Erdoğan sel mağdurlarına konuştu: Felaket, bir imtihandır; ona sabretmek de ayrı bir imtihandır

Arhavi’de sel bölgesinde konuşan Erdoğan, “Tabii ki felaket, bir imtihandır. Ama ona sabretmek o da ayrı bir imtihandır. Arhavi bunu gösterdi” dedi.

erdoğan felaket

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Artvin Arhavi’de sel bölgesinde; “Tabii ki felaket, bir imtihandır. Ama ona sabretmek o da ayrı bir imtihandır. Arhavi bunu gösterdi. Bu tür felaketler karşısında pes etmeyiz. İmkanımız, gücümüz var; Elhamdülillah Türkiye, eski Türkiye değil. Şu anda güçlü bir Türkiye var. Bu güçlü Türkiye esnafını darda, yolda bırakmaz, bunu böyle biliniz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize Güneysu’nun ardından, Artvin Arhavi’de; sel bölgesinde inceleme yaptı. Erdoğan incelemelerinin ardından burada da halka seslendi. Erdoğan, özetle şunları söyledi:


“Felaketin boyutu çok ileri derecede”

“Yanımda bakan arkadaşlarım var milletvekili arkadaşlarım var. Hep birlikte yaşamış olduğunuz o sıkıntılı günler neticesinde, benim Kıbrıs seyahatim vardı, oradan da takip ettik… Fakat Rize, bütün bu felaketler karşısında, gerçekten, çok çok anlamlı bir feraset gösterdi. Anlamlı bir sabır gösterdi. Bu sabırla beraber bugün gördüm ki, hakikaten, burada felaketin boyutu çok ileri derecede. Fakat ne olursa olsun. Biliyorsunuz zarar tespit heyetlerimiz çalışmalarını yaptılar ve yapıyorlar. Bu zarar tespitleri ile beraber biz en kısa zamanda gerekli ödemeleri yapmak suretiyle, zarar tespitinden sizleri kurtarmanın gayreti içinde olacağız.

“Biz çok daha büyük felaketlerin altından kalktık”

Hükümetimizin hamdolsun bu tür olaylar karşısında herhangi bir sıkıntısı yok. Biz çok daha büyük felaketlerin altından kalktık. Çok daha büyük felaketleri, Elazığ’da, Van’da; burayla mukayese edilemez. O tür felaketleri orada telafi ettik, çözdük, hallettik. Burayı haydi haydi hallederiz. Yeter ki cana gelmesin. Tabii 6 kardeşimiz, rahmetli oldu. İki tane aranmakta olan kardeşlerimiz var. Bunları da arama çalışmalarımız devam ediyor. Dua edin, dua edelim. İnşallah onları da bir an önce bulalım.


“En ufak bir çılgınlık göstermediler”

Ben Arhavi’nin bu duruşunu, gerçekten canı gönülden alkışlıyorum. Az önce İçişleri Bakanım da onu söyledi. ‘İlk andan itibaren’ dedi, ‘Arhavi hep böyle dimdik durdu.’ En ufak bir burada çılgınlık göstermediler. Dediler ki sabır. Ve siz sabrettiniz. Sizin sabrettiğiniz bu yerde, idarecileriniz olarak bize düşen, biz de bu sabreden vatandaşlarıma karşı ne gerekiyorsa elimizden geleni yapacağız.

“Konut noktasında burada pek ciddi bir fatura çıkmadı”

Konut noktasında sıkıntı varsa, ki burada, önümüze, ona benzer pek ciddi bir fatura çıkmadı. Daha çok nakdi, o da esnaflarımızın sıkıntısı var. Esnaflarımızın, bu sıkıntılarını inşallah bir an önce gidererek; esnaflarımızın tabii ekmek kapısı, ekmek teknesi, inşallah onları da bir an önce gidereceğiz. Ve İçişleri Bakanım, AFAD, hep birlikte bunu takip ederek. Ödemelerini en kısa zamanda yaparak sizlere ulaştıracağız.

“Felaket imtihandır, sabretmek ayrı bir imtihandır”

Tabii ki felaket, bir imtihandır. Ama ona sabretmek o da ayrı bir imtihandır. Arhavi bunu gösterdi. Ve şunu bilesiniz ki, bu kardeşleriniz de bu tür felaketler karşısında biz pes etmeyiz. İmkanımız, gücümüz var; Elhamdülillah yani Türkiye, eski Türkiye değil. Şu anda güçlü bir Türkiye var. Bu güçlü Türkiye inşallah, esnafını darda, yolda bırakmaz, bunu böyle biliniz.

“Düze çıkana kadar bu işi halledeceğiz”


Şu anda bakan arkadaşlarım yanımda, milletvekili arkadaşlarım yanımda; valimiz kaymakamımız, belediye başkanı hepsi yanımda. İnşallah, hep birlikte düze çıkana kadar bu işi halledeceğiz, bu işi bitireceğiz, benim Arhavili kardeşlerim, ‘Allah devletimizden razı olsun’ diyene kadar, bu iş yürüyecek.”

Erdoğan, Rize’de selden etkilenenlere çay dağıttı, miting yaptı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.