyor. Bunun yanı sıra sadece Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından kullanım onayı verilen aşıları olanların ülkeye girişine izin verilecek. Bu aşılar ise BioNTech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca ve Johnson&Johnson.

Türkiye’de kullanılan Çin aşısı Sinovac ve Rusya’da geliştirilen Sputnik V‘nin EMA’daki inceleme süreci devam ediyor. Sinovac, Dünya Sağlık Örgütü’nden ise onay almıştı.

EMA’nın kullanım onayı vermediği aşılara ilişkin olarak Bakanlığın açıklamasında, “Gerekli incelemeler tamamlandığı zaman, benzer koruma standartlarına sahip aşılar için de uygulamanın genişletilmesi amaçlanmaktadır” ifadesi yer aldı.

Aşılarını tamamlamış üçüncü ülke vatandaşlarının ayrıca vize gibi ülkeye giriş için gereken koşulları da sağlaması gerekiyor.

Varyant bölgelerinden gelenlere kısıtlamalar

Bakanlığın açıklamasına göre, koronavirüs varyantlarının yoğun olarak görüldüğü bölgelerden gelenlerin ise ülkeye girişinde kısıtlamaların uygulanmasına devam edilecek. Buna göre, İngiltere, Brezilya veya Hindistan’dan gelenlerin zorunlu haller dışında Almanya’ya girişine izin verilmeyecek. “Virüs varyant bölgeleri,” Almanya’da salgınla mücadelede yetkili kuruluş olan Robert Koch Enstitüsü’nün (RKI) sayfasında yer alıyor. RKI’nın sayfasında Türkiye ise “riskli bölge” olarak sınıflandırılıyor.

Yeni uygulama, sahtecilik yapılmasının önlenmesi için, aşı olunduğuna dair ispatın nasıl olması gerektiğini de belirliyor. Alman polisinin yanı sıra hava yolu şirketlerinin de bunu kontrol etmesi öngörülüyor.


Alman hükümeti, kısıtlamaları gevşetme kararı ile AB üyesi ülkelerin Çarşamba günü üzerinde uzlaşmaya vardığı tavsiyeyi hayata geçiriyor.

Bakan Koca duyurdu: İşçi ve memurların tamamına aşı randevusu açıldı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.