Netflix, 2021 ikinci çeyreğinde en çok izlenen film ve dizileri açıkladı

Netflix, 2021’in ikinci çeyreğinde en çok izlenen orijinal yapımlarını açıkladı. Listenin ilk sırasında Army of the Dead yer alırken; Sweet Tooth, Shadow & Bone ve Lupin gibi yapımlar da listeye girdi.

Netflix Türkiye üyelik ücretlerine yüzde 50 oranında zam!

Netflix, 2021 ikinci çeyreğinde en çok izlenen film ve dizileri açıkladı

Popüler dizi ve film platformu Netflix, 2021’in ikinci çeyreğinde en çok izlenen orijinal içerikleri açıkladı. Listenin ilk sırasında Army of the Dead var.


Bu zaman aralığında listenin zirvesinde yer alan ‘Army of the Dead’in (iMDb puanı 5,8) izlenme sayısı 75 milyon. Film, Las Vegas’taki bir zombi salgını sırasında yaşananları konu ediyor. Bir adam salgın sırasında bir grup paralı askeri bir araya getirir ve büyük oynamaya karar verir. Ekip, karantina bölgesine girmeye cesaret ederek gelmiş geçmiş en büyük soygunu gerçekleştirmeye çalışır.

İkinci sırada yer alan orijinal içerik ise ‘Fatherhood’ (iMDb puanı 6,7). Komedi-dram türündeki filmin izlenme sayısı 74 milyon. Fatherhood, kızının doğumundan bir gün sonra karısının beklenmedik ölümü ile sarsılan bir babanın, kızını tek başına büyütme çabasını konu ediyor.

Listede üçüncülük koltuğunda ise 60 milyon izlenme ile bu senenin dikkat çeken yapımlarından ‘Sweet Tooth’ (iMDb puanı 7,9) dizisi var. Sweet Tooth, insan ve geyik karışımı bir canlı olan genç Gus’ın maceralarını konu ediyor. Dünyayı sarsan gizemli bir olayın ardından harekete geçen Gus, kendisi gibi melez insanlardan oluşan bir aileye katılır ve birlikte büyük bir komployu keşfetmek üzere zorlu bir maceraya atılırlar.

Netflix, 2021 ikinci çeyreğinde en çok izlenen film ve dizileri:

Shadow and Bone (55 milyon izlenme – iMDb puanı 7,7)

Leigh Bardugo imzalı romandan uyarlanan fantastik dizi, “Lights Out”, “Arrival” ve “Bird Box” gibi yapımlardan tanınan Eric Heisserer tarafından ekrana taşınıyor. Yazarın ünlü Grisha evreninde geçen “Shadow and Bone” konu olarak, ikiye bölünmüş bir evrende vahşi yaratıklara komşu olarak yaşayan insanları takip ediyor. İki ülkeyi birleştirebilecek sihirli bir gücün varlığını keşfeden bir asker, kendisini zorlu bir savaşın ortasında buluyor.


Lupin – 2. Kısım (54 milyon izlenme – iMDb puanı 7,5)

Assane Diop’un hayatı, işlemediği bir suçla itham edilen babasının ölmesiyle altüst olur. Aradan geçen yılların ardından Assane Diop, babasının intikamını almaya karar verir ve bunu yapmak için de kahramanı Arsène Lupin’den ilham alır.

The Mitchells vs. The Machines (53 milyon izlenme – iMDb puanı 7,7)

Animasyon, ayaklanan teknolojiye karşı zorlu bir mücadeleye girişen bir ailenin hikayesini konu ediyor. Katie, hayalini kurduğu sinema okuluna girmeyi başarınca mutluluktan deliye döner. Evinden kilometrelerce uzaklıktaki okuluna gitmek için hazırlıklara başlayan Katie’ye bu yolculuğunda ailesi de eşlik eder. Keyifli bir şekilde yola koyulan aile, yolculuk sırasında robotların dünyayı istila ettiğini öğrenir. Teknoloji ayaklanıp, robotlar sokaklarda dolaşmaya başlayınca, aile dünyayı kurtarmak için zorlu bir mücadeleye girişir.

Elite 4. Sezon (37 milyon izlenme – iMDb puanı 7,5)

Elite, ülkenin en seçkin okuluna gitmeye hak kazanan işçi sınıfından üç gencin hikayesini konu ediyor. Las Encinas, İspanya’nın en seçkin okullarından biridir. Ülkede yaşanan bir deprem pek çok okulun yıkılmasına neden olur. Açıkta kalan çocuklar bölgedeki diğer okullara dağıtılmaya başlayınca, işçi sınıfı ailelerden gelen üç çocuk da Las Encinas’a kabul edilir. Gençler başlarda bu durumu büyük bir şans olarak görür. Ancak çok geçmeden yanıldıklarını anlarlar. Kaybedecek hiçbir şeyi olmayan üç genç ile her şeye sahip olan okulun zengin öğrencileri arasında büyük bir çatışma başlar. Sınıf arkadaşlarından birinin ölü bulunması ise ortamı iyice karıştırır. Polis tüm öğrencileri sorgudan geçirir. Peki suçlu ya da suçlular kimdir? La Casa de Papel’in başrol oyuncularından María Pedraza, Miguel Herrán ve Jaime Lorente’yi tekrar bir araya getiren dizinin kadrosunda Itzan Escamilla, Miguel Bernardeau, Arón Piper, Ester Expósito, Mina El Hammani gibi isimler yer alıyor. Darío Madrona ve Carlos Montero’nun yaratıcısı olduğu dizinin müzikleri ise Lucas Vidal’a ait.

Who Killed Sara? 2. Sezon (34 milyon izlenme – iMDb puanı 6,4)

Alex, kız kardeşinin ölümü ile suçlanan adamdır. Haksız yere 18 sene hapishanede yatan Alex, özgürlüğüne kavuştuğunda adaleti kendi ellerine almaya karar verir. Masumiyetini kanıtlamak için her şeyi yapmaya hazır olan Alex, kardeşini öldüren ve hayatından 18 yılını çalanlardan intikam almak için harekete geçer. Alex, bu sırada gerçek suçluyu bulmaktan daha fazlasını ortaya çıkarır.

The Circle (29 milyon izlenme – iMDb puanı 7,3)

Statü ile stratejinin iç içe geçtiği, sosyal deney niteliğindeki bu yarışmada, oyuncular 100.000 $ kazanmak için flört ediyor, arkadaş oluyor ve sahte profil oluşturuyor.

The Sons of Sam (19 milyon izlenme – iMDb puanı 7)


1970’lerin sonlarında “Sam’in Oğlu” vakası, dünyada büyük yankı uyandırır. Amerika’nın en ünlü seri katillerinden biri olan David Berkowitz’in tutuklanması ile son bulan bu dava, gazeteci Maury Terry için ömür boyu sürecek bir saplantı haline gelir. Maury, David Berkowitz’in tek başına hareket etmediğine, cinayetlerin şeytani bir tarikatla bağlantılı olduğuna inanır ve bunu kanıtlamak için yıllarca mücadele eder.

İlahi At Kuyruğu (Il Divin Codino): Roberto Baggio’nun yaşam öyküsü Netflix’te


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.