Adalet aranıyor! #ElmalıDavası

Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Yasası’na göre 18 yaşın altındaki herkes çocuktur. Çocuklar evlenemez! Çocuklar oy kullanamaz! Ebeveynlerinin izni olmadan uluslararası seyahat yapamaz. Türkiye’de 18 yaşın altında sigara içmeniz, alkol tüketmeniz yasaktır. Oy kullanamazsınız. Kısaca 18 yaşın altındaysanız devletin ve ebeveynlerinizin denetimi ve koruması altındasınızdır.

Elmalı Davası

Peki ya 18 yaşın altında tecavüze, istismara uğrarsanız ne olur? Kim korur sizi? Anneniz mi? Babanız mı? Yoksa devlet mi? Ya koruyan hiç kimse yoksa o zaman ne olur? Misal toplum baskısı “Adın çıkmasın sus!” derse anlaşmalı yaş büyütüp evlendirilir mi? “Senin g… bizim aile şerefimizden daha mı önemli diyen deden öz amcanın beraatini davul zurnayla karşılar mı? 4 yaşında tecavüzcünle yüzleşmek korkusuyla kalp krizi geçirdiğinde suçlu sadece tecavüz eden midir? Peki ya öz ebeveynin istismar ederse seni, kime sığınırsın?

Bugün #ElmalıDavası diye gündeme düşen iki kardeş var. Öz annesi ve onun birlikte yaşadığı erkeğin ve yine annenin erkek arkadaşlarının iki kardeşe yaptığı istismar, çocukların çizimleri beyanları gündemde ve elbette serbest bırakılan zanlılar. Kardeşlerden biri 7 yaşında diğeri 10. İki dağın arasından doğan güneş, arasından akan nehri, ya da lapa lapa kar yağarken şeffaf evlerde yanan sobayı o da olmadı gök kuşağı, renk renk çiçekler, kuşlar çizecek yaştalar ama onlar istismar resimleri çiziyor.


Bu yaşta bilmemeleri gereken şeylerden bahsediyorlar ve biz büyükler onları korumamız gereken bizler sadece lanet okuyoruz. Hepimiz elimizde telefonlar ya da klavye başında öfke kusuyoruz. Hiçbir şeyi koruyamasa bile çocukları koruması gereken adaletin bir an önce gelmesi için sosyal medya dan medet umuyoruz. Çünkü o kadar çok tepki verilince hızlanan, düzelen karar gördük ki şimdi avazımız çıktığı kadar bağırıyoruz “ADALET YERİNE GELSİN” diye.

Peki siz yasa koyucular, yasa yürütücüler, kontrol edenler duyuyor musunuz o çocukların haykırışlarını? Bir kereden olanları görüyor musunuz? Siz de kahroluyor musunuz? Çocuklar taşa, toprağa dökerken isyanını sizin isyan edesiniz gelmiyor mu? Sigara böreğine kalem börek demek kadar mühim gelmiyor mu çocuğa uzanan eli kırmak?


Bu ülkede çocuklar tecavüze uğruyor!

Bu ülkede çocuklar öldürülüyor!

Bu ülkede çocuklar evlilik(!) adı altında her gün tecavüze uğruyor!


Ve hâlâ maddi delilden ailevi bağlardan, geleneklerden, göreneklerden, ad çıkmasından, itibar zedelenmesinden bahsediliyor! Çocukları koruyamıyorsak yerin dibine batsın hepsi!

Tarkan’dan Aile Bakanlığı’na Elmalı Davası tepkisi: Her zamanki altı boş laflar, sonuç istiyoruz artık!


Elif Aver
Elif Aver; 1987 yılında İstanbul'da doğdu. Cumhuriyet Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği bölümünden 2010 yılında mezun oldu. Özel sektörde mesleğini yapmakta, ayrıca TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi yönetim kurulu üyesi. Yazmak, çizmek ve okumak çocukluğundan beri en büyük tutkusu. Ondan sebep söz yitene kalem bitene kadar yazanlardan.