Çift maaşlılara belediye başkanı da eklendi! Yıllık 550 bin TL maaş!

AKP’de çift maaş skandalları bitmek bilmiyor. Çift maaş skandallarına belediye başkanları da eklendi. AKP’li Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a, belediyenin bünyesinde olan elektrik şirketinden yıllık 550 bin TL ödendiği ortaya çıktı. 

çift maaş

Halkın yüksek enflasyon ve işsizlikle mücadele ettiği günlerde AKP’nin çift maaş skandallarının arkası kesilmiyor. Yüksek maaşlı bürokratların listesine eklenen yeni isim AKP’li Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç oldu.

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, Büyükkılıç’ın da yönetiminde olduğu Kayseri ve Civarı Elektrik Türk A.Ş.’nin (KCETAŞ) beş kişilik yönetim kurulu listesindeki isimler için yıllık 413 bin TL maaş, 134 bin TL ikramiye ve 24 bin TL harcırah ödemesi yapıldığı tespit edildi.


“550 bin TL, buz dağının görünen kısmı!”

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, kentteki bazı belediye başkanlarını da işaret ederek belediye iştiraklerinin yönetim kurulu üyelikleri için yapılan ödemeleri TBMM Genel Kurul gündemine taşıdı.

Arık’ın verdiği bilgiye göre, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı belediye iştiraki KCETAŞ’ın Yönetim Kurulu üyeleri için yıllık 550 bin TL’nin üzerinde ödeme yapıldı. CHP’li Arık, bürokratlara ödenen yıllık 550 bin TL’nin üzerindeki paranın, “Buz dağının görünen kısmı” olduğunu söyledi.

270 bin lira huzur hakkı aldı

AKP’li Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerdeki yüksek maaşlı isimler bunlarla da sınırlı kalmadı. Arık, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolak Bayrakdar ve Başkan Yardımcısı ile Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın Yönetim Kurulu Üyesi olduğu Erciyes Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ndeki yüksek maaşları da gündeme getirdi.


Arık, Erciyes Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin, 2 belediye başkanı ve 1 başkan yardımcısından oluşan yönetim kurulu üyelerinin bir yılda 270 bin TL huzur hakkı ve 83 bin TL de ikramiye aldığını ifade etti. Vatandaşların ekonomik güçlük içinde olduğunun altını çizen Arık, “Millet aç, çocuğu işsizlikten intihar ediyor, bu beyler de çifter çifter maaş alıyorlar” diye konuştu.

AKP’li belediyenin 11,5 milyon TL harcadığı, bina kaderine terk edildi!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.